Ziare.com

Dumnezeu, realitate sau inventie? (II)

Duminica, 02 Ianuarie 2011, ora 17:35

   

Dumnezeu, realitate sau inventie? (II)
Dupa ce, sambata, v-am prezentat
argumentele celor care sustin ca Dumnezeu exista(I), astazi prezentam punctul de vedere al scepticilor.

Cei care nu cred in Dumnezeu, sustin ca o dovada a faptului ca el nu exista este aceea ca sunt prea multe confesiuni religioase in intreaga lume. Acest lucru, sustin ei, arata lipsa de unitate.

Daca Dumnezeu ar exista, atunci de ce i-ar indrepta el pe oameni pe cai diferite ale credintei, spunandu-le sa traiasca diferit unii fata de altii ? Informatiile sunt oferite de Helium.

De aici ar rezulta confuzie si conflicte fara de sfarsit in randul oamenilor, in numele credintei lor. Este posibil ca oamenii sa-l fi creat pe Dumnezeu doar in mintea lor, pentru a-si explica teama de necunoscut si pentru a-i linisti pe oameni, pentru a le oferi o perspectiva a vietii de dincolo de moarte. Cu alte cuvinte, rostul oamenilor pe Pamant si, ce era mai important, sensul mortii lor.

Un alt scop al crearii mentale a lui Dumnezeu a fost acela de a mentine un anumit nivel de civilizatie si de unitate a oamenilor. Trecutul omenirii sta marturie ca cei din trecut au crezut dintotdeauna in zei si zeite, caci era nevoie de o explicatie a schimbarilor climatice care aveau loc pe planeta, precum si a disparitiei oamenilor de pe Pamant prin moarte.

In Grecia Antica, in acest scop au fos creati Poseidon, Afrodita sau Hades. Egiptenii ii aveau pe Geb, Wadjet, Seth si Sekhmet, responsabili de principalele aspecte care ii ingrijorau pe oameni.

Romanii ii aveau pe Neptun, Marte, Hades, Pluto si Cupidon. Sunt doar cateva zeitati prin care le puteau fi explicate oamenilor schimbarile care aveau loc in viata lor. In zilele noastre, oamenii cred intr-un singur Creator.

Carti sfinte precum Biblia, Coranul si Torah ar fi fost inspirate, se spune, de viziuni divine pe care autorii lor le-au avut. Insa, autenticitatea scrierilor a avut de suferit de-a lungul timpului, din cauza numeroaselor traduceri la care au fost supuse.

Nu putem sti daca aceste traduceri sunt corecte. Nu putem sti daca nu cumva credinciosii le-au rescris pentru a servi scopului urmarit de ei sau de anumiti conducatori.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10953 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
83 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Credinta in DUMNEZEU

CREDINTA IN DUMNEZEU este INFINITUL IN FINIT.
(Lev Tolstoi)
Asemanator se exprima si J.Alfred
DUMNEZEU ESTE PUNCTUL DE TANGENTA DINTRE ZERO SI INFINIT.

 

Problema cea mare

cine l-a creat pe Dumnezeu?

 

ada

Dumnezeu stie !!

si daca ne-ar zice si noua ce ar fi?

MARE SECRET :)

Dumnezeul religiilor nu e dumnezeu si isi are orignea in istoria veche a planetei. Pe de alta parte, toti marii ganditori ai civilizatia umane, de la Socrate, Isaac Newton si Einstein au imbratisat existanta unei surse pentru tot ce exista.

Fara a avea pretentia de a epuiza aici acest subiect, la intrebarea fireasca, cine l-a creat pe dumnezeu, trebuie sa incepem prin a explica ce inseamna dumnezeu, un lucru pe care nici relgia si nici ateistii nu o fac.

Dumnezeul religiilor e o inventie fundamentata pe istoria veche a civilizatiei noastre. De unde stim asta? Cititi Biblia. In Geneza 3:22 Biblia spune ca "dumnezeu" era foarte ingrijorat din cauza ca omul s-a infruptat din pomul cunoasterii binelui si raului si ca a devenit "ca Noi." Intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem e, cine sunt acesti "Noi" cand trebuia sa avem de fapt doar un singur "dumnezeu." Fara a intra in amanunte, acesti "Noi" erau "dumnezeii-savanti", extraterestrii care au creat ultima rasa umana prin inginerie genetica (vezi de asemenea Psalmul 82). Unii dintre extraterestrii au intentionat sa foloseasca omul ca sclav, motiv pentru care Biblia preamareste institutia sclaviei. Altii au intentionat sa il ajute se dezvolte si sa ajunga la nivelul lor de cunoastere si de civilizatie. A existat un conflict dintre aceste doua viziuni care a mers pana la conflict armat: vezi Mahabharata. De unde si conflictele de idei din Biblie. De exemplu, pe de o parte unul dintre "dumnezei" spune omului sa omoare pe cei care "pacatuiesc" sau cred in alti dumnezei, pe de alta parte avem un "dumnezeu" care spune "sa nu ucizi." Realitatea extraterestra a acestor dumnezei e si mai bine evidentiata in Cartea lui Enoch, un text care a fost interzis de biserica, ca multe alte texte care demonstreaza falsitatea doctrinei ei si faptul ca dumnezeul ei e unul inventat. Din acest motiv toti marii ganditori ai civilizatiei umane, inclusiv recipientii ai Premiului Nobel pentru diferite ramuri ale stiintei din ultimii ani au demascat dumnezeul bisericii ca fiind fals. In acelasi timp ei nu neaga existenta a "ceva" din care tot ce exista emana.

In Budism, filosofia imbratisata de Isus si de Einstein, printre altii, se vorbeste despre "devas", o sursa de emanatie. Dumnezeu e considerat o creatie a fricii omului de necunoscut si a ignorantei lui. Tot in Budism se vorbeste de "auto-cauzatie", ceea ce raspunde la intrebarea cine l-a creat pe "dumnezeu", sau, mai corect, cum s-a creat aceasta sursa de emanatie. Ideea in sine e sustinuta de fizica cuantica. In principiu, aceasta sursa genereaza un infinit de "idei" care sunt emanate sub forma de informatie codificata care genereaza formele materiale care le vedem in jurul nostru. De zeci de ani de zile fizica cuantica a demonstrat ca realitatea arata de fapt ca un "gand" materializat.

In concluzie, nu exista dumnezeul la care omul se roaga la biserica sau acasa. Sursa de energie din care emana realitatea noastra, "dumnezeul" lui Spinoza, e insa TOT CE EXISTA, nu are ochi si nici sprancene, nu vorbeste si nu judeca pe nimeni.

Un coleg GREC....

.....mi-a spus ca Dumnezeu este asemeni unei FORTE, care nu se vede, decat efectul aceastei forte.

Dumnezeu e unul

Dumnezeu e unul in trei ipostasuri sau trei Persoane asa ca nu e de mirare, din moment ce vorbeste Sf. Treime, sa zica "sa facem om" sau ca omul a devenit ca Noi. Cat despre cartile apocrife pe care Biblia nu le contine, Biserica nu le-a introdus in canon pentru ca nu sunt in armonie cu Traditia; iar cand spunem Biserica si Traditie ne referim la comunitate, adica oamenii care formeaza Biserica iar cartile din Biblie (cele canonice) sunt cele care au fost citite in biserica de comunitate, Biserica (institutia) a aprobat ca fiind canonice, deci sa faca parte din Biblie, cartile care erau deja citite de comunitate. Nu pot exista mai multe adevaruri de aceea neadevarul a fost eliminat nu doar de Biserica -insitutie ci si de Biserica-comunitate.
Problema despre Dumnezeul rau (VT) si Dumnezeul bun (NT) a cauzat si erezia lui Marcion. Problema e ca Vechiul T. si Noul T. a fost scris pe parcursul a unei lungi perioade de timp si cultura poporului evreu cat si conceptia lui despre Dumnezeu si drespre rau a evoluat. In plus hagiograful, cel inspirat de Dumnezeu in scrierea cartilor, isi lasa amprenta asupra scrierii. Era si normal ca un evreu sa creada ca Dumnezeu e doar al lui si al poporului lui, e unul razboinic si razbunator doar a nimicit pe egipteni, etc. Atunci cand citim biblia o citim cu ochii de azi si cu o alta cultura fata de scriitor, cu o alta istorie. Pe langa aceasta exista multe genuri literare in cadrul scrierilor sfinte.

@ Cititor de ziare, care are rank 3 dar is se permite, la insistenta patriarhiei sa posteze in capul forumului:

Daca tot citezi din Tolstoi, citeaza corect. Tolstoi nu a spus ce afirmi tu ca a spus. Tolstoi a spus:

"Dumnezeu e intregul infinit. Omul e doar o manifestatie finita a lui."

o explicatie care e sinonima cu cea oferita de cei care considera dumnezeul religiilor a fi o fabricatie de prost gust. Tolstoi nu vorbea de "credinta" in dumnezeu. Era un individ mult prea inteligent si un spirit mult prea evoluat ca sa indemne omul la "credinta." Explicatia lui Tolstoi e perfect demonstrabila azi cu ajutorul stiintei si nu are nimic de a face cu religia.

Cat despre ce spunea dramaturgul francez Alfred Jarry, nu ne lasa in intuneric si explica-ne ce inseamna. Individul a fost un non-conformist plin de culoare care avea obiceiul sa arunce vorbe de duh care intrigau lumea. Ideea ce dumnezeu ar fi punctul tangential dintre finit si infinit nu e lipsita de merit, dar e o supozitie care poate fi dezbatuta si in nici un caz o axioma.

@Silverghost: "Dumnezeu e unul in trei ipostasuri sau trei Persoane asa ca nu e de mirare, din moment ce vorbeste Sf. Treime, sa zica "sa facem om" sau ca omul a devenit ca Noi. " Unde scrie in Biblie ca dumnezeu e "trei Persoane"?

Dupa ce raspunzi la intrebarea de mai sus, rezolva si problema cu inceputul Psalmului 82, unde se spune:

"Dumnezeu sta in adunarea lui Dumnezeu;El judeca in mijlocul dumnezeilor."

Cum adica, "in mijlocul dumnezeilor"?

Marioane

Pe langa faptul ca esti foarte "sensibil" la articolele despre Dumnezeu si religie si nu ne ierti niciodata cu ratacirile tale, acu' esti simpatic, adica acel cititor daca are rank3, nu are voi sa posteze primul,nu? Mai Marioane, daca omul are puncte disponibile, poate rezerva prima sau a doua pozitie, in functie de cat de rapid e...Aia cu Patriarhia e tare,tare, s-au bagat popii, sa-ti strice socotelile, asa-i?

Marion, inceputul Psalmului 82,

l-am explicat de ex. in acest articol:

http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/16511/6021/parte-din-extraterestrii

Cob..... "mi-a spus ca Dumnezeu este asemeni unei FORTE, care nu se vede, decat efectul aceastei forte"

Esti inteligent, bibic Cob!
Un exemplu ar fi atunci cand Cob se forteaza sa mictioneze dar nu se vede nimic.
Rezultatul e ca Cob transpira incercand sa inteleaga de ce efectul nu e cel dorit.

@Joe21: Popi sunt orcand bine-veniti pe forum si e dreptul lor sa participe. Incercati insa sa nu le acordati un tratament preferential. Nu e prima data cand se intampla asta.

E de fapt foarte important sa avem oamenii religiei printre noi pentru a-si spune punctul de vedere. Numai asa putem elucida problemele care cauzeaza arierarea societatii romanesti si crizele constanted ale civilizatiei umane in general. E greu sa nu fi "sensibil" la problemele cauzate de religie cand milioane de oameni au murit din cauza ei, cand civilizatii au fost ruinate, cand copii nevinovati cad victime sceleratilor in sutane negre, cand femeile sunt considerate de biserica ca cetateni de mana a doaua si roabe ale barbatilor, cand biserica traieste ca un parazit pe spinarea poporului fara sa produca nimic altceva decat confuzie, intoleranta si diviziune. Iatra-ma ca nu imi cer scuze pentru pozitia mea dar nu e vremea de asa ceva si nici nu va fi vreodata.

RELIGIA A FOST CEL MAI MARE CRIMINAL SECOLE DE-A RANDUL

sute de ani oamenii au omarat alti oameni in numele religiei, a asa-zisului Dumnezeu, a altui zeu sau divinitate.

crima tot crima ramane. zeci de milioane de oameni au pierit in ultimii 2000 de ani in numele religiei.

care zei? exista doar in imaginatia unora. pentru altii (inclusiv varfurile Bisericilor de tot felul) religia a insemnat impunerea cu forta a puterii. atat.

zei? ce gluma sinistra!

ada

Ramai in fata televizorului si crede in telcomanda din mana,in loc sa mai citesti o carte, ca chestia asta cu Dumnezeu e prea grea pt tine

nu doar....

in imaginatia unora.este incorect spus.in marea lor majoritate("prosti,dar multi ,maria ta",spunea lapusneanu).de aceea spun ca ai dreptate.tine-o tot asa,si nu te lasa influentat de parea celor "multi".

Sunteti cam prea ambitiosi si superficiali copii ! Vreti sa CUPRINDETI NECUPRINSUL in ceva LIMITAT , mintea noastra . Cred ca exagerati !

.................

P.s. Daca va foloseste la ceva , luati in considerare ca MARI FIZICIENI si OAMENI de STIINTA din alte domenii au AJUNS IN ULTIMA INSTANTA la DUMNEZEU , ca explicare a naturii .

...........

“In El avem viata, fiinta si miscarea",

…dar nu-L vedem! Asta da MIOPIE, bre!
Dumnezeu ni se arata mereu, si in multe feluri…, iar in mod special ni S-a revelat in Cuvantul scris (Biblia), si in Cuvantul intrupat (Isus Hristos).

La Romani 1:20 citim urmatoarele:
“In adevãr, insusirile nevãzute ale Lui, puterea Lui vesnicã si dumnezeirea Lui, se vãd lãmurit, de la facerea lumii, cand te uiti cu bãgare de seamã la ele in lucrurile fãcute de El. Ata cã nu se pot desvinovãti"!

Un mare ganditor spunea ca el Il vede pe Dumnezeu chiar si-ntr-un fir de iarba…

Intrebarea ar fi...daca exista cine l-a creat?

Cum nimeni nu l-a vazut, ramane varianta ca..."Este posibil ca oamenii sa-l fi creat pe Dumnezeu doar in mintea lor, pentru a-si explica teama de necunoscut si pentru a-i linisti pe oameni, pentru a le oferi o perspectiva a vietii de dincolo de moarte."

ceea ce e interesant:

dc intotdeauna apare unui singur om, pe ascuns, sa nu-l vada nimeni? Putea sa apara in fata tuturor, si rezolva multe probleme. Dar nu apare, dintr-un motiv foarte bun... acela pt care nu a aparut nici Zeus, Thor sau altii...

Noi stim

Si mai sint cele 72 de fecioare

TOTUL E DUMNEZEU!

UNELE PROBLEME NICI CUNOASTEREA NOASTRA LIMITATA NU LE POATE PATRUNDE!
LA INCEPUT A FOST CUVANTUL SI DUMNEZEU ERA CUVANTUL SI CUVANTUL ERA CU DUMNEZEU!
INFORMATIA E MAI PRESUS DECAT ENERGIA, MATERIA!
DACA NU INTZELEGEM NU INSEAMNA CA NU EXISTA!

Daca aveai cunostinte minime despre religie,stiai ca Sfintii Parinti vorbeau despre Dumnezeu ca fiind o energie necreata!

Adica el exista din totdeauna.Poate ca tu ti-l imaginezi ca un mos cu barba,plutind pe norisori.Dar Dumnezeu este imaterial,este inteliganta universului.

Ha, ha

chiar asa sa stii ca mi-l imaginez - un mos cu barba. Revino cind vrei sa vorbesti serios.

Asta a-i inteles tu, Duncan, din ce s-a spus mai sus? Ca acea forma de energie e un "mos cu barba alba"?

Ciudata logica.

Marion

reciteste postarea lui Marion si poate vei vedea nuanta din mesajul meu ... esti chiar culmea.

postarea lui Lazar

am vrut sa spun.

Pe Dumnezeu

L-a creeat Dumnezeul Lui

Santem prea mici

pentru un raspuns atat de Mare

Intrebarea e cine e deasupra lui Dumnezeu

Spune ceasca (nr Ceausescu) ca el e mai tare decit Dumnezeu iar acesta raspunde
-Cum asa? Eu am creat lumea.
-Din ce ai creat lumea?
-Din haos.
-Ei vezi, zice ceasca, haosul eu l-am creat.

Raspunsul e simplu : Timpul la creat pe Dumnezeu ....din punct de vedere 'terestru'.(al evolutiei umane)

Daca intrebam oameni de diferite religii fiecare IL VEDE pe Dumnezeu intr-o forma sau alta.Este foarte la indemana ca Dumnezeu sa aiba chip uman omul este dupa forma si asemanarea sa..dupa unii. Dupa altii forma e 'cam nedefinita fizic' . E mai mult spirituala .
Fiecare Il Vede cum Il are in minte si suflet.
........
Aici , pe Pamant , nu Dumnezeu e "problema",ci.... sfintisorii care se dau.."sfinti".

Mos bazil, ai dat cu batzu-n balta...

Cum sa-L creeze timpul pe Dumnezeu bre, cand timpul este limitat (intre punctele "alfa" si omega") si ireversibil, iar Dumnezeu este etern?! Timpul a fost creat pentru a fi posibila mantuirea omului, pentru ca omul sa nu fie pierdut vesnic, dar, peste o vreme nu-si va mai avea rostul

Vad ca-mi dati dreptate.

Recititi ce-ati scris d-voasta si ce-am scris eu (mai simplu....timpul)Omul a ceat timpul prin dorinta,progres ,cunoastere .....(mai pe larg spus).Va recomand "sfirsitul timpului" un dialog interesant intre Krishnamurti-Bohm si sunt convins ca nu va veti "pierde timpul".('pe bune'....se merita...e un fel de a 'vedea' timpul)

@Lakenu sunt de acord cu d-voastra cind spuneti " timpul este limitat (intre punctele "alfa" si omega")"

Ca si celelalte dimensiuni ale planului fizic si 'domnia' sa timpul este INFINIT .(pentru noi oamenii e limitat/dar timpul nu prea tine cont de noi) Cit despre ireversibilitatea timpului eu sunt cam circumspect de cind 'unu' pe nume Eistein a venit cu o teorie destul de sugubata (la acea vreme) si mintile destupate de azi 'dau marunt din buze' si comenteaza doar pe la colturi.

@ptr. cititor in pozitie rezervata:-)

Citate se gasesc pentru toate gusturile:-)

Credinta inseamnă să nu vrei să stii ce este adevărat.
(Nietzche)

Credinta este o inchipuire care refuză concretul si care nu se sinchiseste de ceea ce o dovedeste falsă. (Emil Cioran)

CINE L-A CREAT PE DUMNEZEU?!

este o intrebare de-a dreptul copilaroasa, din moment ce Dumnezeu este CREATORUL, si nu face parte din creatie...
'Limitati' mai sunteti, bre! Ce 'sistem de referinta' folositi mai paraleilor?!

ce simplu e

cum de nu m-am gindit ? Una din vorbele adevarate din Biblie e "fericiti cei saraci cu duhul". Bucura-te.

Pt. Duncan

Deaceea exista moarte ca sa afli raspunsul, daca nu l-ai gasit pana atunci si anume ca Dumnezeu este fara inceput si ca l-a creat pe om perfect liber. Liber sa aleaga cu Dumnezeu in slava vesnica ori fara Dumnezeu, despartire de El ceece inseamna chin.
Natura, constiinta ta si jertfa lui Chistos dovedeste revelatia si indemnul Lui sa-L recunosti si sa ajungi sa-L vezi fata-n fata in slava.

de unde stii ?

.

DUMNEZEU ca REALITATE

De fapt autorul articolului reia argumente dintr-o dezbatere intre Kameron M.Franklin adeptul existentei reale a lui DUMNEZEU,si Kevin W.Byron,care sustinea ca este o inventie,urmand ca in final disputa sa fie transata prin sondaj.
In final cele mai multe voturi a castigat Kameron M.Franklin.
E bine sa citam pe acesta deoarece la intrebarea ce este credinta,citeaza pe Sfantul Apostol Pavel care in epistola catre Evrei explica foarte clar;"IAR CREDINTA ESTE INCUNVIINTAREA CELOR NADAJDUITE,DOVEDIREA LUCRURILOR CELOR NEVAZUTE"iar la intrebarea finala nu exista decat un singur raspuns DA,DUMNEZEU ESTE O REALITATE.
In schimb Kevin W.Byrom,nu numai ca nu aduce argumente pentru sustinerile sale,dar face si greseli foarte mari in cunoasterea religiei.
Dupa ce face o larga trecere in revista a situatiei inainte de aparitia crestinismului,desi era clar ca atunci domina politeismul,incearca sa sustina ca cele trei religii universale monoteiste,iudaism,crestinism,islamism ar fi diferite,si chiar ar exista un politeism, prin faptul ca ar avea trei carti de invatatura diferite;Tora (torah),BIBLIA SI coranul.
IN fapt nu este vorba decat de o singura carte BIBLIA,
Tora in realitate nu reprezinta altceva decat primele 5 carti ale BIBLIEI (Geneza,Exodul,Leviticul,Numeri si Deuteromul) sau in ebraica Bereshet,Shmot,Vaikra,Bamidbar si Devarim.
De coran nu mai vorbim,reprezentand multe capitole din BIBLIE,un fel de copy/paste modern,dar si adaugiri si reinterpretari ce se vor o alta revelatie,dar in final nefiind altceva decat incercari nereusite de scriere a unei carti care sa inlocuiasca BIBLIA.
Concluzia finala pentru a nu prelungi prea mult comentariul este clara.
DUMNEZEU UNIC-O SINGURA CARTE BIBLIA-UN SINGUR ISUS CRISTOS.

Faptul ca nu ai prelungit comentariul tau, "cititorule" e un lucru bun.

Nu o sa fiu nici eu prea lung. Am sa mentionez doar ca afirmatia ta cum ca Biblia ar fi singura carte a celor trei mari religii, iudaismul, crestinismul si islamul denota o ignoranta in materie de religie tipica institutiei pentru care lucrezi si de unde iti iei salariu, platit de noi. Biblia e o compilatie fara noima iar cartile care au sfarsit in cele din urma intre copertile au fost alese de oameni lipsiti de scrupule si ignoranti. Nu numai ca le-au ales si le-au cules dar cine citeste Biblia va gasi semne clare de taieri masive si modificari fara sense. Singura carte dintre cele trei care e facuta dupa modelul tau copy/paste e Biblia. Crestinii bisericii nu au avut niciodata textele lor astfel ca au preluat textele evreilor si ai paganilor. Pe locul doi la copy paste vine Torah si dupa ele vine Coranul. Singura poveste copiata in Coran, cu taieturi considerabile, e povestea lui Adam si Eva. In rest, da-mi te rog un exemplu de texte din Biblie sau Torah introduse in Coran. Habar nu au ce spui dar te bazezi ca toti slujitorii bisericii pe lipsa de cunostinte in materie de religie a celor de pe forum.

Evident textele din Torah pe care le pomenesti au fost scrise de calugari, nu de doamne-doamne, cu mult inainte de publicarea primei Bibli. Biblia in starea ei curenta s-a format de fapt prin secolul al 8-lea, dar schimbari si adaugiri s-au facut pana in zile noastre. Pe de alta parte, Biblia romanesca nu arata la fel cu Biblia catolicilor si fiecare biserica isi are Biblia ei, fiecare natie isi are traducerea ei si fiecare popa cu motz a facut schimbari dupa cum l-a taiat capul ca asa a crezut el de cuviinta. Coranul spune foarte clar despre Biblie ca e o carte modificata de preoti ca sa slujeasca interesele lor pecuniare. Coranul spune ca Isus nici nu a murit pe cruce si nici nu a inviat, ceea ce e absolut adevarat. Islamul ca religie e o varianta a arianismului, o "erezie" crestina (biserica o numeste erezie pentru ca nu-i place ce spune) care nu il considera pe Isus a fi dumnezeu, si pe buna dreptate, ci un profet. Ah, uite ca m-am lungit pana la urma ....

nestiinta....

necunoasterea,frica de necunoscut,astea l-au creat pe dumnezeu.daca s-ar fi descoperit prima atomul,dumnezeu n-ar fi existat,asa insa.....

 

" SECOLUL AL XXI-lea VA FI UNUL RELIGIOS, ORI NU VA FI DELOC "...Andre Malraux

" AMERICA VA FI O TARA PROSPERA, DEMOCRATICA SI RESPECTATA IN LUME, ATATA VREME CAT VOR FI INDEPLINITE 3 CONDITII: FAMILIA, RELIGIA SI CLASA MIJLOCIE ". - Benjamin Franklin. Amandoi cred ca se refera la MORALITATE. Si sa ma scuteasca de replici cei care-l vad pe Dumnezeu pe un tron, cu ' sfintii ' de-a dreapta si de-a stanga ! Atingatorii de moaste, care spera in minuni la tot pasul...Pana si Iisus a spus ca poate vindeca multe boli, dar nu are leac in fata prostiei !

 

Nimic din ceea ce afirmi nu e adevarat: nici Malraux si nici Benjamin Franklin nu au declarat ceea ce afirmi tu si altii ca ar fi declarat.

Andre Malraux nu a spus niciodata "Secolul 21 va fi religious, sau nu va fi deloc" si nici altcineva. Malraux a atras atentia in repetate randuri ca ceea ce el a spus de fapt e ca omul va trebui sa-si revizuiasca felul in care intelege religia si sa-si adapteze capacitatea de a intelege spiritualul, care nu are nimic de a face cu religia, la nivelul secolului 21. O multime de "intelectuali" continua sa-i atribuie lui Malraux in mod fals acest citat pentru ca suna bine. In realitatea, daca omenirea nu se elibereaza de sub influenta religiei, secoulul 21 va fi ultimul secol al civilizatiei umane. E exact invers.

Cat despre Ben Franklin afrirmand ca religia e ceea ce va face America puternica, de unde ai luat citatul asta, din David Barton, cel care a fost prins inventant citate "celebre" din fondatorii Americii care chipurile demonstreaza ca America a fost creata pe principii crestine cand de fapt America a fost creata pe principii masonice? Inafara faptului ca Franklin s-a insurat fara ceremonie religioasa si ca, intr-adevar, era Mason, iata ce spunea el despre institutiile religioase:

"When a Religion is good, I conceive that it will support itself; and, when it cannot support itself, and God does not take care to support, so that its Professors are oblig'd to call for the help of the Civil Power, it is a sign, I apprehend, of its being a bad one."

In alte cuvinte, el a pus bazele separatiei dintre biserica si stat, asa cum e consfiintit in Constitutia americana, astfel ca biserica sa nu primeasca niciodata fonduri din banii publici si sa se amestece in guvernare, asa cum de exemplu se intampla in Romania.

Franklin a fost un deist, credea in existenta unui anume dumnezeu dar cu siguranta nu in dumnezeul religiilor noastre. Nu intamplator in Declaratia de Independenta el si ceilalti semnatari imbratiseaza existenta unui "dumnezeu al Naturii" si nu al unui dumnezeu crestin, iudaic sau islamic. Toti fondatorii principali ai Americii detestau religia in general si crestinismul in particular. Bibliotecile si librariile sunt pline de scrierile lor pe aceasta tema.

Marion, ai citit comentariul in intregime ?...Nu cred...Am spus asa: " AMANDOI CRED CA SE REFERA LA MORALITATE "...

Deci, religia ca moralitate ( si nu ca ' opium al popoarelor ' - apropo, nici ' parintele boboarelor ' n-a spus asta si este o inventie a nu stiu cui ?! )...Problema Statelor Unite de astazi consta in distrugerea familiei ( promovarea homosexualitatii si incurajarea divorturilor, ori a copiilor nascuti in afara casatoriilor ), a clasei mijlocii si a lipsei oricarui reper moral ! S-a format o alianta ' incestuoasa ' intre fanaticii religiosi crestini din statele sudice, lobby-ul evreiesc ( zionist ) si ' Wall-Street '...America este terminata si numai cine sufera de orbu'-gainilor, nu vede asta...Iar Romania a pariat, ca de atatea ori in istorie, la ' spargerea targului ', pe martoaga ( gloaba ) aflata la apus de cariera !

Trebuie sa incetezi sa te mai uiti la emisiunile lui Glen Beck: e o rusine nationala si a fost votat unul dintre cele mai proaste modele de urmat in educatie.

Nu sunt surprins sa vad ca ai fost infectat de toata ideologia extremismului de dreapta in America, o ideologie de care se folosesc Republicanii tai ca sa castige alegeri dupa care va arde pe voi, cei care i-ati ales, cu legi care favorizeaza corporatiile in timp ce voi va pierdeti casele si slujbele si dati vina pe Democrati ca vor sa aduca socialismul in America. Lumea lor e insa pe cale de a se prabusi. Daca omenirea va supravietui se va intampla pentru ca oamenii se vor detasa de dogma religioasa odata pentru totdeauna si vor tolera inclusiv dreptul homosexualilor sa traiasca conform a ceea ce sunt pentru ca s-au nascut asa, iar anti-semitismul oamenilor religiei, sexismul si rasismul lor vor devini o amintire neplacuta a trecutului.

Tolstoi despre DUMNEZEU si Om

Stimate domnule Marion
Daca considerati ca Tolstoi era mult prea inteligent pentru a se ocupa de credinta,de relatia DUMNEZEU/Om,va redau un citat din cartea lui "Despre DUMNEZEU si Om"
“La gandul faptelor pe care urmeaza sa le savarsesti si, daca poti, in timpul savarsirii lor, intreba-te: de ce faci ce faci, pentru tine, pentru DUMNEZEU, pentru cugetul tau sau pentru oameni, pentru aprobarea lor. Intreab-te: ai face acelasi lucru daca ai sti nu doar ca nimeni nu va afla despre asta, dar si ca aceasta fapta, care tie ti se apre buna, va ramane pentru oameni un motiv sa te judece."

Iarta-ma "Cititorule" dar trebuie sati verifici cu atentie sursele: Tolstoi NU A SCRIS cartea din care citezi sugerand ca a fost scrisa de el.

God and Man According to Tolstoi a fost scrisa de fapt de Alexander Boot, nu de Tolstoi, astfel ca habar nu avem pe cine citezi tu de fapt. Nu numai asta, dar conform lui Boot

"Tolstoy was not one of the greatest Christians of all time. He was not a Christian at all." In traducere: Tolstoi nu a fost unul dintre cei mai mari crestini ai tuturor timpurilor. El nici macar nu a fost crestin."

De exemplu, Tolstoi a scris: “Crist nu a rostit niciodata un singur cuvant care sugereze idea de inviere si imoratalitate dincolo de sicriu." Aici il contrazic total pe Tolstoi pentru ca atat Isus, in textele gnostice ocolite de biserica, cat si Paul vorbesc cat se poate de clar de eternitatea spiritului uman. Textele gnostice de la Nag Hamandi nu au fost insa descoperite decat in 1945, astfel ca Tolstoi nu avea cum sa le citeasca.

Unul dintre cei care a facut recenzia cartii din care citezi afirma pe Amazon.com ca

"Tolstoy was the archetype of the modern secular guru and in this book Boot brilliantly and irrefutably demonstrates the shallow, egotistical, and irreligious nature of his thought. In doing so, he sheds much light not only on Tolstoy, but upon Russia and the modern world." (Theodore Dalrymple)

Trebuie sa fie unul dintre fratii tai de breasla ca se pare ca e foarte multumit ca Boot il critica pe Tolstoi pentru lipsa lui de profunzime in analiza crestinismului. In traducere pentru oamenii descuiati la minte, asta inseamna ca Tlstoi avea vederi care veneau in conflict cu viziunile nastrusnice si obtuze ale bisericii. Nu stiu cum si de ce ai ales acesta carte sa citezi din ea. Tine minte insa, nu e scrisa de Tolstoi cum sugerezi tu si e o carte critica la adresa opiniei lui Tolstoi cu privire la crestinism. Pana si in pasajul citat de tine Tolstoi nu indeamna la credinta ci incearca o redefinire a lui dumnezeu pentru ca si el simtea si stia ca felul in care biserica il descrie pe dumnezeu era o mare farsa.

ca amintesti de parintii fondatori,

idea, preluata de la Montesquieu, a fost ca pentru a pune legea deasupra oamenilor si deci pentru a stabili validitatea unor legi facute de OM, "il faudrait des dieux" - chiar avem nevoie de zei (contextul mai larg ar fi - chiar daca ei nu exista).

Explica-ne insa care "idee" a fost preluata de la Montesqieu?

Pentru ca Malraux nu a spus niciodata ceea ce afirma amicul de mai sus si altii ca el ca ar fi spus. Inca odata, faci o mica confuzie de ... idei, pentru ca Franklin a fost un deist, Montesqieu a fost un deist, Voltaire a fost un deist si asa mai departe ...

Chiar

Cred ca e destul de clar, idea e ca zeii ar trebui inventati chiar daca ei nu exista.
Sincer, ma astept la ceva mai mult din partea ta Marion.

Si despre dumnezeu.

1. De stabilit linia de demarcatie intre credinta si religie. 2. Credinta poate fi ptr. cei mai multi dintre noi mai mult decat o carja sau suport, in fata multor situati si stari complicate. 3. De recunoscut ca religiile au generat numeroase confruntarii, si au fost/sunt platforme de lansare a unor indivizii, ce de multe ori nu au nimic cu credinta, simuland fanatismul religios. 4. Si daca dumnezeu exzista? Pierderile sunt sensibil mai mari ptr. atei, costurile sunt minme ptr. credinciosii autentici. 5. Divinitatea, dumnezeu, creatorul suprem, samd poate si este o baza de relativa stabilitate, inclusiv ptr. cercetarea stiintifica de mare complexitate. Toate cele de bine, cornel.

 

Argumente pt existenta lui Dumnezeu

Nu stiu de ce nu ati pomenit printre argumentele privind existenta lui Dumnezeu de argumentul Sf. Anselm sau argumentele lui Toma d'Aquino (care se inspira de la Aristotel): motorul imobil sau prim, cauza eficienta prima, proba posibilitatii, a gradelor de fiinta si a armoniei.

 

pentru ca sunt depasite

Demonstratia lui Anselm este cel putin imperfecta, deja Leibniz a aratat ca noi cugetam adesea la himere imposibile, exista deci idei adevarate si idei false.
Sau daca preferi, Hobbes: Leviathanul este o putere astfel construita incit oamenii care o edifica sau o instituie nu ar putea imagina una mai mare. Def Anselmiana este doar nominala, cea hobbesiana este reala.

etc :-)

Gambitul Boeingului 747

Mai degraba as aminti ca argument in favoarea existentei lui Dumnezeu, gambitul Boeingului 747 - care suna de genul, ca probabilitatea ca viata inteligenta sa apara si sa evolueze cum a facut-o fara un ajutor constient extern, e aceeasi cu probabilitatea unui uragan sa bintuie printr-un cimitir de vechituri si la sfirsit sa lase in loc un Boeing 747 100% functional :-)

Si atunci viata inteligenta din acest univers cum a aparut?

Daca nu a avut un ajutor constient extern?

De unde e inspirat argumentul?

Pt ca as vrea sa ma informez mai pe larg

Sursa

eu am intilnit aceasta idee intr-o analiza a cartii lui Richard Dawkins "The God Delusion". Dawkins este evident total antireligios, analiza chiar ii tempera un pic teoria aducind aceste contraexemple si punind unele intrebari pe care Dawkins le ocoleste.
Daca vrei un linkmai exact, am sapat un pic in arhiva revistei:

http://www.nybooks.com/articles/archives/2007/jan/11/a-mission-to-convert/

PS. cum a aparut viata inteligenta ? Pai asta e INTREBAREA, daca as stii raspunsul cu dovezi irefutabile, probabil ca nu mi-as pierde timpul pe ziare.com la ora asta:-) Parerea mea de amator e ca inteligenta a aparut prin evolutie si un gen de taifun care a alasat in urma un Boeing a avut de fapt loc :-)

@Duncan: Ti-am urmarit comentariile de azi si trebuie sa-ti spun ca le incurci rau de tot, dar o faci cel putin in mod decent.

Gambitul Boengului 747 se refera de fapt la teoria evolutiei, dar Richard Dawkins vrea sa ne facem sa credem ca e o demonstratie clara ca nu exista dumnezeu. Conform teoriei evolutie toate formele de viata au aparut intamplator si fara un scop anume. Ideea din gambitul tau e ca teoria evolutie are tot atata logica ca a spune ca un uragan care sufla printr-un junk yard, deposit de vechitori, ar fi aranjat toate obiectele de acolo intr-un Boeing 747 perfect functionabil, o idee la care subscriu total.

Pana la urma pozitia ta fata de subiectul dezbatut aici ramane asadar neclara. Gambitul cu pricina e o aberatie enuntata de un individ total confuz, ignorant si cu diploma de profesor pe nume Richard Dawkins, care, chipurile demonstreaza non-existenta lui dumnezeu intr-o carte in care el de fapt afirma ca e "aproape" sigur de inexista lui dumnezeu. Individul e un pericol public pentru ca lectureaza de ani de zile prin universitati, platit cu bani grei, si infesteaza mintile tinerilor cu idei irationale. Religia e un cancer al societatii umane dar asta nu inseamna ca teoria evolutiei are vreo noima.

Mersi Duncan

:D

CREDINTELE SI GRUPURILE DE INTERESE...

Toate tarile aveau zeii lor la un moment dat,invazia crestinismului a schimbat multe.Din mai multi zei a ramas
doar unul, al evreilor,cu timpul va disparea si acesta.
Grupurile de interese inca exista si astazi,ele nu suporta sa piarda influenta,puterea asupra maselor,aceste
grupuri nu sunt altceva decit parazitii societatii .
In general,societatile omenesti nu sunt f inventive,ele
respecta organizarea ierarhica si ritualuri stupide.
Societatile care incurajeaza diversitatea culturala si nu conformismul religios acestea au un viitor frumos restul vor ramine in evul mediu.

Marion

incep sa ma intreb daca e nestiinta sau rea vointa in postarile tale. Repet, poate fi neplacut sa fi combatut cu argumente documentate si logice, dar sa vii cu abureli e un pic sub nivelul tau (cel putin asa credeam pina acuma). Cred ca nu ai citit nici articolul prea atent si cred ca nu ai citit nici pe Richard Dawkins. Apropo, nu face parte din referintele mele, ii cunosc teoria dar il consider si eu exagerat). Mai cred ca tu esti cel care le incurca (voit sau nevoit).

Acum i-ai pomenit tu

... trebuie sa intelegi ca asta nu e o dovada pentru existenta lui "dumnezeu" ci o explicatie pentru ceea ce altii numesc "sursa a tot ce exista." E o mare diferenta intre "dumnezeul" religiilor, o fabricatie de prost gust, si realitatea acestei surse imbratisata de toti marii ganditori si oameni de stiinta ai civilizatiei noastre.

Tie ti se pare de prost gust legea iubirii?

Tie ti se pare de prost gust legea iubirii?

Te referi la o romanta cantata de Ioana Radu pe vremuri? Care lege a iubirii?

Dumnezeul din biblie, cel care ordona omorarea tuturor celor care nu credeau in el ... si "legea iubirii"? Mai usor cu propaganda religioasa ... de prost gust.

Marion, 'dumnezeul tau' este un nimeni

daca a ajuns sa-l judeci tu pentru ce a facut...!
Nu realizezi ca esti ridicol?!

Ce propaganda de prost gust?

A face binele si refuzul de a raspunde raului cu rau ti se pare propaganda de prost gust? Dupa tine ce lege ar trebui sa guverneze lumea daca nu legea iubirii? ( ma refeream la legea iubirii prin care se rezuma toata legile: iubirea de aproapele si de Dumnezeu)

Lake, iti raspund de data asta ca sa confirm ceea ce ai afirmat tu: dumnezeul meu e un "nimeni"

E tot ce doream sa intelegi. Dumnezeul meu nu e o persoana, sau trei ...

Important

Important este nu cu ce parte a corpului scrii,ci cu ce parte a corpului intelegi.

mare-i gradina lui Dumnezeu..................

iarta-i cu nu stiu ce zic.CRIMELE IN NUMELE RELIGIEI LE-A FACUT PAPII.Dar cel mai dureros este ca ne-au invadat aceste secte importate din afara tarii.Neamul romanesc este crestin de doua mii de ani.Acesti rataciti(oi ratacite) au tradat atat neamul(starbunii)cat si religia.Cele mai multe secte vin din america,altele din germania, anglia, etc.Au adoptat prostia si dobitocia altora,in numele diferitor ajutoare de ori ce fel.Dar ca sa-ti tradezi religia si neamul este prea mult.Nu exista decat un singur Dumnezeu,dar ficare il intelege asa cum crede el.Sa nu crezi in Dumnezeu pe lumea asta cred ca trebuie sa fii cel putin.......................................!

 

mai titel56, naiv mai esti bre...!

Daca "ficare il intelege pe dumnezeu asa cum crede el", precum afirmi, inseamna ca fiecare isi creaza propriul sau dumnezeu... adica propriul sau IDOL

DUMNEZEU ca REALITATE

De fapt autorul articolului reia argumente dintr-o dezbatere intre Kameron M.Franklin adeptul existentei reale a lui DUMNEZEU,si Kevin W.Byron,care sustinea ca este o inventie,urmand ca in final disputa sa fie transata prin sondaj.
In final cele mai multe voturi a castigat Kameron M.Franklin.
E bine sa citam pe acesta deoarece la intrebarea ce este credinta,citeaza pe Sfantul Apostol Pavel care in epistola catre Evrei explica foarte clar;"IAR CREDINTA ESTE INCUNVIINTAREA CELOR NADAJDUITE,DOVEDIREA LUCRURILOR CELOR NEVAZUTE"iar la intrebarea finala nu exista decat un singur raspuns DA,DUMNEZEU ESTE O REALITATE.
In schimb Kevin W.Byrom,nu numai ca nu aduce argumente pentru sustinerile sale,dar face si greseli foarte mari in cunoasterea religiei.
Dupa ce face o larga trecere in revista a situatiei inainte de aparitia crestinismului,desi era clar ca atunci domina politeismul,incearca sa sustina ca cele trei religii universale monoteiste,iudaism,crestinism,islamism ar fi diferite,si chiar ar exista un politeism, prin faptul ca ar avea trei carti de invatatura diferite;Tora (torah),BIBLIA SI coranul.
IN fapt nu este vorba decat de o singura carte BIBLIA,
Tora in realitate nu reprezinta altceva decat primele 5 carti ale BIBLIEI (Geneza,Exodul,Leviticul,Numeri si Deuteromul) sau in ebraica Bereshet,Shmot,Vaikra,Bamidbar si Devarim.
De coran nu mai vorbim,reprezentand multe capitole din BIBLIE,un fel de copy/paste modern,dar si adaugiri si reinterpretari ce se vor o alta revelatie,dar in final nefiind altceva decat incercari nereusite de scriere a unei carti care sa inlocuiasca BIBLIA.
Concluzia finala pentru a nu prelungi prea mult comentariul este clara.
DUMNEZEU UNIC-O SINGURA CARTE BIBLIA-UN SINGUR ISUS CRISTOS.

 

Dragi Forumisti, dupa ce terminati cu filozofia, reveniti cu picioarele pe pamant,

si nu uitati ca "Cine va chema Numele Domnului va fi mantuit!"

Cititi va rog acest articol vital:

http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/16511/3483/cheama-numele-domnului

 

In ce...

consta mantuirea ?.
In zeciuiala data preotilor ?.

 

Cob, dar ce cauti tu la preot, daca tu insuti poti fi preot?!

La 1 Peter 2:7-9 citim ca "voi care ati crezut... sunteti o semintie aleasã, o PREOTIE impãrãteascã, un neam sfant, un popor pe care Dumnezeu Si l-a castigat ca sã fie al Lui, ca sã vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din intuneric la lumina Sa minunatã"
De aceea , cei credinciosi (cu precadere neo-protestantii)au predicatori, invatatori, etc., dar nu preoti.
Insa si preotii, si predicatorii, si alti slujitori de care te folosesti trebuie sa traiasca din ceva, nu-i asa?!
Daca n-ai bani, intra de ex. pe blogul meu, unde gasesti explicatii privind Biblia, fara sa te coste ceva!

Religii si stiintă 1

Programul simpozionului Science and Ortodoxy Bucuresti-Constanta, 22-26 octombrie 2005, a inceput cu discursul "Science et religion ou sur les trois pauvres choses inseparables", al academicianului Eugen Simion, Presedintele Academiei Romane la acea dată, prin care a declarat că cele două domenii ale cunoasterii umane "sunt legate precum focul si apa", intrebandu-se in final "dacă religiile aduc sau nu acel plus de informatie pe care stiinta nu-l poate obtine rational".
Biblia atestă atat evolutia omului din animal (Daniel 7.4 si Pavel, 1 Corintieni 15.45-47) cat si existenta cuvantului lui Dumnezeu in conceptele celor sapte mari credinte ale lumii (crestinism, iudaism, budism, hinduism, islamism, ortodoxism si stiinta, ultima candelă divină ce ne va duce rational la tot adevărul - Apocalipsa cap. 1, 2 si 3). Aceste informatii au fost transmise omului prin unde electro-magnetice prin intermediul laserului cuantic in cascadă Adam mtDNA (un ansamblu cilindric de 7x3 microni, format din 9 inele mitocondriale, mult mai mic decat "un grăunte de mustar"), aflat in apendicele xifoid al sternului, un veritabil bio-GPS.
Biblia descrie impărătia cerului ca o reuniune de raze asemănătoare cu ale soarelui, fapt care mă determină să spun, pe baza teoriilor mecanici cuantice, a corzilor si a unificării campurilor, că Dumnezeu este un laser sferic viu, format dintr-un infinit de corzi energetice libere, conectate printr-un nucleu comun. Asemeni va arăta si entitatea divină numită Fiul Omului, avand ca raze corzile libere ale sufletelor umane conforme nucleului divin, sufletul lui Iisus Hristos.

 

Religii si stiintă 2

Programul simpozionului de biofizică BES Sibiu, 10-14 mai 2009, a inceput cu referatul “Hybridization of brain tissue with semiconductor chips" al cercetătorului german Peter Fromherz, de la "Department of Membrane and Neurophysics, Max-Planck-Institute for Biochemistry, Martinsried (Planegg-Munich), Germany, arătand lumii că programul european FP7 de cercetare dincolo de limitele cunoasterii obiective este pe cale să elibereze mintea umană de cercetarea materială, asigurandu-i pe căi nevăzute, dar cunoscute, informatia de care are nevoie la momentul necesar, alimentand-o, după priorităti, asemeni unui automobil conectat la pompă.
Ultima noutate in materie de război este implantul cip-urilor (de dimensiunea unui bob de orez, fiind ceva mai mare decat dimensiunea "unui grăunte de mustar") in creierele soldatilor americani, ce se va realiza in următorii 3-4 ani cu spijinul cercetătorilor de la Universitatea Cornell din New York!
Nu stiu care dintre noi, aflat pe front intr-o situatie critică, nu ar avea nevoie de un plus de informatie, indiferent că aceasta ar veni de la Duhul Omului, pe căi nevăzute, dar cunoscute, sau de la Duhul Sfant, pe căi nevăzute si necunoscute acum.
Ce s-ar putea intampla dacă adversarul va cuceri satelitii prin care se transmit informatii?
Cu sigurantă armata americană se va arunca in mare, cum a făcut "turma de porci".
Credinta omului de stiintă că va putea atinge cunoasterea totală fără Dumnezeu este acum atat de mare incat acesta nici nu-si dă seama că a intrat pe "Calea Domnească" a Creatiei, luminată divin, dar că el merge luminat artificial in sens invers, spre intuneric, si că există riscul, datorat hazardului si relativitătii rationamentului uman dispersat in mii de directii, ca să-si termine energia din lămpasele Duhului Omului si să nu mai vadă iesirea din minele in care a intrat "impuns organic prin mitocondriile celulare ale Evei, Eve mtDNA", care dau aura energetică a corpului.
In Apocalipsa este prevăzută negocierea celor sapte mari religii pentru stabilirea adevărului suprem. Acest fapt se va petrece după ce din randul unei religii se vor crea, prin stiintă, bio-roboti comandati prin CIP-uri care vor chinui oamenii prin canibalism sexual (chinul scorpionului care inteapă).

 

Dovezi stiintifice

Existenta lui Dumnezeu poate fi certificată stiintific, repetabil si demonstrabil, prin simpla certificare a cuvintelor Lui transmise omului prin profeti.
Stiati că oamenii de stiintă stiu de patru ani că ADN-ul mitocondrial paternal, Adam mtDNA, se află in coasta lui Adam, apendicele xifoid al sternului?
Prezenta acestui ADN in *** băietilor "născuti" natural si lipsa lui din *** băietilor "făcuti" in vitro este o confirmare a CREZULUI!
Această descoperire genetică este o confirmare a cuvantului lui Dumnezeu transmis omenirii prin profetii Moise ( Geneza 2.21-22) si Pavel (Evrei 4.12).
Faptul că acest ADN este eliminat la ferilizarea in vitro, producand oameni infertili (un fel de boi buni doar de muncă) si cu grave probleme cardiace si imunologice, este o gravă incălcare a drepturilor omului.
Faptul ca in anul 2010 s-a acordat Premiul Nobel pentru această tehnologie incepută acum 32 de ani, este o bătaie de joc si un dispret total aduse conceptului de calitate a vietii omului.
Faptul că oamenii de stiintă nu publică vizibil această stire dovedeste fie că ne cred prosti, fie că nu sunt lăsati, deoarece speculatiile religioase ar opri cercetarea către cunoasterea totală!
Stiati că 86% din culturile agricole si din animalele destinate hranei sunt infertile prin modificările genetice? Stiati că acest fapt generează reactii inverse necontrolate ale naturii prin fenomene meteorologice imprevizibile si că acestea vor lua amploare in perioada ce va urma?
"Sămanta este cuvantul lui Dumnezeu". (Luca 8.11)
Faptul că mass-media nu publică această stire, dovedeste incapacitatea cronicarilor de a prezenta obiectiv cruda realitate in care ne aflăm, tendinta de sterilizare a planetei.
Doriti mai multe confirmări stiintifice, demonstrabile si repetabile in conditiile actuale ale dezvoltării stiintei umane, ale dorintei lucrătorilor cei răi de a acapara mosia Stăpanului?
Accesati - http://cititordeproza.ning.com/group/vrafuldecarti/forum/topics/razboiul-hazardului-planetar.
Tuturor, "Un An Nou plin de suflet divin!"

 

cenzura diavolului

Ce faceti oameni (ne)buni, cenzurati cartea sfanta ?! Cum va permiteti asa ceva ? Deci poate nu s-a inteles exact ce face Domnul cu pruncul de la san:

"1 Regi 15
2. Asa zice Domnul Savaot: Adusu-Mi-am aminte de cele ce a facut Amalec lui Israel, cum i s-a impotrivit in cale, cand venea din Egipt.
3. Mergi acum si bate pe Amalec si pe Ierim si nimiceste toate ale lui. Sa nu iei pentru tine nimic de la ei, ci nimiceste si da blestemului toate cate are. Sa nu-i cruti, ci sa dai M0RT11 de la barbat pana la femeie, de la tanar pana la pruncul de san, de la bou pana la oaie, de la camila pana la asin".

Acum ca m-ati enervat, o sa mai pun cateva pasaje similare, sa vad daca aveti curaj sa le cenzurati si pe acestea. Nu uitati, Domnul Dumnezeu e cu ochii pe voi!

Exod 32: 25. Moise, vazand ca poporul acesta e neinfranat, caci Aaron ingaduise sa ajunga neinfranat si de ras inaintea dusmanilor lui, 26. A stat la intrarea taberei si a zis: "Cine este pentru Domnul sa vina la mine!" Si s-au adunat la el toti fiii lui Levi. 27. Iar Moise le-a zis: "Asa zice Domnul Dumnezeul lui Israel: Sa-si incinga fiecare din voi sabia sa la sold si strabatand tabara de la o intrare pana la cealalta, inainte si inapoi, sa ucida fiecare pe fratele sau, pe prietenul sau si pe aproapele sau". 28. Si au facut fiii lui Levi dupa cuvantul lui Moise. In ziua aceea au cazut din popor ca la trei mii de oameni.

Deuteronom 3: "Ne-am intors apoi de acolo si am mers catre Vasan, insa ne-a iesit inainte cu razboi Og, regele Vasanului, la Edrei, cu tot poporul sau. Dar Domnul mi-a zis: Nu te teme de el, caci il voi da in mainile tale pe el si tot poporul lui si tot pamantul lui, si vei face cu el ce-ai facut cu Sihon, regele Amoreilor, care a trait in Hesbon. Domnul Dumnezeul nostru a dat in mainile noastre si pe Og, regele Vasanului, cu tot poporul lui, si noi l-am batut, incat nimeni de la ei n-a ramas viu. In vremea aceea am luat toate cetatile lui, ca n-a fost cetate pe care sa n-o luam de la ei. Am luat saizeci de cetati, toata latura Argob, tara lui Og al Vasanului. Toate cetatile acestea erau intarite cu ziduri inalte, cu porti si cu incuietori, afara de cetatile neintarite care erau foarte multe. Si le-am nimicit, cum facusem si cu Sihon, regele Hesbonului, pierzand fiecare cetate cu barbati, femei si copii. Iar toate vitele si cele jefuite prin cetati ni le-am luat ca prada.

Am BIBLIA IN CASA....

..l. aswa cu nu intru pr blog.

 

AHA

Sigur ca da. Cuvinte cum ar fi: Exod 22:18 Pe vrajitoare sa n-o lasi sa traiasca. Deuteronom 17:12 Omul care nu va asculta de preotul pus acolo ca sa slujeasca Domnului, omul acela sa fie pedepsit cu moartea. Exod 22:20 Cine aduce jertfe altor dumnezei decit Domnului singur, sa fie nimicit cu desavirsire. 2 Cronici 15:13 Si oricine nu cauta pe Domnul, Dumnezeul lui Israel, trebuia omorit, fie mic fie mare, fie barbat fie femeie.

Ce vreau sa spun e ca toate crimele si razboaiele comise de noi credinciosii in numele Domnului conform "cuvintelor Lui transmise omului prin profeti" pot fi certificate stiintific, repetabil si demonstrabil, desigur prin simpla lor certificare, si deci existenta Sa nu poate fi pusa la indoiala. Caci e aberant sa te indoiesti de existenta unui Dumnezeu care indeamna la crima, genocid, sau razboi, mai ales cand toate aceste lucruri sunt certificate prin certificare. Deci cand El a spus un lucru, aia s-a si intamplat. A zis sa moara vrajitoarele ? Le-am omorat. A zis sa-i nimicim pe pagani ? I-am nimicit. A zis ca cine nu asculta de preot, adica ereticii, sa fie linsati ? I-am linsat. Ce certificare mai mare ca asta vreti in favoarea existentei Sale ? Sau in favoarea inspiratiei divine a bibliei ? E clar ca e inspirata divin, ca daca nu era noi nu mai ardeam vrajitoare si eretici pe rug ca prostii. Ca sa nu mai spun ca in biblie in dreptul fiecarei crime scrie ca "a grait Domnul cu Moise si a spus", ceea ce ne certifica inca o data certitudinea prin certficare ca acele crime sunt inspirate divin. Pentru ca daca insusi Omul lui Dumnezeu spune aceasta, noi nu putem sa punem la indoiala cuvantul sau. Ar fi absurd. Apoi chiar nu-l putem banui pe unul care spunea "sa nu ucizi", dupa care ordona masacrarea a popoare intregi, ca ar fi putut minti. Asa ceva este de neconceput. Plus ca mi se pare normal ca "Dumnezeul Iubirii", in ipostaza Sa de Tata, sa instige la crime, razboaie si genociduri pe banda rulanta. Ca doar stim cu totii ca El e cel mai mare criminal iubaretz in serie. Ce mai, nici macar pruncul de la san nu-i scapa: 1 Regi 15 2. Asa zice Domnul Savaot: Adusu-Mi-am aminte de cele ce a facut Amalec lui Israel, cum i s-a impotrivit in cale, cand venea din Egipt. 3. Mergi acum si bate pe Amalec si pe Ierim si nimiceste toate ale lui. Sa nu iei pentru tine nimic de la ei, ci nimiceste si da blestemului toate cate are. Sa nu-i cruti, ci sa dai *** de la barbat pana la femeie, de la tanar pana la pruncul de san, de la bou pana la oaie, de la camila pana la asin.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor