Iohannis cere sa vorbeasca in Parlament (Video)

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 10:16
2869 citiri
Iohannis cere sa vorbeasca in Parlament (Video)

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, o scrisoare sefilor celor doua camere ale Parlamentului, prin care solicita sa se adreseze plenului reunit pe 16 septembrie 2015, la ora 11:00.

In documentul citat remis Ziare.com nu sunt precizate insa subiectele pe care seful staului doreste sa le abordeze.

Putem insa presupune, uitandu-ne la chestiunile care tin agenda publica, ce ar putea fi transat de presedinte in discursul sau din Parlament. Astfel, dintre prioritatile anuntate de Iohannis inca de la preluarea mandatului a ramas inca nerezolvata problema votului prin corespondenta, pentru ca situatia de la alegerile de anul trecut din diaspora sa nu se mai repete.

Un subiect care este pe agenda Parlamentului in perioada urmatoare si pe care seful statului ar putea exprima o parere, mai ales in contextul adoptarii noului Cod Fiscal de catre alesi, este Legea salarizarii unitare, ce presupune majorarea salariilor pentru toate categoriile de bugetari.

Totodata, s-ar putea aduce in discutie si bugetul de stat pentru 2016, avand in vedere ca Guvernul s-a angajat sa il prezinte Parlamentului pana in noiembrie 2015, ceea ce ar fi o premiera avand in vedere ca de obicei era lasat pentru a fi dezbatut chiar la inceputul anului pentru care era facut.

Iohannis: Ne dorim un parlament mai mic. Sa renuntam la populism si electoralism

Va fi pentru a treia oara cand Klaus Iohannis se adreseaza Parlamentului de cand a preluat mandatul. Prima oara el a vorbit in fata alesilor la inceputul lunii februarie, in discursul sau seful statului prezentandu-le atunci parlamentarilor care sunt asteptarile si proiectele sale.

Iohannis, sageti catre Ponta si alesii vizati de justitie: Faci pasul inapoi cand afectezi imaginea tarii. Coruptia nu e mai presus de lege

A doua oara, la sfarsitul lunii iunie, Iohannis a vorbit in Parlament despre Strategia Nationala de Aparare, dupa ce aceasta fusese discutata in prealabil in CSAT si trimisa plenului pentru adoptare.

A.S.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Piedone junior la Primăria Sectorului 5: ”Partidul decide, nu unul sau altul”
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Piedone junior la Primăria Sectorului 5: ”Partidul decide, nu unul sau altul”
Președintele PSD Marcel Ciolacu le-a transmis colegilor de partid că ”nu unul sau altul” decide dacă Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, va fi candidatul PSD pentru Primăria...
Prima reacție a sindicaliștilor Metrorex după apariția stenogramelor: ”USLM are încredere în justiţie”
Prima reacție a sindicaliștilor Metrorex după apariția stenogramelor: ”USLM are încredere în justiţie”
Sindicaliştii Metrorex au transmis, luni, că ”niciodată în forurile de conducere nu s-au luat hotărâri care să atingă integritatea fizică a unei persoane sau care să încalce legea”....