Fostul poliţist de frontieră „Borsetă” a fost făcut şef la "promovarea turismului" din Timiş

Vineri, 21 Octombrie 2022, ora 12:13
3915 citiri
Fostul poliţist de frontieră „Borsetă” a fost făcut şef la "promovarea turismului" din Timiş
Iosif Nicoară, poreclit "Borsetă" FOTO pressalert.ro

Iosif Nicoară, supranumit “Borsetă” din perioada în care era şef la Poliţia de Frontieră Timiș, renunță din funcţia de şef de cabinet al preşedintelui CJ Timiş, Alin Nica, și este făcut șef peste Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș.

Șefa APDT a demisionat, iar locul vacant va fi ocupat de Iosif Nicoară, al cărui nume apare în dosarul șpăgilor din vămi.

„În urma demisiei doamnei Delia Barbu, i-am propus domnului Iosif Nicoară să preia conducerea Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș.

Pentru a ocupa această poziție, domnul Iosif Nicoară a renunțat la funcția de director de cabinet al președintelui Consiliului Județean Timiș și se va ocupa în întregime de activitatea APDT”, a declarat președintele asociației, Alexandru Proteasa.

Potrivit pressalert.ro, printre obiectivele lui Ionel „Borsetă” Nicoară s-ar număra: crearea unor parteneriate cu asociații din țară și străinătate, organizarea de noi acțiuni de promovare a turismului județean și, nu în ultimul rând, inițierea și desfășurarea unor programe atractive și utile în domeniul turismului.

Noul director al APDT își va începe activitatea luni, 24 octombrie a.c. conform comunicatului emis de CJT.

Iosif Nicoară a devenit şef de cabinet al lui Alin Nica în urmă cu un an. Înainte de-a intra în politică, fiind membru PNL, Nicoară a fost şef al Biroului de combatere a infracţionalităţii transfrontaliere din cadrul Poliţiei de Frontieră Timiş, de unde s-a pensionat în 2019.

Scandalul care l-a făcut celebru pe Iosif Nicoară

Potrivit pressalert, în 2010, când era subcomisar și șef al Biroului de combatere a infracțiunilor transfrontaliere din cadrul Poliției de Frontieră Timiș, Nicoară a picat pe interceptări în timp ce discuta cu ofiţerul Valerian Dragomir, unul dintre şefii de tură trimişi în judecată de DNA.

Confirmând discuţiile interceptate, Dragomir a declarat în faţa procurorilor anticorupţie că „în preajma sărbătorilor de la sfârşitul anului 2010, ofiţerul Nicoară Iosif, care la acea vreme era şeful compartimentului CIT m-a contactat telefonic şi mi-a cerut să-i cumpăr 3-4 parfumuri de la magazinul duty-free din PTF Moraviţa şi mi-a sugerat că fiind o perioadă de sărbători avea nevoie de acele bunuri pentru a le face cadouri. Am cumpărat acele parfumuri cu suma de aproximativ 300 de euro, iar Degan Marian Lucian a cumpărat două sticle de whisky care au costat circa 20 de euro. Aceste sume de bani au fost luate din foloasele provenite cu titlu de mită de la traficanţii de ţigări”.

A doua zi, pe 21 decembrie 2010, Dragomir s-a dus să livreze comanda, întâlnindu-se cu un subordonat al lui Nicoară în faţa clădirii Parchetului. „Nicoară Iosif mi-a spus că va plăti acele bunuri, însă acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent întrucât nu ne-am întâlnit”, a mai scris Dragomir în declaraţia sa.

Agentul Antoni Dănuţ a declarat în faţa procurorilor DNA că „personal am constatat că unii contrabandişti aveau legături cu unii din şefi din cadrul inspectoratului, în sensul în care l-am surprins pe contrabandistul zis «Cane» pe holurile inspectoratului, ieşind din biroul şefului CIT al IJPF Timiş”.

Un alt inculpat l-a acuzat de faptul că avea legături extrem de strânse cu unii dintre agenţii care făceau legea şpăgii în vama Moraviţa, Nicoară fiind văzut împreună în repetate rânduri cu aceştia, în timp ce-şi beau cafeaua la mall-ul din Timişoara.

DNA a decis cercetarea lui Nicoară și a altor persoane într-un dosar disjuns care a fost trimis la DNA Timișoara, dar nimeni nu a mai făcut niciun fel de anchetă. A fost schimbat din funcție pentru o perioadă de timp.

Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#politia de frontiera, #spagi, #Alin Nica, #CJ Timis, #borseta, #moravita coruptie scandal vama , #stiri politice