O comisie ministerială dominată de PNL anunță oficial că Lucian Bode nu a plagiat, deși a analizat doar 27 de pagini din cartea sa

Marti, 23 Mai 2023, ora 17:08
2082 citiri
O comisie ministerială dominată de PNL anunță oficial că Lucian Bode nu a plagiat, deși a analizat doar 27 de pagini din cartea sa
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a susținut în repetate rânduri că nu a plagiat în teza de doctorat FOTO Facebook/ Lucian Bode

Consiliului de Etică în cercetare (CNECSDTI) aflat în subordinea ministerului Cercetării condus de către Sebastian Burduja, a anunțat că volumul publicat de ministrul de Interne Lucian Bode, bazat pe teza sa de doctorat, „nu este plagiată, dar conține un număr mare de greșei de citare”.

CNECSDTI a analizat cartea „Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul secolului XXI: România în context european actual”, publicată de Lucian Bode pe baza tezei sale de doctorat. Comisia susține că lucrarea „nu este plagiată, dar conține un număr mare de greșeli de citare, precum și un stil neuniform de citare”.

De remarcat faptul că oficialii din ministerul condus de colegul de partid al lui Lucian Bode au analizat doar 27 de pagini de text. Totodată, raportul vine în contextul în care coaliția de guvernare pune la cale ultimele amănunte ale rotativei guvernamentale. Întrebat despre cazul lui Lucian Bode, președintele Klaus Iohannis afirmase în trecut că ministrul trebuie să-și clarifice situația până la rotativă.

FOTO Facebook / Ovidiu Voicu

Ministerul Cercetării precizează că la ședinta unde a fost discutat cazul a fost de față și un reprezentant al său, dar că acesta nu a intervenit în niciun fel, CNECSDTI fiind un for cu activitate independentă aflat în coordonarea, nu în subordinea MCID.

Raportul complet al CNECSDTI asupra lucrării lui Lucian Bode.

UBB: Teza este „profund viciată” de plagiat

La începutul lunii mai, Lucian Bode a pierdut al doilea proces cu Universitatea "Babeș-Bolyai" (UBB) privind teza sa plagiată de doctorat Anunțul a fost făcut de Emilia Șercan, jurnalista de investigații care a publicat ancheta prin care a demonstrat plagiatul ministrului.

”Este vorba despre dosarul în care a cerut suspendarea deciziei din luna ianuarie prin care UBB a certificat că teza sa este plagiată.

Acest dosar s-a judecat la Tribunalul București deoarece dr. Bode și-a schimbat domiciliul în acte din Zalău în București, mai exact într-o vilă care aparține statului, prin RAAPPS, aflată în Cartierul Dorobanți.

Pe data de 10 mai, același judecător de la Tribunalul București se va pronunța asupra unui al doilea capăt de cerere din acest dosar, cel referitor la anularea deciziei UBB prin care a stabilit că teza lui dr. Bode este plagiată.

Oricum, luna mai este plină de procese pentru dr. Bode, care nu contestă în niciun proces că a plagiat, ci contestă procedura de emitere a actelor prin care s-a verificat teza sa sau chiar procedura de emitere a deciziei de plagiat, în sine.

Astăzi Curtea de Apel Cluj va emite decizia finală în dosarul în care dr. Bode a cerut suspendarea deciziei UBB de autosesizare pentru a-i verifica teza și pentru a coopta în comisia de analiză experți externi (pe prof. Bjola, de la Oxford, și pe prof. Fumurescu, de la Huston). Pe fond, dr. Bode a pierdut acest dosar la Tribunalul Sălaj”, a scris Emilia Șercan pe Facebook.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#lucian bode, #ministrul de interne plagiat bode, #plagiat lucian bode , #stiri Lucian Bode