Ce a declarat Hrebenciuc la comisia de ancheta: Tot ce s-a intamplat e in Diaspora

Marti, 23 Mai 2017, ora 17:44
6061 citiri
Ce a declarat Hrebenciuc la comisia de ancheta: Tot ce s-a intamplat e in Diaspora
Foto: Arhiva Hepta.ro

Seful de campanie al lui Mircea Geoana in 2009, Viorel Hrebenciuc, a declarat, marti, in fata comisiei de ancheta, ca intr-o sectie de vot din Diaspora nu puteau vota mai mult de 1.050 de persoane, iar numarul de voturi din anumite sectii a fost mult mai mare.

"Eu consider ca tot ce s-a intamplat e in Diaspora", a spus Hrebenciuc, care a aratat ca intr-o sectie de vot din diaspora se puteau contabiliza, la 4 minute un vot, maximum 1.050 de voturi.

"La Gara de Nord au votat 730 de oameni, si erau cozi prezentate de televiziuni. La Universitate au votat 930 de oameni. La Paris aveam 3.785 de alegatori. Premisa e ca tot ce e peste 1.050 poate fi supus suspiciunii", a spus Hrebenciuc, el aratand ca in cele 4 minute trebuie inclus si timpul necesar completarii declaratiei pe proprie raspundere.

"Controlul si ancheta pe care trebuie sa le faceti sunt relativ simple: luati legatura cu cei din sectiile de vot care au facut procesele verbale. Reflectati cum au putut vota peste 2.000 de oameni in sectii unde pot vota maximum 1.050", a spus Hrebenciuc.

Fostul sef de campanie al lui Geoana a spus ca in 2009 a primit telefoane potrivit carora declaratiile pe proprie raspundere s-ar fi completat in ambasade, ulterior votului, pentru a se corela cu numarul de voturi.

El a mai aratat ca aceste considerente privind voturile din Diaspora au fost cuprinse in contestatia la CCR din 2009 facuta de PSD.

Hrebenciuc a mai spus ca discutia despre soft e o "copilarie".

"Marele soft e o simpla adunare. Si un contabil cu creionul dupa ureche poate sa faca totalul asta. Noi am constatat ca am pierdut pe numaratoarea noastra paralela, nu pe rezultatul oficial. E putin probabil sa poti modifica ceva in soft", a spus Hrebenciuc.

#Hrebenciuc comisie ancheta prezidentiale 2009 , #comisie ancheta
Comentarii