Pământul ar putea părăsi Sistemul Solar: Viața ar dispărea de pe planeta noastră, un scenariu teribil VIDEO

Miercuri, 31 August 2022, ora 02:16
19204 citiri
Pământul ar putea părăsi Sistemul Solar: Viața ar dispărea de pe planeta noastră, un scenariu teribil VIDEO
Pământul ar putea părăsi sistemul solar, însă scenariul este puțin probabil FOTO: Live Science

Un scenariu cu adevărat teribil vorbește despre posibilitatea ca Pământul să părăsească Sistemul Solar, situație în care viața de pe planeta noastră ar dispărea. Astronomii au afirmat că această variantă este puțin probabilă, dar nu imposibilă.

Într-o poveste SF, Liu Cixin, un scriitor chinez a prezentat un scenariu în care liderii planetei sunt de acord să propulseze Pământul în afara Sistemului Solar, pentru a scăpa de o erupție solară iminentă, care ar fi distrus toatele planetele stâncoase, potrivit Live Science.

Fără îndoială, că această poveste este doar o ficțiune, dar ar putea Pământul să părăsească vreodată Sistemul Solar? ”Este foarte puțin probabil. Cu toate astea, nu înseamnă că este imposibil.

Zilele ”negre” vor lovi de 10 ori mai mult, anunță Harvard: O țară cu 1 milion de români afectată VIDEO

Pământul ar putea fi îndepărtat de pe orbita sa prin acțiunea unui obiect interstelar masiv, care ar zbura prin cosmos și ar intra în Sistemul Solar și ar trece aproape de Pământ.

În această situație, Pământul și obiectul spațial ar schimba energie și s-ar crea un impuls, iar orbita planetei noastre ar fi perturbată. Dacă obiectul ar fi rapid, masiv și suficient de aproape de noi, atunci el ar putea proiecta Pământul pe o orbită de evacuare din Sistemul Solar”, a spus Matteo Ceriotti, inginer aerospațial și lector în sisteme spațiale de la Universitatea Glasgow din Scoția.

Cu toate astea, ar mai putea exista o variantă în care Pământul ar putea fi îndepărtat din Sistemul Solar. ”Dacă Soarele ar avea o întâlnire apropiată cu o altă stea, atunci interacțiunile gravitaționale ale acestor corpuri ar putea perturba aceste orbite și ar putea provoca împingerea Pământului din Sistemul Solar”, a explicat Timothy Davis, fizician și astronom la Universitatea Cardiff din Țara Galilor.

Un eveniment major de gradul 7 va schimba lumea: Omenirea este ”îngrozitor” de nepregătită VIDEO

Dacă scenariul privind ieșirea Pământului din Sistemul Solar s-ar aderi, atunci planeta noastră s-ar scufunda în adâncurile universului, iar consecințele ar fi catastrofale.

”Pământul ar zbura în spațiul interstelar până când va fi capturat de o altă stea sau de o gaură neagră. Dacă Pământul ar părăsi Sistemul Solar, atunci viața va dispărea de pe planeta noastră”, a spus Ceriotti.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....