De ce a votat Geoana cu Boc?

Joi, 03 Iunie 2010, ora 08:42
5659 citiri
De ce a votat Geoana cu Boc?

Cu exceptia liberalilor si a deputatilor pesedisti, toti ceilalti parlamentari, inclusiv senatorii PSD condusi de Mircea Geoana, au votat, miercuri, in favoarea calendarului propus de Emil Boc, pentru asumarea raspunderii pe pachetul legilor austeritatii.

Ce s-a intamplat insa in spatele usilor inchise, la sedinta birourilor reunite ale Parlamentului, au dezvaluit pentru Gandul Ludovic Orban si Mircea Geoana.

Fostul candidat la presedintia Partidului National Liberal, Ludovic Orban, a precizat ca i-a cerut premierului Boc demisia. "Guvernul nu poate impune un program impotriva caruia se pronunta aproape 90 la suta din populatie. I-am spus ca nu mai prezinta incredere nici cat urechea de purice. In consecinta i-am cerut sa retraga pachetul si sa-si depuna mandatul", a declarat pentru sursa citata, Ludovic Orban.

Premierul a evitat sa-i raspunda direct si "la chestiune" lui Orban, iar liberalul i-a cerut sa expuna un program de masuri anticriza, in conditiile in care situatia se va agrava in partea a doua a anului. "Acest guvern, cu 15 la suta, cota de incredere nu mai poate conduce tara. In consecinta, singura masura este aceea de a-si depune mandatul", a cerut Ludovic Orban.

Boc da explicatii despre asumarea raspunderii pe masurile de austeritate

La randul sau, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a confirmat ca premierul nu a putut expune un program anticriza pentru partea a doua a anului, ca Orban i-a cerut demisia si ca senatorii PSD au votat in favoarea calendarului de asumare propus de Guvern.

Geoana si-a motivat votul explicand ca o tergiversare a asumarii nu are niciun rost. "Am fi intarziat prea mult. Cererea de fixare a datei de pornire a calendarului trebuia sa o dam. Daca am fi votat impotriva acestei formule ar fi trebuit sa stabilim o alta, cu alte date. In acest fel am fi putut ajunge, foarte bine, pana in luna septembrie", a spus Geoana pentru Gandul.

Citeste si:
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
Alianţa pentru Unirea Românilor a cerut miercuri, 19 ianuarie, Ministerului de Interne, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 să facă...
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a lansat marți seară, 18 ianuarie, un atac subtil la adresa premierului Nicolae Ciucă pe subiectul posibilului plagiat al liberalului în teza de doctorat....