Tudose il admira pe Liviu Pop pentru cum rezista. Cum va arata Legea manualului unic

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 09:32
5668 citiri
Tudose il admira pe Liviu Pop pentru cum rezista. Cum va arata Legea manualului unic
Foto: Arhiva site/Gov.ro

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, pregateste o lege a manualului, a anuntat, luni seara, la Antena 3, premierul Mihai Tudose. El a spus ca acest act normativ, care va fi prezentat in guvern saptamana viitoare, va trebui sa prevada clar ca de tiparirea manualelor se va ocupa doar Editura Didactica, precizand ca ar fi normal sa existe cate un tip de manuale pentru fiecare profil - real si uman.

Intrebat despre prestatia ministrului Educatiei, premierul Mihai Tudose a spus ca el a avut catre Liviu Pop doua rugaminti, ambele fiind indeplinite.

"Eu am avut cu domnul ministru Pop doua lucruri: sa avem manuale, ceea ce s-a intamplat, cu o mica sincopa, la clasa a V-a, care nu ii este imputabila. A doua rugaminte, cu ghilimele, sa dea un reset la partea asta cu manualele, cu 300.000 de versiuni, si la asta cu editura, unde se pierdeau bani. Si saptamana viitoare, domnia sa va intra in Guvern cu o noua lege a manualului", a spus Tudose.

Intrebat ce anume va reglementa aceasta lege, el a spus ca va prevedea clar tipul de manuale, cine si unde le tipareste.

Premierul a spus, de asemenea, ca i s-ar parea firesc sa existe cate un tip de manuale pentru fiecare profil - real si uman.

" (...) O sa prevada ca e un tip de manuale, la Editura Didactica si se tipareste la Monitorul Oficial. Sa stabilim ca nu ne mai trebuie trei manuale de sport. (...) La matematica vor avea manualul de matematica pentru matematicieni, la biologie, manual de matematica pentru cei preocupati de biologie. Nu inteleg de ce trebuie sa retiparim manualele in fiecare an", a declarat Tudose.

Legat de ministrul Liviu Pop, premierul a mai spus ca il admira ca rezista la presiunile la care este supus.

Tudose a anuntat, luni seara, in aceeasi emisiune de la Antena 3, ca are in plan o remaniere ce va include cel putin 5 portofolii. Principalii vizati sunt cei trei ministri cu probleme penale: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Viorel Ilie. Insa premierul a spus ca cel putin alti doi ministri sunt vizati.

Citeste mai multe declaratii facute de Tudose luni seara la Antena 3:

Quarterly Report - Editia 4

Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit miercuri, 22 mai, despre lupta care devine din ce în ce mai strânsă. Mai sunt două săptămâni până la alegerile locale, iar...
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Partidele și alianțele electorale au avut timp până marți, 30 aprilie, ora 23:59, să-și depună candidaturile pentru primării și consilii județene. Pentru Primăria Sectorului 6 al...
#Liviu Pop ministru Educatie remaniere Tudose, #Liviu Pop laudat Tudose, #Liviu Pop lege manual unic , #guvern
Comentarii