Ce ai de invatat despre comunicare, fericire si implinire de la cainele tau

Marti, 03 Mai 2011, ora 14:57
4264 citiri
Ce ai de invatat despre comunicare, fericire si implinire de la cainele tau
Foto: dailymail

Probabil orice persoana care are un caine a gasit macar o data pantofii rosi, si, desi s-a enervat pe moment, a simtit ulterior si cat de usor a disparut furia, mai ales dupa privirea "vinovata" a catelului dojenit. De fapt, privirea lui din astfel de situatii nu are nimic de-a face cu remuscarea, fiind vorba doar o modalitate de a evita un conflict - cainii sunt experti in comunicare.

Potrivit lui Ryan O'Meara, autorul unei carti mai putin obisnuite in care sugereaza ca aceste animale de companie ne pot invata mai multe despre atingerea fericirii si a implinirii, cainii simt ca viata este prea pretioasa pentru a o irosi cu conflicte, spre deosebire de oameni, care se cearta adesea pe nimicuri.

Si, dupa cum arata Daily Mail, care citeaza pasaje din cartea respectiva, exista mai multe lucruri pe care le-am putea invata de la cainele nostru, nu degeaba numit si "cel mai bun prieten al omului".

1. Despre aratarea afectiunii

Conform mai multor sondaje, persoanele care au caini apreciaza cel mai mult la acestia faptul ca animalele sunt intotdeauna incantate si isi manifesta aceasta incantare cand stapanii vin acasa. Cainii sunt bucurosi cand isi vad stapanii, iar aceasta bucurie este transmisa imediat celui care intra pe usa.

Insa, oamenii uita adesea sa isi manifeste afectiunea fata de semenii lor. "Desigur, este greu sa rivalizezi cu datul din coada al cainelui, cu privirea dornica si latratul bucuros atunci cand vine vorba de exprimarea afectiunii, insa chiar si un zambet care spune: 'Imi placi, ma faci fericit', poate face diferenta", a declarat O'Meara.

2. Despre alegerea prietenilor

Cainii au fost inca din vremuri antice prieteni de nadejde ai unor conducatori si chiar un ajutor in diverse situatii, precum si animale de companie favorite. Au existat chiar cazuri in care un caine a salvat viata stapanului sau. Multi presedinti detin caini, ca si multe vedete nationale si internationale. Iar O'Meara este de parere ca exista un motiv intemeiat pentru care cainii au fost dintotdeauna apropiati ai unor figuri importante din societate.

"Aceste persoane sunt adesea incapabile sa distinga adevaratii prieteni de cei care se folosesc de ele, dar in caini gasim adevarati si credinciosi companioni, care te iubesc fie ca esti cel mai sarac, fie ca esti cel mai bogat om", a spus O'Meara. Potrivit lui, ca oameni ar trebui sa ne alegem prieteni care ne plac intr-adevar si intotdeauna sa ne purtam intr-un mod onest cu ei, asa cum fac cainii.

3. Despre increderea in instincte

Cainii sunt exceptional de buni in a lua rapid decizii bune, bazate pe instinctele lor. "In timpul tsunamiului din 2004 care a avut loc in sudul Asiei, cainii care locuiau pe plajele din zona afectata au inceput sa se departeze de ele cu mult inainte ca primul val sa loveasca", spune O'Meara.

"Vedem acelasi lucru si la cainii politisti, care indica celor care ii insotesc o urma de droguri sau explozibili atunci cand gasesc. Cu siguranta ei nu stau sa se intrebe ce le spune nasul lor", a mai adaugat acesta.

Oamenii au de asemenea o intuitie buna. Adesea stii raspunsul la o intrebare imediat cum o auzi, insa in scurt timp mai apar cateva variante de raspuns care te fac apoi sa te indoiesti de raspunsul initial.

4. Despre cum sa traiesti in prezent si mai optimist

Una dintre cele mai impresionante si remarcabile povesti legate de supravietuitorii cutremurului recent din Japonia face referire la un grup de copii care a rezistat cateva zile sub daramaturile unei cladiri apeland la diverse jocuri ce ii tineau preocupati de prezent, mai departe de teama provocata de ce li se intamplase si ce va urma.

"Este exact modul in care cainii abordeaza viata. Odata am vazut un ogar care se putea sprijini doar pe trei picioare, mergand alaturi de stapanul sau. Ce m-a surprins a fost ca nu parea sa aiba vreo grija. Urechile lui erau pe spate si dadea din coada", a spus O'Meara.

Aceasta abordare este in contrast puternic cu tendinta oamenilor de a fi preocupati de trecut si de a-si face griji pentru viitor. Daca vrem sa fim mai fericiti, O'Meara sugereaza sa ne straduim sa traim in prezent si sa fim mai optimisti.

Doi câini periculoși care erau lăsați liberi prin Mehedinți au fost prinși de jandarmi și duși la un adăpost FOTO
Doi câini periculoși care erau lăsați liberi prin Mehedinți au fost prinși de jandarmi și duși la un adăpost FOTO
Inspectoratul de Jandarmi Mehedinţi a anunțat că doi câini din rasa Cane Corso, consideraţi a fi periculoşi, au fost prinşi de jandarmii din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, ei...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#caini, #lectii viata caini, #legatura caini stapani, #caini stapani, #caini fericire , #animale