Maine se naste Alba ca Zapada (Opinii)

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 17:03
13317 citiri
Maine se naste Alba ca Zapada (Opinii)
Foto: Montaj/ Ziare.com

Pe 5 februarie 2011 se va intampla. Talcul fabulei consilierului prezidential Sebastian Lazaroiu s-a dezlegat.

In septembrie anul trecut, Lazaroiu spunea ca daca va exista un singur partid dominant in 2012 acesta nu va fi nici unul de pana acum si va lua foarte probabil 35% la viitoarele alegeri. Si denumea misterios acest partid Alba ca Zapada.

Ei, bine, iata ca acest partid a aparut. El este o alianta juridica intre trei partide mai vechi: PSD, PNL si PC. Are trei lideri tineri, Victor, Crin si Daniel, si vrea sa fie altceva decat pur si simplu suma celor trei componente.

Mai intai a fost Alba ca Zapada cea mica - ACD (nu chiar ACZ). Acum va fi Alba ca Zapada cea mare.

Nascuta in zodia varsatorului si din principiul paritatii-adica "una mie, una tie"- noua formatiune politica este o geana de speranta pentru romani".

Precum Atena s-a nascut din capul lui Zeus, asa si Alianta social-liberala (sau cum se va fi numind) se naste din capul lui Nastase.

Atena a mai primit si numele de Pallas - "fata tanara, curata", iar alianta va primi numele de Alba ca zapada - adica "neprihanita".

Despre varsator zodiacul spune ca este un pic cam visator. Face planuri pe care rareori le duce la indeplinire. Este mai degraba nerealist. Deoarece planurile sale sunt lipsite de simt practic, varsatorul se afla in permanenta intr-un fel de nebuloasa.

Unii varsatori se cred mai vicleni si mai inteligenti decat cei din jurul lor. Rareori isi recunosc greselile, chiar si atunci cand sunt evidente. Din aceasta cauza risca sa dezvolte un soi de fanatism. Modul critic in care se raporteaza la altii este negativ si poate deveni distructiv.

"Suntem ca Fidel Castro si Che Guevara, dar dictatorul nu a fugit inca", declara Ponta despre el si Crin Antonescu, cu bataie lunga la Traian Basescu.

Noul partid se pregateste de revolutie. Inceputul a fost facut in iunie 2010, cand Ponta si Antonescu au scos in strada zeci de mii de oameni nemultumiti de masurile de austeritate.

Inabusita in ridicol de dansul pinguinului, revolutia a continuat in octombrie 2010, tot pe strazile Capitalei, cu ocazia motiunii de cenzura impotriva lui Boc.

Atunci Che s-a pus in fruntea gloatei, si-a tinut discursul inflamator si, spre seara, s-a retras la el acasa, la fel ca si manifestantii, la casele lor, mai modeste. Motiunea cazuse. Fidel era oricum sceptic ca va trece.

In ianuarie 2011, multimea dezlantuita si-a facut iar aparitia la Iasi si Focsani. Che si Fidel erau acolo. Din gerul napraznic de Ziua Unirii s-a nascut Alba ca Zapada.

Cateva zile mai tarziu Che, din nou in fruntea ostilor, cerea justitiei eliberarea unui camarad din ghearele arestului. Fidel era cam jenat.

Marea problema este ca, daca are dreptate consilierul si Alba ca Zapada nu va lua decat 35%, nu se stie cu cine va face Guvernul noua alianta. Caci nici Scufita Rosie, nici Fetita cu chibrituri si nici Mos Craciun nu par prea incantati sa se intovaraseasca cu ea.

Iar daca in 2012 scrutinul va fi majoritar intr-un tur, atunci Alba ca Zapada va avea mai putin de 35% dintre parlamentari, avand in vedere ca vine din Opozitie.

Pana atunci Alba ca Zapada se va uita in fiecare zi in ecranele antenelor si va intreba: "Oglinda-oglinjoara cine e cel mai mare partid din tara?"

Tare mi-e ca Alba ca Zapada s-a nascut degeaba.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#alianta PSD PNL, #partid nou Albaca Zapada , #Alianta PSD ACD