Baronul Oprisan, copilul sarac care a schimbat Vrancea (VIDEO)

Luni, 11 August 2008, ora 08:53
2270 citiri
Baronul Oprisan, copilul sarac care a schimbat Vrancea (VIDEO)

Pe site-ul Consiliului Judetean (CJ) Vrancea (www.cjvrancea.ro) a fost postat un filmulet de vreo 11 minute, care contine un monolog al presedintelui CJ Vrancea, Marian Oprisan.

CJ este o institutie publica, iar in clip Oprisan face campanie electorala partidului din care face parte, PSD.

Politicianul vorbeste despre copilaria sa, intr-o familie simpla, saraca, despre faptul ca a fost invatat sa se bucure de ceea ce avea. Povesteste cum era nevoit sa imparta aceeasi pereche de ghete cu fratele sau.

Vorbeste apoi despre inceputul Revolutiei din 1989 si despre emotia pe care a incercat-o ajungand la Bucuresti in acele zile.

Oprisan simte o mare satisfactie fata de traiul de astazi al vrancenilor, comparandu-l cu perioada trecuta. El aminteste, printre altele, de alimentarile cu apa din comunele vrancene, de reabilitarea si modernizarea drumurilor nationale, judetene si comunale, de locuintele sociale, inaugurarea Muzeului Unirii, a Teatrului National, renovarea scolilor, apropiata finalizare a sistemului de ecologizare.

De asemenea, nu uita de premiul primit de la UE pentru cea mai prietenoasa regiune pentru tineri, despre realizarea unei infrastructuri mai bune si despre aducerea in regiune a unor investitori seriosi, capabili sa ofere locuri de munca vrancenilor.

In ciuda acestor realizari, Oprisan spune ca nu este multumit cu ceea ce deja a facut, ci este preocupat de ceea ce va face in viitor. Si promite ca institutia pe care o conduce se va implica si in viitorul viticultorilor.

Presedintele CJ Vrancea stie deja ca PSD va castiga alegerile si este convins ca social democratii sunt singurii capabili sa se ocupe de problemele oamenilor din Vrancea si din toata Romania.

Este dispus sa ii ajute pe cei care au probleme si, ridicand tonul, se intreaba "cum se face ca in tara asta oamenii aflati la nevoie nu pot fi ajutati decat din mila unora cu suflet bun? Ce face guvernul? Si de ce autoritatea locala nu are parghiile necesare ajutarii lor? Solutia este, desigur, tot politica, si va veni dupa alegeri".

Fiind convins ca PSD va castiga scrutinul din toamna, Oprisan isi permite sa infatiseze paradisul in care vor trai romanii in perioada postelectorala: un cadru legislativ la nivel national, subventii pentru micii producatori agricoli, subventii pentru seminte, motorina fara taxe, salariul minim de cel putin 11 milioane de lei vechi, dublarea pensiilor, introducerea celei de a 13-a pensie, din care jumatate de Pasti si jumatate de Craciun.

Filmuletul electoral se incheie in aceeasi nota emotionanta, Marian Oprisan amintindu-le celor care ii urmaresc monologul ca nu a promis niciodata ceea ce nu poate face.

Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Reprezentanţii USR au transmis că PSD s-a lăudat că scoate păcănelele din localităţile cu până la 15.000 de locuitori până la finalul acestei luni, dar este o minciună şi de data...
#Marian Oprisan, #site, #video, #Vrancea, #PSD, #reclama , #PSD