7 lucruri pe care nu trebuie sa le discuti cu colegii

Joi, 20 Martie 2014, ora 14:23
9712 citiri
7 lucruri pe care nu trebuie sa le discuti cu colegii
Foto: Times of India

Cei mai multi dintre angajati ajung sa petreaca mai mult timp la locul de munca decat cu propria familie. In aceste conditii, ne putem gandi ca prieteniile legate la locul de munca ne pot face mai deschisi, mai fericiti sau mai motivati.

Este bine sa stim insa unde sa tragem o linie care sa sustina si sa intareasca principiul echilibrului intre viata profesionala si cea personala, pentru ca aceste prietenii sa nu ne afecteze activitatea sau imaginea pe care ne-o dorim in calitate de angajat.

Joydeep Hor, expert in legislatia muncii spune ca, atunci cand granitele dintre viata profesionala si cea privata devin neclare, pot aparea probleme la angajati atat pe plan profesional cat si din punct de vedere legal, scrie Times of India.

El a enumerat sapte lucruri pe care noi nu trebuie sa le discutam cu colegii de munca.

Viata sexuala

Este un subiect pe care oamenii ar trebui sa-l evite total in discutiile cu colegii lor, spune Hor, deoarece le pot crea probleme juridice, definitia de hartuire sexuala fiind destul de larga, potrivit unui raport publicat de news.com.au.

Opiniile personale

In al doilea rand, oamenii trebuie sa fie constienti de obligatia lor de a nu calomnia anumite grupuri la locul de munca, exprimarea opiniilor personale poate fi de multe ori periculoasa.

Barfele la adresa altor colegi

In al treilea rand, sunt de evitat barfele la locul de munca, fiind totodata extrem de riscante. Este bine stiut ca, in general, angajatorii nu promoveaza un mediu de lucru in care barfele sunt apreciate.

Nemultumiri legate de locul de munca

Daca nu te simti bine la locul de munca, ar fi bine sa iti pastrezi nemultumirile, daca vrei sa pastrezi acel job. Daca alegi sa-ti etalezi nemultumirile, povestind in mod constant colegilor cat de stresat esti, cat de mult te deranjeaza anumite lucruri, este posibil ca toate aceste zvonuri sa ajunga la seful tau, iar situatia poate deveni tensionata.

Stapanirea reactiilor

In al cincilea rand, in cazul in care un coleg sau un client este nepoliticos, trebuie maxima atentie la modul in care li se raspunde, mai ales daca acestia sunt furiosi sau frustrati. Cei care nu se pot controla in mod constant si rabufnesc, pot ajunge sa-si piarda locul de munca.

Cum sa iei decizii etice la locul de munca si ce ai de castigat

Dezvaluirea greselilor personale

In al saselea rand, o persoana nu ar trebui sa dezvaluie unui coleg greselile mari pe care le-a facut in viata lor, deoarece acesta le poate divulga altora la un moment dat, situatia scapand total de sub control.

Evenimentele majore din viata

In al saptelea rand, evenimentele majore care au avut loc in viata unei persoane pot sa devina obstacole daca sunt impartasite intr-un mod gresit...Spre exemplu, in baza unei prietenii la locul de munca o anumita persoana impartaseste celeilalte aspecte majore ce tin de natura personala, uneori aspecte placute, dar si mai putin placute.

In baza acestei deschideri, pot aparea ulterior neplaceri in mediul de lucru, aspecte ce pot genera conflicte: acea persoana este promovata la un moment dat si, pentru a i se denigra imaginea, ceea ce a transmis cuiva pot veni ca si informatii raspandite si care ar dauna imaginii pe care prima persoana si-a creat-o in companie.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#reguli loc munca, #comportament loc munca, #atitudine corecta serviciu , #relatii