Tudose il admira pe Liviu Pop pentru cum rezista. Cum va arata Legea manualului unic

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 09:32
5228 citiri
Tudose il admira pe Liviu Pop pentru cum rezista. Cum va arata Legea manualului unic

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, pregateste o lege a manualului, a anuntat, luni seara, la Antena 3, premierul Mihai Tudose. El a spus ca acest act normativ, care va fi prezentat in guvern saptamana viitoare, va trebui sa prevada clar ca de tiparirea manualelor se va ocupa doar Editura Didactica, precizand ca ar fi normal sa existe cate un tip de manuale pentru fiecare profil - real si uman.

Intrebat despre prestatia ministrului Educatiei, premierul Mihai Tudose a spus ca el a avut catre Liviu Pop doua rugaminti, ambele fiind indeplinite.

"Eu am avut cu domnul ministru Pop doua lucruri: sa avem manuale, ceea ce s-a intamplat, cu o mica sincopa, la clasa a V-a, care nu ii este imputabila. A doua rugaminte, cu ghilimele, sa dea un reset la partea asta cu manualele, cu 300.000 de versiuni, si la asta cu editura, unde se pierdeau bani. Si saptamana viitoare, domnia sa va intra in Guvern cu o noua lege a manualului", a spus Tudose.

Intrebat ce anume va reglementa aceasta lege, el a spus ca va prevedea clar tipul de manuale, cine si unde le tipareste.

Premierul a spus, de asemenea, ca i s-ar parea firesc sa existe cate un tip de manuale pentru fiecare profil - real si uman.

" (...) O sa prevada ca e un tip de manuale, la Editura Didactica si se tipareste la Monitorul Oficial. Sa stabilim ca nu ne mai trebuie trei manuale de sport. (...) La matematica vor avea manualul de matematica pentru matematicieni, la biologie, manual de matematica pentru cei preocupati de biologie. Nu inteleg de ce trebuie sa retiparim manualele in fiecare an", a declarat Tudose.

Legat de ministrul Liviu Pop, premierul a mai spus ca il admira ca rezista la presiunile la care este supus.

Tudose a anuntat, luni seara, in aceeasi emisiune de la Antena 3, ca are in plan o remaniere ce va include cel putin 5 portofolii. Principalii vizati sunt cei trei ministri cu probleme penale: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Viorel Ilie. Insa premierul a spus ca cel putin alti doi ministri sunt vizati.

Citeste mai multe declaratii facute de Tudose luni seara la Antena 3:

Citeste si:
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Sursa: NEWS.RO