Lucruri surprinzatoare despre animale (Galerie foto)

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 07:35
9296 citiri
Lucruri surprinzatoare despre animale (Galerie foto)
Foto: Listverse

Lumea necuvantatoarelor este plina de secrete. Desi credem ca stim totul despre viata animalelor, exista anumite detalii la care nu ne-am fi gandit niciodata. De multe ori consecinte a adaptarii lor la conditiile de viata, unele dintre aceste lucruri surprinzatoare sunt inca invaluite in mister.

Listverse prezinta 10 dintre cele mai uimitoare astfel de informatii despre animale sau insecte.

Insectele au sange "de extraterestru"

Se pare ca acum 500-600 milioane de ani, oamenii si insectele aveau un stramos comun. Astazi, insectele au in corp o substanta numita hemolimfa, avand la baza o proteina ce contine cupru. Tocmai acest detaliu da o tenta de albastru hemolimfei.

De asemenea, cercetatorii au descoperit in Noua Zeelanda o specie de insecte numita Weta, a carei hemolimfa include o proteina care impiedica formarea cristatalelor de gheata.

Cartitele sunt acoperite cu o blanita moale

Firele de par de pe corpul unei cartite sunt incorporate intr-un sac fluid, ceea ce ii permite sa isi adapteze forma ori de cate ori este necesar. Se pare ca aceasta blanita reprezinta o consecinta a adaptarii cartitei la viata in tunelurile subterane inguste.

Pasarile nu ar supravietui in spatiu

Gravitatea este cel mai mare dusman al pasarilor, cel putin atunci cand vine vorba despre supravietuirea in spatiu. Cum pasarile isi afunda ciocul in apa, dupa care isi ridica capul tocmai pentru a permite lichidului sa coboare, este foarte clar ca, in spatiu, nu ar putea supravietui.

Moliile emit ultrasunete impotriva liliecilor

Chiar daca sunt insecte nocturne, moliile nu se tem prea tare de lilieci, care si ei vaneaza noaptea. Cercetatorii au descoperit ca multe specii de molii, printre care si molia tigru, sunt capabile de a emite ultrasunete in ultimul moment al atacului. Acestea sunt asemanatoare celor folosite de militari si ii pot bruia pe liliecii pradatori.

Axolotl, larva unei specii de salamandra, nu se metamorfozeaza niciodata

Axolotl reprezinta larva acvatica a unei salamandre. Desi, teoretic, ar fi trebuit sa treaca prin toate stadiile de evolutie ale salamandrei, axolotl ramane la stadiul de larva, creste 30 cm si traieste aproximativ 10-15 ani.

Bufnitele nu sunt deloc intelepte

Datorita ochilor mari si privirii fixe, am putea crede ca bufnitele isi stabilesc in minte victimele urmatorului atac. Total eronat, se pare, daca ar fi sa ne luam dupa "instructorul de bufnite" care a lucrat la filmele din seria "Harry Potter". Acesta a afirmat ca bufnitele sunt greu "de dresat", iar zicala "bufnita batrana si inteleapta" cu siguranta nu apartine vreunui "dresor de bufnite".

Taxifolia omoara totul in mediul acvatic

Caulerpa taxifolia este o specie de alga marina, originara din Oceanul Indian. Aceasta alga este folosita in rezervoarele de apa intrucat elibereaza o substanta care "omoara" totul in jur. Problema este ca, pe langa microorganismele daunatoare, nici alti pesti sau pradatori nu pot coexista cu ea.

Puii pasarilor Haotzin au gheare mobile

De multe ori s-a spus ca pasarile Haotzin sunt singurele care au pui cu patru picioare. De fapt, cele doua "picioare" in plus ar reprezenta gheare prezente cu un anumit scop. Astfel, puii sunt foarte activi si se folosesc de perechea de gheare pentru a se catara. Acesti pui se descurca foarte bine si in apa, stiu sa inoate, insa nu pot zbura prea bine.

Paianjenii saltareti au o perceptie exacta asupra distantei

Cei doi ochi principali ai paianjenilor saltareti sunt de o complexitate rar intalnita. Retina este compusa din straturi distincte de celule sensibile la lumina. Cand o imagine este focalizata pe unul dintre aceste straturi, este defocalizata pe cea de deasupra ei. Astfel, comparand imaginea clara cu cea neclara, paianjenul isi da seama exact de distanta.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#lucruri surprinzatoare animale, #adaptari ciudate animale, #descoperiri animale, #adaptari bizare animale, #ciudatenii animale , #descoperire