De necrezut cine comandă pofta de a mânca alimente grase sau dulciuri: Limba, intestinul sau creierul? VIDEO

Sambata, 10 Septembrie 2022, ora 02:00
6553 citiri
De necrezut cine comandă pofta de a mânca alimente grase sau dulciuri: Limba, intestinul sau creierul? VIDEO
Alimentele grase sunt foarte periculoase pentru sănătatea oamenilor FOTO: Health

Un nou studiu condus de către oamenii de știință de la Universitatea Columbia din New York, Statele Unite, și publicat în prestigioasa revistă Nature pe 7 septembrie 2022, a făcut o descoperire neașteoptată: dorința de a mânca alimente grase sau dulciuri provine de la intestin care trimite un semnal creierului.

O persoană care ține o dietă și care se luptă cu pofta de alimente grase ar putea da vina pe limbă: gustului delicios al untului sau al înghețatei este greu de rezistat. Dar noile cercetări de la Institutul Zuckerman de la Universitatea Columbia, experții au descoperit că grăsimea care intră în intestine declanșează un impuls ce ajunge la creier, potrivit News Medical.

”Trăim vremuri fără precedent, în care consumul excesiv de grăsimi și zaharuri provoacă o epidemie de obezitate și tulburări metabolice. Dacă vrem să controlăm dorința nesățioasă de grăsime, știința ne arată că legătura cheie care conduce aceste pofte este o conexiune dintre intestin și creier”, a spus Mengtong Li, unul dintre autorii studiului, de la Institutul Zuckerman din New York.

Descoperirea care poate condamna omenirea la pieire: ”Otrava pentru totdeauna” găsită în sol și în apă

Cercetătorii au descoperit că glucoza activează un circuit specific între intestin și creier care comunică în prezența zahărului intestinal. În schimb, îndulcitorii artificiali fără calorii nu produc acest efect, explicând de ce sucurile dietetice ne pot lăsa impresia că suntem nesatisfăcuți.

”Cercetările noastre arată că limba spune creierului ce ne place, cum ar fi alimentele care au gust dulce, sărat sau gras. Intestinul, însă spune creierului ce vrem și ce avem nevoie”, a spus dr. Charles Zuker, profesor de biochimie și biofizică de la Universitatea Columbia și unul dintre autori.

Un grup de celule funcționează ca un senzor general al nutrienților esențiali, răspunzând nu numai la grăsimi, ci și la zaharuri și aminoacizi. Celălalt grup răspunde numai la grăsimi, ajutând potențial creierul să distingă grăsimile de alte substanțe din intestin”, a spus dr. Li.

Fenomen alarmant în lume: O boală gravă lovește adulții sub 50 de ani, creștere dramatică

”Consumul excesiv de alimente ieftine, foarte procesate, bogate în zahăr și grăsimi, are un impact devastator asupra sănătății umane, în special în rândul oamenilor cu venituri mici și în comunitățile persoanelor de culoare din SUA”, a spus Zuker.

Să menționăm faptul că prin alimente grase sau dulci se înțelege acele alimente care conțin mai mult de 20 de grame de grăsime sau mai mult de 15 grame de zahăr la fiecare 100 de grame de produs.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#intestin creier nutritie, #alimente grase, #alimente dulci sanatate, #studiu SUA, #medicina, #alimente nesanatoase , #stiri sanatate