Klaus Iohannis: Dupa 30 de ani, abia acum incepem sa scapam de comunism. Ce ne-a tinut in urma este PSD-ul

Joi, 31 Octombrie 2019, ora 19:41
4732 citiri
Klaus Iohannis: Dupa 30 de ani, abia acum incepem sa scapam de comunism. Ce ne-a tinut in urma este PSD-ul
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, la un miting electoral in judetul Dambovita, ca la 30 de ani de la Revolutie "vedem ca abia acum incepem sa scapam de comunism si vedem ca de fapt ce ne-a tinut in urma, ce ne-a tinut ca si cum am fi avut o piatra de moara legata de gat este PSD-ul".

"In acesti 30 de ani am fost noi vrednici, am facut ce am promis, atunci, am construit noi o Romanie libera, democratica, care permite romanilor sa se simta bine la ei acasa? Am construit noi o Romanie care ne-a adus tuturor prosperitate, multumire, o viata sigura? Poate pentru unii da, dar sigur pentru multi inca nu.

Inca nu am ajuns acolo, dar inainte sa ne facem planuri despre cum vom schimba noi lucrurile in bine trebuie sa vedem de ce am ajuns in 30 de ani numai pana aici, de ce nu am ajuns mai departe, daca ne uitam in urma in acesti 30 de ani vedem ca abia acum incepem sa scapam de comunism si vedem ca de fapt ce ne-a tinut in urma, ce ne-a tinut ca si cum am fi avut o piatra de moara legata de gat este PSD-ul. PSD-ul este cauza principala pentru care Romania nu s-a dezvoltat mai mult, mai bine.

Dar avem acuma speranta sa schimbam lucrurile", a spus Klaus Iohannis in discursul tinut in fata celor aproximativ o mie de liberali prezenti la intalnirea electorala.

Acesta a adaugat ca schimbarea trebuie sa fie "una profunda", care sa duca la sfarsitul perioadei de tranzitie.

"Nu putem noi, romanii, sa ramanem ancorati intr-o vesnica tranzitie, trebuie sa mergem pe calea cea dreapta, or asta se poate numai daca indepartam PSD-ul de la putere pentru o perioada lunga de timp, altfel, schimbarea nu se va produce. Noi am mai crezut in anumite etape ca am scapat de tot de comunisti, am crezut in unele etape ca am scapat de PSD, dar PSD-ul mereu si mereu s-a intors cu alte fete, cu alte nume dar cu aceleasi metehne", a mai afirmat presedintele Iohannis.

Candidatul sustinut de PNL pentru al doilea mandat a explicat celor care il intreaba de ce vorbeste despre PSD, acuzand PSD de lipsa autostrazilor, a spitalelor, dar si de faptul ca pensionarii intreaba daca li se vor taia pensiile. Iohannis a aratat, in acest context, ca seniorii trebuie sa aiba o viata decenta si ca PNL va asigura veniturile pensionarilor.

Presedintele a spus, de asemenea, ca doreste "ca in fine sa terminam cu aceste discutii contraproductive intre cele doua parti ale executivului, intre presedinte si Guvern".

"Imi doresc un guvern cu care putem sa lucram impreuna, un guvern cu care sa ne apucam de treaba pentru romani. Trebuie sa reconstruim marile sisteme ale Romaniei, sa refacem justitia si sa reluam lupta anticoruptie (...) trebuie sa construim acele spitale pe care le-am promis, trebuie sa garantam pensionarilor pensiile, trebuie sa dezvoltam infrastructura pe care au promis-o si altii, dar noi o vom face noi, impreuna, vom pune Romania pe picioare", a mai spus Iohannis.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Tezaurul României furat de Rusia, pe agenda Parlamentului European: "În stilul caracteristic, Rusia doar ia, niciodată nu dă"
Tezaurul României furat de Rusia, pe agenda Parlamentului European: "În stilul caracteristic, Rusia doar ia, niciodată nu dă"
Parlamentul European va dezbate în premieră problema Tezaurului Românesc sechestrat la Moscova. Eurodeputaţii vor vota în luna martie o rezoluţie prin care solicită Federaţiei Ruse să...
Ion Iliescu vorbește de ziua sa despre traseismul politic și glumele pe seama vârstei sale: ”Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, cum că speranța moare penultima”
Ion Iliescu vorbește de ziua sa despre traseismul politic și glumele pe seama vârstei sale: ”Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, cum că speranța moare penultima”
Fostul președinte al României, Ion Iliescu, care a împlinit 94 de ani duminică, 3 martie, a vorbit în podcastul fostului ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, despre cum primește glumele la...
#Klaus Iohannis comunism PSD , #candidat prezidentiale 2019