Iohannis, intalnire cu Merkel: Vom discuta despre aderarea la Schengen si R. Moldova

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 17:52
5942 citiri
Iohannis, intalnire cu Merkel: Vom discuta despre aderarea la Schengen si R. Moldova

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o scurta declaratie de presa, miercuri seara, din Aeroportul Otopeni, dupa intoarcerea din vizita de doua zile efectuata in Republica Moldova si inainte de plecarea spre Berlin, unde se va intalni cu cancelarul Angela Merkel si cu presedintele Joachim Gauck.

Seful statului a spus ca in cadrul intalnirilor cu cei doi lideri germani se va aborda subiectul aderarii Romaniei la spatiul Schengen, precum si cel al situatiei tensionate din Ucraina.

El a subliniat ca "de un interes deosebit" este si subiectul perspectivei europene a Republicii Moldova.

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, declaratia presedintelui Klaus Iohannis:

- Relatiile de cooperare cu Germania au pentru noi o importanta strategica.

- Vizita va incepe cu o intalnire cu dl presedinte Gauck, urmata de o intrevedere cu dna cancelar Merkel. Dupa-amiaza voi avea intalnire cu presedintele Bundestagului, dupa care ma voi intalni cu conducerea Forumului Democrat Roman si voi incheia ziua cu o intalnire cu diaspora.

- Contam pe sprijinul german pentru integrarea reala si in profunzime a Romaniei in nucleul european.

- Avem multe puncte in comun care ne unesc. Romania, ca si Germania, este un stat cu un spirit comunitar bine conturat.

- Vom aborda si subiectul aderarii Romaniei la spatiul Schengen. Vom discuta si despre evolutiile in materie de securitate si in mod special despre situatia din Ucraina.

- De un interes deosebit este subiectul perspectivei europene a R. Moldova si a tarilor din Balcanii de Vest.

- Va multumesc, va doresc o seara buna.

Moldovenii vor o institutie ca "DNA-ul romanesc", Iohannis le spune reteta

Klaus Iohannis a plecat, marti dupa-amiaza, in prima sa vizita oficiala la Chisinau, de la preluarea mandatului de presedinte. Klaus Iohannis a sustinut o declaratie de presa comuna cu presedintele Nicolae Timofti si a purtat convorbiri cu noul premier moldovean, Chiril Gaburici.

Klaus Iohannis le-a spus jurnalistilor moldoveni, marti, ca, pentru a avea o institutie cum e DNA, este nevoie de doua lucruri: vointa populara si vointa politica.

Presedintele s-a referit si la situatia din Ucraina. "Romania este o ancora de stabilitate in regiune si un partener solid al statelor vecine, Republica Moldova si Ucraina, in calea lor spre Europa. Speram ca cetatenii moldoveni sa vada in Romania un partener de incredere, loial", a conchis Iohannis.

Iohannis: Moldova are o mare sansa, pe care noi n-am avut-o. Aceasta se numeste Romania

Scandari in ploaie la Chisinau pentru Iohannis: "Vrem unire!" si "Bine ati venit acasa!"

Miercuri, seful statului a participat la ceremonia depunerii coroanei de flori la monumentul "Stefan cel Mare si Sfant", unde a fost intampinat de peste 100 de oameni, multi dintre ei scandand "Jos hotarul! Vrem unire!".

Klaus Iohannis s-a deplasat apoi la sediul Universitatii de Stat din Moldova, unde a fost intampinat de aproximativ 50 de tineri care aveau bannere pe care scria: "Vrem unire!" si "Bine ati venit acasa!".

Citeste si:
Mesajul lui Nicolae Ciucă după alegerea noii conduceri a partidului Maiei Sandu: ”Suntem pregătiți să mergem PAS cu PAS alături de voi pe calea europeană a democrației”
Mesajul lui Nicolae Ciucă după alegerea noii conduceri a partidului Maiei Sandu: ”Suntem pregătiți să mergem PAS cu PAS alături de voi pe calea europeană a democrației”
Premierul Nicolae Ciucă l-a felicitat duminică, 15 mai, pe preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, pentru alegerea sa ca lider al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS)....
Fiul lui Piedone candidează la Primăria Sectorului 5. Mesajul tatălui aflat în închisoare: ”Dumnezeu nu lasă poporul român pe mâna orcilor!”
Fiul lui Piedone candidează la Primăria Sectorului 5. Mesajul tatălui aflat în închisoare: ”Dumnezeu nu lasă poporul român pe mâna orcilor!”
Fostul primar al Sectoarelor 4 și 5, Cristian Popescu Piedone, a postat duminică, 15 mai, un nou mesaj din detenție, după ce mai mulți susținători ai săi au protestat în fața...