Italia, Germania si Belgia, chinuite de canicula

Duminica, 04 Iulie 2010, ora 19:38
1041 citiri
Italia, Germania si Belgia, chinuite de canicula
foto: wmo.int

In timp ce Romania se lupta cu inundatiile, iar temperaturile ajung sa scada in timpul noptii mai mult decat ar fi normal pentru acesata perioada a anului, locuitorii din Germania, Franta si Italia simt arsita verii mai mult decat si-ar fi dorit, fiind loviti de canicula.

Valul de caldura i-a facut pe nemti sa declare cod rosu de canicula, iar italieni si chiar belgienii au fost nevoiti sa suporte in ultimele zile temperaturi de pana la 40 de grade Celsius, potrivit Euronews.

Vreme extrema in Europa: Inundatii in est, canicula in vest

Francezii au fost deranjati la sfarsit de saptamana de o vreme asemanatoare celei din Romania, insa volumul extrem al precipitatilor a fost inlocuit aici cu furtuni violente, cu fulgere si vanturi puternice, care au dat peste cap transporturile din Paris, dar si clasamentul ciclistilor din Turul Frantei.

Ucraina se pregateste intre timp pentru un nou ciclon, ce va ajunge saptamana viitoare si in Romania, in timp ce americanii se bucura ca au scapat usor de uraganul Alex, ce a facut ravagii in Mexic, chiar daca o tornada a distrus cateva case in Texas.

Inundatii in Romania: 56 de persoane au fost evacuate din 14 localitati afectate

Tornade devastatoare lovesc centrul Statelor Unite. Imagini cu dezastrul produs FOTO/VIDEO
Tornade devastatoare lovesc centrul Statelor Unite. Imagini cu dezastrul produs FOTO/VIDEO
Zeci de tornade au lovit centrul Statelor Unite vineri, 26 aprilie, provocând pagube semnificative şi rănind cel puţin trei persoane, potrivit autorităţilor, transmite AFP. Peste 70 de...
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
#canicula europa, #tornade sua, #ciclon Ucraina, #ploi Romania , #Ucraina