Rezultate finale alegeri prezidentiale 2014: Iohannis a castigat in tot Bucurestiul

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 11:21
7331 citiri
Rezultate finale alegeri prezidentiale 2014: Iohannis a castigat in tot Bucurestiul

Klaus Iohannis a castigat categoric in Bucuresti, cu 57,19% fata de cele 42,8 procente obtinute de contracandidatul sau Victor Ponta. Mai mult, liderul liberal a iesit invingator in toate sectoarele, harta electorala a Capitalei fiind mult schimbata fata de primul tur.

Cum a votat diaspora: Iohannis - 89,73%, Ponta - 10,26%

In Sectorul 1, Iohannis a obtinut 61,02%, in timp ce Victor Ponta a primit 38,97% dintre voturi.

Diferenta a fost mai mica in Sectorul 2, unde Iohannis a fost votat de 57,47% dintre cetateni, in schimb ce pe Ponta au pus stampila 42,52% dintre cei care s-au prezentat la vot.

In Sectorul 3 condus de social-democratul Robert Negoita, cel care a cerut si primele demisii si chiar iesirea de la guvernare a PSD, Iohannis a castigat cu 57,93%. Ponta a fost votat de 42,06% dintre cetateni.

Ponta pleaca in concediu dupa esecul suferit la alegerile prezidentiale

Sectorul 4 l-a votat majoritar tot pe Iohannis. Acesta a obtinut 55,51%, in timp ce Ponta doar 44,48%.

Procente bune a obtinut in plus candidatul liberal si in Sectorul 5, pastorit de un alt lider PSD vocal, Marian Vanghelie. Iohannis a iesit invingator cu 52,40%, Ponta obtinand 47,59%.

Si sectorul 6 l-a dat castigator tot pe Iohannis, cu 58,86%, in timp ce pe Ponta l-au votat 41,13% dintre alegatori.

In Ilfov, unde a fost cea mai mare prezenta la vot - 80,23% -, tot Iohannis a castigat cu 52,07%, Ponta reusind sa stranga 47,92%.

Lider ACL: Nu avem niciun merit in alegerea lui Iohannis. A fost supararea poporului pe Ponta

Cum s-a razgandit Bucurestiul intre tururi

Situatia este complet schimbata fata de cea din primul tur al prezidentialelor, atunci cand Iohannis a castigat doar in Sectorul 1 cu 32,22% fata de cele 27,60 de procente obtinute de Ponta.

In rest, Ponta a castigat toate sectoarele. In Sectorul 2 a iesit pe primul loc cu 31,43% fata de scorul de 28,23% al lui Iohannis.

Alegeri prezidentiale 2014: Proteste, cozi kilometrice in diaspora, mii de oameni nu au putut vota

Un rezultat similar a fost inregistrat si in Sectorul 3, Ponta castigand cu 31,63% iar Iohannis obtinand 27,73.

Sectorul 4 a votat majoritar tot cu Ponta in primul tur, acesta castigand cu 33,77% fata de cele 25,82 de procente care s-au dus la Iohannis.

Iohannis, castigator detasat: Scor categoric. Ponta l-a felicitat. Liderul ACL s-a dus la Universitate

In Sectorul 5 Iohannis a obtinut 24,51%, insa Ponta a castigat cu 36,27%.

Diferenta intre cei doi a fost mai mica in Sectorul 6, unde Ponta a iesit invingator cu 30,48%, in timp ce Iohannis a atras 28,64% dintre sufragii.

Ponta a castigat si Ilfovul in primul tur cu 39,97%, Iohannis obtinand atunci doar 27,71%.

Klaus Iohannis a fost ales presedinte in urma alegerilor prezidentiale de duminica, el fiind votat de 54,43% dintre cetatenii care s-au dus la urne, in timp ce Ponta a obtinut 45,56%.

Avem doi presedinti in urmatoarea luna

Iohannis isi va ocupa oficial functia pe 22 decembrie, la ora 00:01 cand mandatul presedintelui Traian Basescu se va fi incheiat.

Intre timp, insa, Biroul Electoral Central urmeaza sa trimita rezultatele finale ale alegerilor din 16 noiembrie la Curtea Constitutionala, iar Curtea sa valideze alegerile.

Pasul urmator va fi depunerea juramantului in Parlament de catre presedintele ales, Klaus Iohannis. Augustin Zegrean, presedintele CCR, a declarat ca este foarte probabil ca aceasta ceremonie sa aiba loc vineri.

Prin urmare, timp de o luna, pana la predarea stafetei, Romania va avea doi presedinti, unul in exercitiu si altul ales.

Citește și:
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Națională a României: ”Oamenii politici responsabili trebuie să se gândească la un proiect de unificare cu Republica Moldova”
Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit joi, 1 decembrie, despre beneficiile pe care le-ar avea cetățenii Republicii Moldova dacă țara s-ar uni cu România, potrivit tv8.md Fostul...
Ministrul român al Apărării, despre riscul ca Putin să folosească o armă nucleară tactică: ”România nu se teme de un atac”
Ministrul român al Apărării, despre riscul ca Putin să folosească o armă nucleară tactică: ”România nu se teme de un atac”
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a afirmat joi, 1 decembrie, că România nu se teme că va fi atacată, în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei, dar că trebuie să fie pregătită...