Motiunea simpla pe Sanatate, dezbatuta luni de Camera Deputatilor

Luni, 09 Mai 2011, ora 12:49
1020 citiri
Motiunea simpla pe Sanatate, dezbatuta luni de Camera Deputatilor
Foto: Arhiva

Motiunea simpla pe Sanatate depusa de USL va fi dezbatuta luni, in plenul Camerei Deputatilor, incepand cu ora 16.00, urmand ca votul sa fie dat in aceeasi zi, la finalul discutiilor.

Deputatii au alocate pentru interventii cate 10 secunde pe care grupurile parlamentare le cumuleaza in timpi pentru discutii.

Motiunea simpla, intitulata "Sistemul sanitar din Romania: Alarma de cod rosu", a fost depusa, pe 2 mai, in plenul Camerei Deputatilor de liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa. Documentul este semnat de 114 deputati liberali si social-democrati.

Potrivit semnatarilor, motiunea este indreptata catre "adevaratii" responsabili pentru modul in care sistemul sanitar este distrus sistematic, respectiv presedintele Traian Basescu si Guvernul.

Deputatii Opozitiei sustin ca "in Romania de azi sistemul sanitar este bolnav, cuprins de metastaze", motiv pentru care toti responsabilii in domeniu trebuie sa plece.

Semnatarii motiunii simple il acuza pe Traian Basescu ca "a impins Romania in bratele FMI" si a propus "reducerea cheltuielilor din sanatate, a paturilor de spital, inchiderea de unitati medicale, trecerea in somaj a medicilor si asistentilor medicali, deteriorarea activitatii medicilor de familie, a interpretarilor ticaloase la adresa clasei medicale in general, la generalizarea saraciei din sistemul sanitar romanesc si lipsa de acces la tratamente, medicamente, la micsorarea salariilor, a diminuarii puterii de cumparare a pensionarilor si a salariatilor".

PNL si PSD mai acuza ca 65% din spitalele inchise apartin unor comunitati conduse de primari ai Opozitiei, in timp ce in comunitatile conduse de primari ai principalului partid sustinator al Guvernului nu s-a inchis niciun spital.

Deputatii Opozitiei mentioneaza ca, potrivit analizelor indicatorilor, sanatatea romanilor este din ce in ce mai precara, Romania avand situatia cea mai proasta dintre statele membre ale Uniunii Europene.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#motiune simpla sanatate USL, #motiune dezbatuta luni Camera , #motiune