Cele mai infricosatoare piste de aterizare din lume (Video)

Sambata, 19 Martie 2011, ora 14:47
9717 citiri
Cele mai infricosatoare piste de aterizare din lume (Video)
Foto: cbneverest

Exista piste de aterizare ale unor aeroporturi, care pun la grea incercare profesionalismul pilotilor. Aceste piste infricosatoare sunt situate langa plaja, printre vaile muntilor sau la cativa metri de mare, producand frica si neliniste in randul pasagerilor din avion.

Va este frica sa zburati cu avionul? Aterizarea nu este pentru cei slabi de inima. Atunci, daca aveti bagajele pregatite: bine ati venit pe cele mai dificile aeroporturi din lume, pentru pilotii de avioane, potrivit Yahoo Travel.

Va prezentam mai jos cele mai greu accesibile piste de aterizare, din intreaga lume.

Aeroportul Princess Juliana International

Unde se afla? Se gaseste in Saint Maarten, in Caraibe.

De ce este periculos? Cei care sunt pe plaja se feresc atunci cand aterizeaza un avion. Pista de aterizare eate atat de scurta, astfel incat avioanele trebuie sa se apropie de insula pe o traiectorie care face un unghi foarte mic cu solul. Avionul zboara la inaltimi cuprinse intre 9 si 18 metri, deasupra turistilor de pe plaja Maho.

Aeroportul Courchevel

Unde se afla? Este situat intr-o statiune de schi din Alpii francezi.

De ce este periculos? Doar pilotilor experimentati le este permis sa aterizeze pe acest periculos aeroport situat intr-un labirint de vai muntoase. Destul de periculos, pentru a fi folosit intr-un film cu James Bond.

Aeroportul Madeira

Unde se afla? Madeira este evident in Portugalia.

De ce este periculos? O pista nesabuit de scurta, inconjurata de munti si de ocean, care a fost din nefericire scena unui accident in 1977. De atunci, pista de 420 de metri a fost dublata in lungime, dar amplasarea acesteia da dureri de cap majoritatii pilotilor.

Aeroportul Lukla

Unde se afla? Aeroportul este in muntii Nepal.

De ce este periculos? Credeti ca urcusul pe Everest este periculos? Incercati sa aterizati pe cel mai apropiat aeroport. Daca pilotii abordeaza aterizarea pe aeroportul din Lukla putin spre stanga, atunci avionul va suferi un accident in munti. Daca se va duce spre dreapta, va cadea in gol de la mii de metri inaltime.

Aeroportul Juancho Yrausquin

Unde se afla? Aeroportul este in Caraibe.

De ce este periculos? Pista este flancata de dealuri, iar intr-o parte este o stanca. Capatul ei se gaseste la doar cativa metri de mare. Pista este de asemenea extrem de scurta.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#piste aterizare infricosatoare, #aeroporturi periculoase, #aeroporturi Caraibe Nepal , #inedit