"Morometzii" au chemat politia la corturile PD-L

Vineri, 09 Mai 2008, ora 08:35
3195 citiri
"Morometzii" au chemat politia la corturile PD-L

Campanie electorala cu batalie muzicala. 1-Q Sapro, liderul trupei "Morometzii", ameninta PD-L cu chemarea in justitie pentru ca ii foloseste melodia "Romania, trezeste-te!" fara vreun contract.

Cezar Cristea, alias 1-Q Sapro, a precizat pentru "Jurnalul National" ca a existat un contract in 2004, pe durata campaniei electorale, pentru folosirea piesei, apoi unul cu seful statului, la referendum, pentru concerte, nu pentru piese. Insa, in prezent cantecul se aude ilegal din corturile de campanie ale PD-L.

"In urma cu cateva zile mi-a semnalat o prietena ca piesa e folosita la un cort PD-L din Piata Sudului. Am facut sesizare la Politie, au venit, i-am rugat sa nu mai puna piesa. La Aparatorii Patriei m-am dus personal. Rula piesa incontinuu. Le-am cerut sa nu o mai puna si mi-au raspuns: << Dupa ce ca iti facem reclama?! >>. Iar seful de campanie de la Sectorul 4, pe care l-am sunat, mi-a zis ca nu e nici o problema ca ascultau si oamenii acolo in cort melodia, ca le place. Am facut iar sesizare la Politie, a venit Politia, se canta imnul partidului si cu politistii acolo a inceput iar << Romania, trezeste-te! >>. Am auzit ca in multe locuri din tara e la fel. Chiar imi spunea cineva ca s-au facut 150.000 de CD-uri cu piesa. E enorm! Exista o lege a drepturilor de autor. Urmeaza sa ii dam in judecata", a spus Cezar Cristea.

Pedelistii au nu o explicatie, ci mai multe. Reprezentantii Sectorului 4 spun ca negociaza un contract cu "Morometzii".

Pe de alta parte, Alin Albu, trezorierul PD-L si membru al staff-ului de campanie, sustine ca nu exista nicio problema in difuzarea piesei, atat timp cat nu este asumata ca imn al partidului.

"La orice manifestatie poate fi folosita orice melodie cata vreme nu e insusita ca imn. La un cort se poate asculta si Maria Lataretu si Catanga pe casete luate de la magazin. Poate sa se cante piesa asta si la PSD, nu ne deranjeaza", a declarat Albu pentru "Jurnalul National".

Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, a fost chemat în fața Curții de Apel Iași de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), după...
#Morometii, #PDL, #judecata, #melodie , #stiri PDL