Prima zi de negocieri pentru premierul desemnat Orban: Spune ca deja are majoritate, cu 15 voturi mai mult decat la motiune

Miercuri, 16 Octombrie 2019, ora 18:23
7145 citiri
Prima zi de negocieri pentru premierul desemnat Orban: Spune ca deja are majoritate, cu 15 voturi mai mult decat la motiune
Foto: captura video

Premierul desemnat, Ludovic Orban, sustine ca este "increzator" ca Guvernul va fi votat, pentru ca, altfel, Viorica Dancila ar ramane "la putere".

El a discutat cu cei de la PMP miercuri. La iesire, Eugen Tomac a insistat pe faptul ca vrea in noul Guvern o structura care sa se ocupe exclusiv de relatia cu Republica Moldova. Orban anuntase insa ca vrea sa reduca drastic si numarul de ministere si aparatul guvernamental.

Cu toate acestea, miercuri Orban s-a aratat foarte optimist. Spune ca nu doar ca are cele 238 de voturi de la motiune, dar inca 15 parlamentari care nu au votat pentru caderea Guvernului Dancila, dar i-au spus ca vor vota pentru Guvernul Orban. Declaratiile de pana acum arata insa ca nu are nici macar toate voturile de la motiune.

"Si discutia de azi a fost una pozitiva in care am stabilit teme importante si o dorinta de colaborare in continuare. Eu sunt foarte optimist si increzator, sunt convins ca ne-am testat colaborarea cu partenerii in succesul motiunii de cenzura.

Pot sa va spun de acum ca numarul parlamentarilor care sustin guvernul a crescut semnificativ peste cele 238 de voturi. Peste 15 parlamentari care nu au votat motiunea si-au aratat sustinerea de a vota guvernul", a declarat Orban dupa iesirea de la negocieri.

La intrare, premierul desemnat era la fel de optimist, afirmand ca a colaborat cu multi dintre reprezentantii partidelor care au votat motiunea, inca de la debutul legislaturii.

"Cu ceilalti, colaboram pe o bucata de timp, timp in care am vazut cine suntem si ce putem", a mai spus Orban care a adaugat ca PNL isi asuma raspunderea.

"Am anuntat acest lucru inca de la debutul procedurilor si negocierilor pentru motiunea de cenzura, am facut ceea ce am spus, exista un premier desemnat de presedintele Romaniei si sincer nu vreau sa vad nicio piedica peste care sa nu putem trece", a mai spus Orban.

Acesta a refuzat sa ofere detalii despre portofolii si ministrii, precizand ca este prematur.

#Guvern Orban negocieri PMP, #Gvern Orban majoritate parlament , #PNL