Accidente aviatice produse in lume din 2019 si pana in prezent. In India, un boeing 737 cu 191 de oameni la bord s-a rupt in doua la aterizare

Sambata, 08 August 2020, ora 07:00
3934 citiri
Accidente aviatice produse in lume din 2019 si pana in prezent. In India, un boeing 737 cu 191 de oameni la bord s-a rupt in doua la aterizare
Fuselajul avionului prabusit FOTO indianexpress.com

Cel putin 14 oameni au murit si 15 sunt raniti grav dupa ce un avion al Air India care transporta 191 de pasageri si membri ai echipajului a parasit pista la aterizarea pe aeroportul din Kozhikode, in vestul Indiei, si s-a rupt in doua, a anuntat politia la 7 august 2020, citata de AFP.

Avionul Boeing-737 venea de la Dubai si a iesit de pe pista la momentul aterizarii, a precizat Ministerul Aviatiei Civile intr-un comunicat. La bord se aflau zece copii. Fuselajul avionului s-a rupt in doua dupa ce a iesit de pe pista si sectiunile au ajuns intr-o vale, au relatat canalele de televiziune locale.

Prim-ministrul Narendra Modi a postat pe Twitter ca este "indurerat de accidentul de avion de la Kozhikode". "Gandurile mele sunt alaturi de cei care i-au pierdut pe cei dragi. Fie ca ranitii sa se restabileasca cat mai repede", a adaugat el.

Accidente aviatice care au avut loc in lume, din 2019:

2020

31 iulie - Sapte persoane, intre care un deputat local, si-au pierdut viata in statul american Alaska intr-o coliziune intre doua avioane usoare.

22 mai - Un avion de linie de tipul Airbus A320, al companiei Pakistan International Airlines (PIA), cu 107 de persoane la bord, s-a prabusit intr-o zona rezidentiala in orasul Karachi din sudul Pakistanului. 97 de persoane au murit. Avionul venea de la Lahore si s-a prabusit in timp ce incerca sa aterizeze distrugand mai multe cladiri.

8 ianuarie - Un avion Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines, avand la bord 180 de pasageri si membri ai echipajului, s-a prabusit la scurt timp dupa decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Toti pasagerii si membrii echipajului au murit.

2019

27 decembrie - Un avion al companiei Bek Air cu 95 de pasageri si cinci membri ai echipajului la bord s-a prabusit in apropierea orasului Almaty, in Kazahstan, inregistrandu-se 12 morti, potrivit autoritatilor din aceasta tara situata in Asia Centrala.

24 noiembrie - Saptesprezece persoane au murit, dupa ce un avion de mici dimensiuni s-a prabusit la scurt timp dupa ce a decolat in estul Republicii Congo. Avionul turbopropulsor Dornier-228, care s-a prabusit peste un cartier populat din orasul Goma, in estul Congo, apartinea companiei private congoleze Busy Bee.

10 octombrie - Un avion-cargo de tip Antonov-72, care asigura logistica unei deplasari a presedintelui congolez Felix Tshisekedi in estul Republicii Democratice Congo si care se indrepta spre capitala Kinshasa, s-a prabusit intr-o padure din Maniema si s-a rupt dupa aterizare. Toti cei opt oameni aflati la bordul avionului au murit.

15 septembrie - Cel putin 7 persoane au murit si alte 3 au fost ranite, in urma prabusirii unui avion de mici dimensiuni deasupra unui cartier din orasul Popayan, situat in sud-estul Columbiei.

1 septembrie - Un avion Beechcraft BE-350 de mici dimensiuni folosit pentru evacuari medicale s-a prabusit in Filipine, in statiunea privata Agojo din satul Pansol. Toate cele noua persoane aflate la bord au murit.

25 august - Sapte persoane, dintre care doi minori, au murit in urma unei coliziuni intre un elicopter si un avion ultrausor, in insula spaniola Mallorca. Accidentul a avut loc in municipiul Inca.

27 iunie - Doi piloti au murit si sapte pasageri au fost raniti, dupa ce un avion Antonov An-24 a efectuat o aterizare de urgenta pe un aeroport regional din republica autonoma rusa Buriatia, in Siberia. Avionul efectua o legatura intre Nijneangarsk si Ulan-Ude, capitala regionala, iar la bord se aflau 46 de persoane, inclusiv patru membri ai echipajului.

21 iunie - Noua persoane au murit in urma prabusirii unui avion de agrement in nordul arhipelagului american Hawaii. Aparatul de zbor, un King Air cu doua motoare, folosit pentru transportul de parasutisti, s-a prabusit la decolare in apropiere de aerodromul Dillingham Airfield, pe insula Oahu.

6 mai - Toate cele 14 persoane aflate la bordul unui avion privat - un Bombardier Challenger 601- au murit, in urma prabusirii aparatului de zbor in nordul Mexicului. Avionul decolase de la Las Vegas, SUA, si se indrepta spre Monterrey, statul mexican Nuevo Leon.

5 mai - Un avion al companiei ruse Aeroflot a luat foc in zbor, la scurt timp dupa decolarea de pe Aeroportul Seremetievo din Moscova, aeronava fiind nevoita sa aterizeze de urgenta, cuprinsa de flacari. Aparatul de zbor rusesc, un Suhoi Superjet-100, tocmai decolase cu destinatia Murmansk (nord), cand a fost anuntat un incendiu la bord. Accidentul s-a soldat cu 41 de morti, din totalul celor 78 de pasageri si membri ai echipajului aflati la bordul avionului.

10 martie - Un avion Ethiopian Airlines, care efectua Zborul ET 302 intre Addis Abeba si capitala Kenyei, Nairobi, s-a prabusit langa orasul Bishoftu, la aproximativ 50 de kilometri sud-est de Addis Abeba. Niciuna dintre cele 157 de persoane aflate la bordul avionului nu a supravietuit.

25 ianuarie - O coliziune aeriana intre un elicopter si un mic avion de turism, produsa deasupra Alpilor italieni, a provocat decesul a sapte persoane. Accidentul a avut loc in apropiere de ghetarul Rutor, in Valea Aosta, la circa 80 km nord-vest de Torino.

Noi probleme la aeronavele Boeing. Un avion plin cu pasageri s-a întors pe aeroport imediat după decolare, după ce piloţii au simţit o vibraţie neobişnuită
Noi probleme la aeronavele Boeing. Un avion plin cu pasageri s-a întors pe aeroport imediat după decolare, după ce piloţii au simţit o vibraţie neobişnuită
Un avion de tip Boeing 767 de linie aparţinând companiei Delta Airlines, care decola de la New York către Los Angeles, a fost nevoit să se întoarcă din drum după decolare, din cauza unui...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#India, #accident aviatic, #Boeing , #stiri internationale