Nicolai: PNL nu e de acord cu insolventa precipitata a companiilor de media

Sambata, 05 Octombrie 2013, ora 19:42
1495 citiri
Nicolai: PNL nu e de acord cu insolventa precipitata a companiilor de media

Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a declarat, sambata, la Suceava, ca liberalii nu sunt de acord "cu insolventa precipitata a companiilor de media" si ca se impune o interventie a Avocatului Poporului.

"Ieri (vineri - n.red.), in dezbaterea publica, a reiesit ca in Romania s-a adoptat o lege care pune intr-o dificultate extrema, intr-o discriminare extrema presa. Este vorba despre Legea insolventei. Este marea victorie a noastra ca, in 23 de ani, suntem liberi sa ne spunem opiniile, suntem liberi sa gandim intr-un fel si cred ca aceasta libertate merita, cu orice pret, aparata.

De aceea, va spun categoric, alaturi de presedintele Crin Antonescu, ca nu putem fi de acord cu acest derapaj democratic care inseamna insolventa precipitata a companiilor de media si ne vom bate ca aceste texte sa dispara, pentru ca, daca nici macar nu vom mai avea voie sa vorbim intr-o tara, de aici pana la a nu avea voie sa gandesti, sa faci si sa actionezi, stiti foarte bine, multi dintre dumneavoastra, ca pasii nu sunt prea lungi", a spus Nicolai.

ActiveWatch si Reporteri Fara Frontiere protesteaza fata de Codul insolventei

Ea a adaugat ca trebuie "pazita democratia" si se impune interventia Avocatului Poporului.

"Trebuie sa spunem lucrurilor pe nume. Asta este vocatia democratica a PNL. Trebuie sa spunem ca nu e normal sa te imixtionezi in Justitie, oricine ai fi, presedinte sau prim-ministru. Trebuie sa spunem ca nu e normal sa maresti taxe si impozite, oricine ai fi, ministru sau prim-ministru. Trebuie sa spunem ca nu este normal sa adopti legi in care libertatea presei sa fie ingradita. A tacea atunci cand lucrurile nu merg bine inseamna complicitate si complicitatea dezonoreaza", a spus Nicolai.

Potrivit vicepresedintelui PNL, Romania trebuie pregatita pentru anul 2014, iar guvernarea trebuie sa se faca nu doar in perspectiva ciclurilor electorale, ci pentru viziune si continuitate.

Monitorul Oficial a publicat Codul Insolventei. Legea contine articolele care afecteaza Realitatea TV

"Am incredere in ministrii nostri si sper ca ei sa reuseasca sa-si onoreze mandatul si programul de guvernare, pentru ca, in acest partid, la congresul pe care l-am avut in acest an, am luat, dupa parerea mea, o decizie istorica. Ministrii nostri trebuie sa actioneze in interesul partidului, cu mandat de la partid, si nu-mi doresc ministrii care sa vina cu legi si ordonante inainte de dezbaterea publica si inainte de dezbaterea in partid, pentru ca nimeni nu poate pretinde ca detine monopolul adevarului", a sustinut Nicolai.

Norica Nicolai a fost prezenta, sambata, la Conferinta teritoriala judeteana de alegeri a filialei PNL Suceava.

Quarterly Report - Editia 4

Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Înaintea alegerilor pentru Primăria Capitalei, edilul Nicușor Dan a declarat că nu exclude o dezbatere față în față cu al doilea clasat în sondaje. Asta după ce Gabriela Firea și...
De ce nu se mai fac dezbateri televizate ca pe vremuri și cât de mult pot influența soarta alegerilor: ”E doar un dialog al surzilor de la distanță”
De ce nu se mai fac dezbateri televizate ca pe vremuri și cât de mult pot influența soarta alegerilor: ”E doar un dialog al surzilor de la distanță”
Dezbaterea electorală dintre candidați, atât la alegerile locale, cât și la cele prezidențiale, pare să fi dispărut în ultimii ani. În 2019 nu a existat o dezbatere între Viorica...
#Norica Nicolai Cod insolventa, #Norica Nicolai insolventa institutii media, #adoptare Cod insolventa, #insolventa institutii media , #PNL