Monica Macovei: Argumentele lui Toader pentru revocarea procurorului general sunt ridicole si nevalide

Miercuri, 24 Octombrie 2018, ora 22:21
5215 citiri
Monica Macovei: Argumentele lui Toader pentru revocarea procurorului general sunt ridicole si nevalide
Foto: Arhiva Ziare.com

Europarlamentarul Monica Macovei afirma ca argumentele ministrului justitiei, Tudorel Toader, pentru revocarea procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar, sunt "ridicole si nevalide", acesta fiind "sanctionat pentru ca a spus adevarul".

Intr-un comunicat de presa remis miercuri, Monica Macovei sustine ca deciziile anuntate de ministrul Tudorel Toader sunt luate de liderii coalitiei de guvernare, Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu.

"Toader anunta ca cere revocarea procurorului general si ca pleaca in concediu. Toader ia decizii importante pentru justitie intr-o pauza de o zi intre concedii. Pentru ca Toader anunta, de fapt, deciziile luate de Dragnea si Tariceanu si de grupul infractional organizat PSD&ALDE. Argumentele lui Toader pentru revocarea procurorului general Augustin Lazar sunt ridicole si nevalide: dl. Lazar este acuzat ca a folosit sintagma 'inculpati de rang inalt', ca a criticat modificarile legilor justitiei, ca a criticat decizii ale CCR sau ca are discursuri publice 'cu caracter eminamente politic'.

Pe scurt, procurorul general este sanctionat pentru ca a spus adevarul: avem intr-adevar 'inculpati de rang inalt', modificarile legilor justitiei sunt proaste si subordoneaza politic magistratii si trebuiau criticate exact de procurorul general, iar continutul declaratiilor sale publice nu poate fi evaluat de sluga grupului de crima organizata", este de parere Monica Macovei.

Eurodeputata considera ca "singura vina" a lui Augustin Lazar este ca "a spus adevarul despre intentiile politicienilor" din coalitia de guvernare.

"Toader nu spune insa nimic de faptul ca exista un raport al expertilor de la Comisia de la Venetia care indica exact aceleasi probleme pe care procurorul general le-a exprimat public. Augustin Lazar a spus adevarul despre intentiile politicienilor PSD&ALDE si ale ministrului Toader, aceasta este singura lui vina. Iar coalitia toxica PSD&ALDE nu il mai vrea", sustine Macovei.

Ministrul justitiei, Tudorel Toader, a anuntat miercuri ca va declansa procedura de revocare din functie a procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar.

El a prezentat raportul privind activitatea manageriala a procurorului-sef al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ministrul justitiei a afirmat ca faptele enumerate in raport sunt "de netolerat" intr-un stat de drept iar activitatea manageriala a lui Lazar contravine obligatiilor constitutionale si legale.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Macovei revocare Augustin Lazar , #europarlamentar