Vanghelie si Iliescu s-au certat ca la usa cortului

Luni, 24 Martie 2008, ora 16:15
4941 citiri
Vanghelie si Iliescu s-au certat ca la usa cortului

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, si presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, s-au certat in sedinta Biroului Permanent de luni, acuzandu-se reciproc de faptul ca nu sunt veritabili oameni de stanga, informeaza Newsin.

Potrivit unor participanti la discutie, cel care ar fi declansat disputa ar fi fost Vanghelie, care i-ar fi reprosat lui Iliescu faptul ca il sprijina pe Sorin Oprescu, pe care l-a caracterizat drept un apropiat al controversatului om de afaceri Costel Bobic, unul dintre afaceristii atacati in ultimele zile de primarul de la sectorul 5.

Vanghelie ar mai fi spus ca PSD, cu asemenea oameni, risca sa fie din nou condus din umbra "de interlopi". Totodata, potrivit acelorasi surse, Vanghelie i-ar mai fi reprosat lui Ion Iliescu ca desi afirma ca este om de stanga, el il sprijina de fapt pe Tariceanu si pe liberali.

Se pare ca acest repros l-ar fi enervat la culme pe Iliescu, care i-ar fi spus primarului ca are averi prea mari si nejustificate pentru cineva care se revendica de stanga si ca face rau partidului prin "vangheliade" si pomeni electorale. Ion Iliescu l-a mai sfatuit pe Vanghelie sa fie mai ponderat.

Vanghelie nu s-a lasat insa intimidat, mai sustin liderii PSD. El a mai ironizat calitatea de intelectual a lui Iliescu, prevenindu-l ca, daca ar candida intr-un "colegiu de intelectuali" sigur nu ar ajunge in Parlament. "Mai terminati odata cu discutia asta despre intelectuali!", ar fi aratat liderul de la Bucuresti.

"O cearta urata! Asistam uimiti cum discutia degenera. Nimeni nu spunea nimic si ne uitam unii la altii", povesteste un lider PSD despre impresia provocata despre incidentul dintre cei doi.

La un moment dat, Iliescu a dat semne de plictiseala si i-a spus lui Vanghelie ca ar trebui sa discute aceste lucruri intre ei doi, fara a-i obliga si pe ceilalti sa asiste la asa ceva, moment in care si Mircea Geoana a intervenit, schimband subiectul.

Biroul Permanent National al PSD nu a discutat luni candidaturile pentru Primaria Bucuresti, deoarece potrivit statutului doar CEX valideaza aceste propuneri, iar acesta se va intruni dupa summit-ul NATO de la Bucuresti. Lupta se da in continuare, intre Marian Vanghelie si Sorin Oprescu.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Vanghelie, #Iliescu, #cearta, #BPN, #intelectuali , #presedinte