""
Ziare.com

Cat de inteligente sunt ciorile - experiment impresionant Video)

Duminica, 16 Februarie 2014, ora 08:28

   

Cat de inteligente sunt ciorile - experiment impresionant Video)
Ciorile sunt uimitor de inteligente, mai inteligente decat toate celelalte pasari si chiar depasesc multe animale in aceasta privinta.

Acest lucru nu e o exagerare. Ciorile pot folosi instrumente ajutatoare si le pot pastra pentru o utilizare viitoare, relateaza News Cnet.

Ciorile recunosc si stiu cum sa foloseasca mediul, pentru a obtine hrana. Pot recunoaste fetele umane de-a lungul vietii, amintindu-si de oamenii care le-au facut rau sau bine si sa reactioneze in consecinta.

Si mai ales, cioara este singura pasare care a trecut de "testul recunoasterii in oglinda".

Dr. Alex Taylor, care a aparut pe BBC Two in emisiunea "Inside the animal mind", gazduita de Chris Packman, a declarat ca a studiat ciorile salbatice, amintind un episod in care a capturat la un moment dat o cioara pe care a tinut-o in captivitate trei luni, timp in care a supus pasarea la o serie de teste.

S-a dovedit ca ciorile sunt pasari cu o inteligenta deosebita, fiind capabile sa rezolve probleme destul de complexe.

Testul prezentat in videoclip este special conceput pentru ciori si este cel mai dificil de rezolvat pana in prezent.Este compus din opt etape distincte, iar pasarea, poreclita 007, trebuie sa le completeze intr-o anumita ordine pentru a ajunge la hrana. Ea se foloseste de diverse instrumente pentru a ajunge la locatii greu accesibile si folosindu-le intr-o varietate de moduri, ajunge in final la bucata de carne.

Inaintea testului, pasarea este familiarizata cu fiecare dintre aceste elemente, dar nu a avut niciodata posibilitatea inainte sa le asocieze si sa le utilizeze in acest fel.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6048 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Intr-adevăr, remarcabil

Cred că le ajută si faptul că trăiesc mult. Experienta de viată joacă un rol important in dezvoltarea inteligentei.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor