S.Lazaroiu: Vintu incearca sa ia prizonier statul roman

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 20:42
1489 citiri
S.Lazaroiu: Vintu incearca sa ia prizonier statul roman
Foto: Arhiva

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu explica modul in care, in opinia sa, presa ar putea aduce atingere sigurantei nationale, in conditiile in care opinia publica a aflat in ultimele zile interventiile pe care patronul Realitatii TV, Sorin Ovidiu Vintu, le face asupra angajatilor sai, dar si in randul oamenilor politici.

Intr-un interviu acordat pentru Q Magazine, consilierul prezidential spune ca dupa ce a luat in prizonierat "constiintele" jurnalistilor, politicienilor, functionarilor si analistilor carora le plateste solda, Sorin Ovidiu Vintu incearca "sa ia prizonier statul roman" prin intermediul trustului sau de presa.

Stenograme din dosarul Vintu - Vezi discutiile cu sefii Realitatea si cu liderii politici

S.Lazaroiu despre stenograme: La Realitatea atmosfera e irespirabila pentru unii

"Presedintele ramane prietenul jurnalistilor onesti. Chiar si al celor care il critica. Asta e rolul presei in orice democratie: sa critice puterea, cu buna credinta. Dar pot fi numiti jurnalisti onesti cei care spun: 'Ce se intelege din stenograme? Ca patronul suna si da ordine! OK. Sunt banii lui... Nu inteleg de ce o gazeta trebuie privita altfel decat orice alta fabrica? E doar un business..." (l-am citat pe dl. Iosif Buble).

Daca cei care lucreaza acum in trusturi gandesc asa, atunci, intr-adevar, cred ca nu ar trebui sa aruncam intreaga responsabilitate in spatele patronului", a declarat Lazaroiu pentru sursa citata.

Acesta a mai explicat ca daca presa functioneaza ca o intreprindere privata, doar spre profitul patronului si angajatilor, atunci este posibil ca ea sa ajunga sa initieze, pe bani, campanii care aduc atingere securitatii nationale.

"Daca in presa nu exista responsabilitate, ci doar bani, atunci care e viitorul presei si al Romaniei? E o dezbatere care merita facuta la nivelul intregii societati", a mai precizat consilierul prezidential, reamintind ca SOV "a pornit un razboi impotriva celui pe care nu il poate controla pentru a-si rezolva problemele din justitie si de afaceri".

Geoana ii cere lui Basescu sa scoata "presa" de la "vulnerabilitatile" statului

Partidele din opozitie fac mai mult zgomot

Pe de alta parte, intrebat daca Guvernul va rezista sau nu motiunii de cenzura depuse de Opozitie, Sebastian Lazaroiu a afirmat ca el crede ca va rezista.

"Partidele din opozitie fac mai mult zgomot. Stiu foarte bine ca venind la guvernare trebuie sa mentina aceste masuri de reechilibrare bugetara, care sunt dureroase si urgente. Deci nu isi doresc sa ia acum guvernarea. Daca ar lua-o si ar face ce spun acum, crestere de pensii si salarii, atunci, in 2012, cand vor fi alegeri, Romania ar fi in colaps si ei ar trebui sa raspunda pentru asta. Deci cumva nu au de ales in acest moment. Si atunci zgomotul e optiunea unica", a raspuns Lazaroiu.

In schimb, daca guvernul Boc va cadea, presedintele Traian Basescu va face ceea ce trebuie un presedinte responsabil sa faca: "ar nominaliza un candidat la functia de premier care intelege ca populismele si demagogia sunt drumul sigur spre prapastie".

"Premierul isi construieste majoritatea. Daca in sustinerea acestui premier si programului sau realist ar veni PSD si PNL, nu ar fi nicio problema din punctul de vedere al presedintelui", a mai tinut sa adauge consilierul prezidential.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#stenograme Vintu, #Sebastian Lazaroiu Vintu, #presa vulnerabilitate siguranta nationala , #consilier prezidential