Cei mai odiosi paraziti si cum actioneaza ei

Duminica, 31 Octombrie 2010, ora 09:29
6413 citiri
Cei mai odiosi paraziti si cum actioneaza ei
Livescience

Parazitii sunt organisme care traiesc si se hranesc pe seama altor organisme, provocand adesea boli sau chiar si moartea.

Conform livescience.com, iata care sunt cei mai dezgustatori si diabolici paraziti.

1. Tumoarea veneriana transmisibila (la caini)

Sarcomul Sticker sau tumoarea veneriana transmisibila este proprie cainilor si se poate transmite pe cale sexuala, precum si prin muscarea sau adulmecarea zonelor afectate. Aceste tumori reprezinta cea mai veche forma de cancer descoperita pana acum.

2. Posibili ucigasi ai dinozaurilor T-rex

Trichomonas gallinae este denumirea unui protozoar care afecteaza in prezent unele pasari, in special porumbeii. Despre acesta, cercetari recente au scos la iveala niste legaturi care sugereaza ca ar fi fost cauza disparitiei dinozaurilor T-rex. Dupa ce au fost analizate ramasitele celui mai mare exemplar din aceasta specie, botezat Sue, care este si cel mai bine conservat, aflandu-se la Muzeul Field din Chicago, cercetatorii au observat cateva gauri la nivelul maxilarului.

Initial, ei au crezut ca acestea au aparut in urma unei lupte probabil tot cu un alt dinozaur insa, ulterior, au tras concluzia ca acele gauri sunt sechele ale unei infectii severe, cauzate de Trichomonas gallinae. Infectia care a afectat gatul si ciocul a fost atat de grava incat Sue, acest T-rex de sapte tone, a murit de foame.

3. Bacteria care omoara masculii

Bacteria Wolbachia infesteaza aproximativ 70% dintre nevertebratele din intreaga lume. Aceasta poate ajunge la ouale gazdei unde adesea ucide embrionii masculi pentru a creste numarul de femele nascute, deoarece bacteria are nevoie in special de acestea pentru a supravietui.

4. Fluturele care pacaleste furnica

O specie de fluture, Niphanda fusca, isi lasa ouale in cuiburile altor specii, mai exact la furnicile numite Camponotus japonicus. Larvele care rezulta apoi din oua pacalesc gazdele imitand mirosul unor masculi din specia lor, fiind astfel hranite.

5. Viermele care intra si in ochi

Loa loa este un nematod raspandit la oameni prin mustele mango sau mustele de caprioara. Arealul acestuia este Africa de Vest. Viermele se hraneste cu fluide din tesuturile zonei in care ajunge, intrand adesea si in ochi, unde provoaca durere.

6. Ciuperca ce transforma furnicile in zombi

Cercetari recente sugereaza ca ciuperca Ophiocordyceps unilateralis a transformat furnicile in zombi de milioane de ani. Aceasta prefera partea din spate a frunzelor, deoarece este mediul ideal pentru a se reproduce si a infecta mai multe furnici. Ciuperca face ca victimele sa moara atarnand cu capul in jos.

7. Parazitul care mananca limba

Acesta este singurul parazit cunoscut pana acum care inlocuieste un organ. Se numeste Cymothoa exigua si poate fi gasit numai la pesti. Parazitul patrunde in gura victimei prin branhii si se ataseaza la baza limbii unde consuma sangele pana cand limba se atrofiaza. Apoi, parazitul ia locul acestui organ, pestele fiind capabil sa il utilizeze ca pe propria sa limba.

8. Protozoarul care controleaza mintea

Desi suna a literatura science fiction, protozoarul denumit Toxoplasma gondii ii determina pe sobolani sa fie atrasi de urina de pisica, ajungand astfel cel mai probabil sa fie mancati de pisici. Protozoarul face acest lucru pentru a ajunge la gazda obligatorie - pisica (in intestinul careia se reproduce).

Toxoplasma gondii poate fi insa ingerat de orice mamifer si ajunge chiar si la om, provocand o boala destul de grava, numita toxoplasmoza (la femeile gravide poate cauza chiar si pierderea sarcinii).

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#paraziti, #paraziti diabolici, #paraziti odiosi, #paraziti dezgustatori , #cercetare
Comentarii
Poza next777
next777
rank 1
ACESTI ODIOSI DE PARAZITII ESTE ECHIVALENTUL PSD-PC-PNL-ISTILOR