Mircea Diaconu face plangere la Viviane Reding, in cazul incompatibilitatii (Video)

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 23:08
3325 citiri
Mircea Diaconu face plangere la Viviane Reding, in cazul incompatibilitatii (Video)
Foto: Antena 3

Senatorul PNL Mircea Diaconu, care a declarat ca nu va renunta la mandatul de parlamentar si va candida si la alegerile legislative din 9 decembrie, a anuntat ca ii va trimite o scrisoare comisarului european pentru Justitie, Viviane Reding.

Diaconu a obtinut o noua amanare in Senat, luni, dupa ce a facut o cerere catre Biroul Permanent al acestei camere, in care a solicitat amanarea cazului sau pana cand va fi solutionata contestatia depusa la Inalta Curte de Casatie si Justitie in legatura cu decizia de incompatibilitate, informeaza Evenimentul Zilei.

Seful ANI: Contestatia lui Diaconu, fara efect - trebuie sa piarda mandatul

Solutionarea acestei contestatii are insa ca termen luna aprilie 2013, astfel ca, cel mai probabil, senatorul liberal isi va duce mandatul la capat.

"Mircea Diaconu a facut, din proprie initiativa, o sesizare catre ICCJ prin care solicita, la sectia de contencios, un atac extraordinar. Exista o nota de grefa data de ICCJ prin care se confirma, intr-adevar, actiunea domnului senator, aceasta avand termen in aprilie 2013. Solicitarea domnului senator este amanarea dezbaterii, in plenul Senatului, a starii sale de incompatibilitate pana la trecerea si peste ultima cale de atac a domniei sale. Biroul Permanent a luat nota de aceasta scrisoare. Scrisoarea a fost trimisa catre Comisia juridica si vom vedea care va fi decizia acesteia", a spus vicepresedintele Senatului, social-democratul Petru Filip.

In plus, Diaconu a anuntat ca va trimite o scrisoare comisarului european pentru Justitie, Viviane Reding, in care sa explice ca Senatul a decis ca el poate sa fie in continuare parlamentar.

"Maine (marti - n. red.), cred, o sa formulez o scrisoare catre doamna Reding si sa explic cum s-a procedat sau cum am procedat eu aici, in Parlamentul Romaniei, cum am venit in acest hol si m-am adresat in scris Parlamentului Romaniei ca sa-mi raspunda daca am vreo problema de orice fel. Mi-au raspuns ca nu. Exact asa se procedeaza si in Parlamentul European si o s-o intreb daca acolo trebuie sa mai trec si pe la alt ghiseu, care se numeste ANI, si, daca da, atunci sa stim si noi", a explicat liberalul.

Mircea Diaconu candideaza pentru un nou mandat: Cine are chef sa ma conteste!

Senatorul PNL Mircea Diaconu a declarat, luni, dupa sedinta Biroul Permanent Central al partidului, ca va candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Fostul ministru al Culturii, care se afla in conflict de interese, potrivit hotararii ANI, ar putea sa-si piarda mandatul de parlamentar si sa nu mai poata fi numit intr-o functie publica timp de trei ani, potrivit legii.

Agentia Nationala de Integritate a constatat, pe 27 ianuarie 2011, starea de incompatibilitate a lui Mircea Diaconu, intrucat, "incepand cu data de 19.12.2008, a exercitat simultan demnitatea publica de senator in cadrul Parlamentului Romaniei, precum si functia de conducere de director-manager in cadrul Teatrului 'C.I. Nottara'".

Mircea Diaconu, despre incompatibilitate: Nu e vina mea, e greseala Senatului

ICCJ a decis, pe 19 iunie, definitiv si irevocabil, ca Mircea Diaconu s-a aflat in incompatibilitate intre anii 2008 si 2011, dand astfel dreptate ANI, care daduse o decizie similara pe care Diaconu a atacat-o in justitie.

Procurorii au constatat cinci infractiuni de conflict de interes, comise de actor in calitate de director de teatru pentru a-si favoriza sotia, Diana Lupescu, actrita, regizoare si scenografa a aceluiasi teatru din Bucuresti.

Prin urmare, Mircea Diaconu si-a dat demisia din functia de ministru al Culturii, in seara aceleiasi zile, fiind inlocuit cu un alt senator PNL, Puiu Hasotti. "Ma retrag din Guvern, nu sunt dat afara de nimeni", a spus atunci vicepresedintele liberal, adaugand ca nu exista "nicio hartie emisa de ANI privind interdictia de a ocupa o functie publica timp de trei ani, exista un singur raport care ma gaseste incompatibil, pe care l-am contestat".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Mircea Diaconu incompatibilitate Senat, #Diaconu plangere Viviane Reding, #Mircea Diaconu incompatibil , #senator