10 exploratori moderni si povestile lor incredibile (Video&Galerie foto)

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 12:21
5061 citiri
10 exploratori moderni si povestile lor incredibile (Video&Galerie foto)
Foto: Listverse

Niciun explorator nu duce lipsa de curaj, imaginatie si determinare, acestea fiind, de fapt, si trasaturile care duc la performanta. Pentru a dobori recorduri si pentru a ajunge acolo unde nimeni altcineva nu indrazneste, exploratorii sfideaza de cele mai multe ori pericolul si chiar moartea.

Iata cateva lectii de curaj si pasiune, venite din partea unor exploratori moderni, conform Listverse

Lynne Cox - inotatoare in apele Antarcticii

In anii '70, Cox stabilea un record de viteza la inot in Canalul Manecii. In 1987, a devenit prima persoana care a inotat de la un capat la altul al Stramtorii Bering, din Alaska pana in Uniunea Sovietica.

In 2003, insa, Lynne Cox a uimit o lume intreaga atunci cand a inotat 1,96 km in apele inghetate ale Antarcticii. Purtand doar costumul de inot si ochelarii de protectie, Cox a petrecut 25 de minute in apa inghetata, desi acele temperaturi o puteau omori in doar 5 minute.

Gary Connery - pionierul costumului cu aripi pentru parasutism

Costumul cu aripi pentru parasutism este un echipament special conceput care permite utilizatorului sa "planeze" o distanta foarte mare pana ca parasuta sa se deschida.

Pe 23 mai 2012, Gary Connery a sarit din elicopter de la 732 de metri deasupra solului, reusind sa aterizeze in siguranta, fara parasuta, pe o pista improvizata din cutii de carton. Connery a decis ca parasuta nu ii mai este necesara si a uimit o lume intreaga cu reusita sa.

De altfel, la doar 42 de ani, Connery are la activ mai mult de 1.350 de salturi, colaborari in peste 100 de filme, printre care Indiana Jones, Batman Begins si cea mai recenta adaptare Sherlock Holmes.

Geoff Mackley - vanatorul de furtuni

Fotograful Geoff Mackley a facut cariera gratie instantaneelor senzationale surprinse in timpul unor dezastre naturale. Nu s-a temut de incendii devastatoare, tsunami sau uraganele de categoria 5.

In 2010, Mackley si echipa sa au coborat in craterul vulcanului Marum din Vanuatu, chiar in timp ce acesta erupea. E de la sine inteles ca imaginile din interior au facut mai apoi senzatie.

Guillaume Nery - freediving extrem

Aceasta disciplina este un sport asemanator scuba divingului, dar in cadrul careia nu se folosesc si buteliile de oxigen. Asadar, cei care practica freediving trebuie sa isi tina respiratia mult timp, atunci cand vor sa doboare recorduri legate de distanta si adancime. Poate cel mai cunoscut freediver este Guillaume Nery, care in 2006 a ajuns la o adnacime de 109 metri, depasindu-si propriul record.

In 2010, Nery a explorat si Dean's Blue Hole, cea mai adanca pestera verticala subacvatica din lume, aflata la aproximativ 203 metri sub nivelul marii.

Alex Honnold - free soloer

La doar 27 de ani, Honnold este unul dintre cei mai cunoscuti alpinisti din lume. "Free soloing" s-ar traduce de fapt prin alpinism, dar fara utilizarea unui ham sau a unei franghii. Asadar, o pasiune extrem de periculoasa, dar pe care Honnold a luat-o foarte in serios.

In 2008, acesta a escaladat partea nord-vestica a Half Dome, un varf din Parcul National Yosemite. Fara a folosi vreo franghie, Honnold a parcurs 600 de metri de roca verticala.

Robbie Shone - fotograful aventurier

Exploratorul celor mai bizare si indepartate pesteri subterane, Robbie Shone nu a stat prea mult pe ganduri si a plecat in cautarea unor aventuri neexperimentate inca de nimeni. A calatorit peste tot in lume, fiind de notorietate fotografiile sale perfecte reprezentand cele mai bizare pesteri subterane. Reusitele sale sunt cu atat mai apreciate cu cat echipamentul foto cantarea destul de mult, ingreunandu-i expeditia.

Felix Baumgartner - salt din spatiu

In 14 octombrie 2012, Felix Baumgartner a incercat sa doboare mai multe recorduri odata si a reusit. Astfel, astazi detine recordul mondial la saritura din spatiu (sarind de la 39 km deasupra nivelului marii) si a reusit sa depaseasca viteza sunetului - 1136km/h fata de 1.100km/h viteza sunetului la acea presiune atmosfera.

Dan Osman - "catarator viteza"

Pasionat intai de "Free Soloing", Dan Osman a trecut apoi la un alt nivel, si anume la escaladarea muntilor fara franghie, la o viteza ametitoare. In doar 4 minute si 25 de secunde, Osman a escaladat 122 de m de stanca verticala, undeva in regiunea lacului Tahoe din California. Din pacate, pasiunea aceasta i-a adus si moartea in 1998, atunci cand o franghie s-a rupt in timpul unei caderi libere, in Parcul National Yosemite.

Ed Stafford - explorator al Amazonului

Fluviul Amazon strabate o suprafata de 6.400 de km, de undeva din Muntii Anzi pana in Oceanul Atlantic. Ed Stafford a fost primul care a parcurs pe jos tot acest drum, incepand cu data de 9 august 2012. El a avut de infruntat numeroase pericole, de la boli tropicale, anaconde, crocodili, pana la triburile de bastinasi, al caror prizonier a si fost la un moment dat.

Erik Weihenmayer - explorator nevazator

Poate persoana care impresioneaza cel mai mult din aceasta lista, Eric Weihenmayer practica alpinism, parasutism, ice climbing, motociclism si schi, toate astea in ciuda faptului ca si-a pierdut vederea la varsta de 13 ani.

In 2001, Erik a fost prima persoana nevazatoare care a escaladat Everestul. In plus, acesta lucreaza cu adolescenti nevazatori in Tibet, conducandu-i in mici expeditii pe munte, intr-un proiect ambitios, numit "Climbing Blind".

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#explororatori moderni, #exploratori curajosi, #recorduri exploratori, #exploratori povesti viata, #recorduri exploratori video , #incredibil
Comentarii
Poza Wolfyy
Wolfyy
rank 5
Mi-a facut placere sa citesc acest articol