Ce spune Duane Butcher despre viitorul ambasador american la Bucuresti

Autor: Ana Ilie
Marti, 01 Iulie 2014, ora 19:41
4239 citiri
Ce spune Duane Butcher despre viitorul ambasador american la Bucuresti
Foto: Ambasada SUA

Insarcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Duane Butcher, are incredere ca procesul de nominalizare a unui nou ambasador in Romania nu va mai dura mult si spera ca romanii nu considera ca aceasta intarziere este un semnal politic din partea Americii.

"Nu cred ca va mai dura mult. Sper ca romanii nu considera ca aceasta situatie reflecta importanta pe care o acordam relatiei sau sa o considere un semn politic, pentru ca nu e. Oamenii au dificultati sa se stabileasca la un candidat si sunt convins ca vor ajunge la o concluzie pentru un om bun aici", a spus diplomatul american, intr-un interviu acordat Ziare.com.

"Intre timp, voi fi inlocuit de Dean Thompson, care sunt convins ca va face treaba buna", a dat asigurari Butcher, care se afla la finalul celor trei ani de mandat.

"Au fost trei ani minunati si imi e greu sa plec. Speram sa fi avut sase ani la dispozitie sa explorez mai mult. E grozav sa fii intr-o tara unde suntem populari si exista aceasta deschidere si toata lumea asculta ce ai de spus", a explicat acesta.

In opinia sa, pozitia unui diplomat american in tara noastra are avantajul ca romanii sunt deschisi fata de Occident. "Nimeni nu va face tot ce sugerez, dar toata lumea in Romania e dispusa sa asculte Europa si America. Cateodata imi doresc ca romanii sa nu fie atat de duri cu ei insisi, cateodata nu vad progresele care s-au facut si se concentreaza prea mult pe problemele cu care se confrunta".

"Ca cineva care a fost aici in 2000-2001 si apoi a venit in 2010 pentru trei ani minunati, voi lua cu mine toate amintirile pozitive si am mari sperante pentru viitorul Romaniei", a continuat Butcher, care a subliniat ca i-a facut o deosebita placere mandatul in Romania.

"Am avut o sedere minunata aici, au fost provocari, dar neplaceri....ce sa spun, asteptam o primavara si vara romaneasca minunata si in schimb a plouat tot timpul! Am fost foarte dezamagit de asta", a glumit diplomatul.

"Stii, cand esti diplomat, vrei sa ajuti, sa faci o diferenta. Dar pentru ca romanii sunt atat de deschisi, pentru ca romanilor le pasa de locul lor in lume, simt ca, mai mult decat in orice alta tara, aici diplomatii pot sa faca o diferenta, pot face aici un loc mai bun, asta nu pentru ca suntem noi buni, ci pentru ca romanii sunt atat de deschisi. Asta e unul din lucrurile pe care le voi lua cu mine. Cand am avut neintelegeri, am putut mereu sa discutam si sa facem o diferenta", a povestit acesta.

Romanii sunt, spune diplomatul, "deschisi la mine, dispusi sa asculte. Oamenii au fost atat de ospitalieri, gasim foarte usor oameni care sa lucreze la ambasada, noi recrutam in general oameni care au cunoscut romani, in Irak, in Afganistan, au decis ca vor sa vina aici pentru ca lucrau bine cu romanii".

Cititi maine pe Ziare.com interviul integral acrodat in exclusivitate de Duane Butcher, Insarcinat cu Afaceri al Ambasadei SUA in Bucuresti, in care acesta vorbeste despre alegerile prezidentiale din noiembrie, lupta anti-coruptie, criza din Ucraina si NATO.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Duane Butcher ambasador american, #Duane Butcher romani , #ambasador