Ciolacu, despre podul de la Brăila, finanțat 85% de UE, construit de japonezi și italieni: „Simbol al patriotismului economic” VIDEO

Joi, 06 Iulie 2023, ora 13:37
4716 citiri
Ciolacu, despre podul de la Brăila, finanțat 85% de UE, construit de japonezi și italieni: „Simbol al patriotismului economic” VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a mulțumit prietenilor săi din PSD FOTO Captură Video

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 6 iulie, la inaugurarea Podului peste Dunăre, că această construcție reprezintă un „simbol al patriotismului economic”. Podul a fost însă finanțat 85% de către Uniunea Europeană și a fost construit de un consorțiu format din japonezi și italieni.

”Sunt onorat să celebrăm astăzi munca serioasă şi de bună calitate. Prin inaugurarea acestui pod spectaculos, de altfel, România transmite Europei şi lumii întregi un mesaj clar. Iar acest mesaj este că vrem, ştim şi mai ales putem să ne construim destinul ca o naţiune europeană puternică şi mândră! Podul suspendat pe care ne aflăm este un exemplu în multe privinţe. Este un exemplu al muncii în echipă, al cooperării internaţionale într-o lume modernă şi plină de provocări. Un consorţiu italo-japonez a lucrat cot la cot cu zeci de subcontractori români. Firmele noastre au participat cu sute de oameni şi mii de maşini, utilaje, macarale şi tehnologie diversificată”, a spus premierul în discurs.

Marcel Ciolacu a arătat că este şi un model de investiţie publică majoră cu un uriaş efect multiplicator.

”Cele 500 de milioane de euro investite în pod s-au întors, în mare parte, în economia românească – mai ales în această regiune. Beneficiare sunt familiile a mii de angajaţi de la companii din judeţe precum Brăila, Tulcea şi Galaţi, care au lucrat şi lucrează încă la finalizarea întregului obiectiv. Aceşti bani alimentează de patru ani economia locală. Aceşti bani au însemnat, cu siguranţă, zeci de mii de vise transformate în realitate în viaţa de zi cu zi a unor copii, a unor părinţi şi chiar a unor bunici”, a arătat şeful Executivului. El a menţionat că este însă, în egală măsură, şi un simbol al Patriotismului Economic pe care l-am pus la baza programului de guvernare.

Festival de laude pentru Tudose și Grindeanu

La finalul discursului, premierul și-a lăudat prietenii, pe ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu și europarlamentarul Mihai Tudose.

„Pentru mine şi colegii mei, este un prilej de mândrie şi cred că asta trebuie să însemne pentru toţi românii: un proiect început de prietenul meu, fost premier, azi europarlamentar, Mihai Tudose, şi accelerat la maxim de alt prieten, tot fost premier, azi ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu. Acest Pod devine azi un proiect reuşit al României, un proiect pentru care toţi cei care au muncit aici merită felicitaţi – şi fac asta din toată inima, fiindcă pandemia şi războiul din Ucraina i-au întârziat,e drept, dar nu i-au putut bloca! Este un pas important şi sunt ferm convins că vor urma şi alţii în următorul an şi jumătate. Sper, mai ales acum, când ne-am strâns atât de mulţi demnitari, văzând amploarea acestui proiect, să vedem şi latura mai puţin de mândrie, faptul că astfel de obiective s-au realizat mult prea puţin, ţinând cont de aşteptările românilor. De aceea, sper să fac parte şi să conduc Guvernul care construieşte!”, a conchis Ciolacu.

Liviu Iolu: discurs grețos

Remarca privind „patriotismul economic” a fost taxată de către unul dintre liderii REPER, Liviu Iolu.

„Grețos discursul lui Ciolacu de la inaugurarea podului de la Brăila. A zis că podul e 'simbolul patriotismului economic' din programul lui.

Podul e făcut de un consorțiu format din japonezi și Italieni, finanțat 85% de Uniunea Europeană. Ciolacu nu a zis un cuvânt despre faptul că banii pentru construcție au venit de la UE să nu-i derapeze ”patriotismul economic” din gură.

În schimb a mulțumit prietenilor săi Mihai Tudose și Sorin Grindeanu, care sigur au venit cu bani de-acasă să-l ridice”, a afirmat Iolu.

George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
#pod braila, #marcel ciolacu, #premierul Romaniei , #stiri Marcel Ciolacu