Calimente (PNL), interpretare surprinzatoare: Ambasadele nu erau alarmate de Cod, ci de Basescu

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 13:45
3399 citiri
Calimente (PNL), interpretare surprinzatoare: Ambasadele nu erau alarmate de Cod, ci de Basescu

Deputatul PNL Mihaita Calimente refuza sa creada ca ambasadele straine au protestat fata de "superimunitatea" pentru parlamentari si primari adoptata de Parlamentul dominat de PSD-PNL, in ciuda declaratiilor acestora, ci crede ca diplomatii straini doar "se informau" intrucat erau alarmati de declaratiile presedintelui Traian Basescu.

"Cand iese presedintele Romaniei si spune ca a fost o lovitura de stat, cum ati vrea sa reactioneze ambasadele? Mi se pare normal ca oamenii sa se intereseze, sa vada daca e lovitura de stat sau nu. Totusi, in Uniunea Europeana vesnic sa fie lovituri de stat in Romania... Am inteles ca au venit sa se informeze, sa vada legea. Din cauza lui Basescu au venit, oamenii s-au ingrijorat", a spus Calimente pentru Ziare.com.

In ciuda declaratiilor lui Calimente, reactiile ambasadelor occidentale sunt foarte clare si ele ataca superimunitata pe care si-au dat-o parlamentarii.

Astfel, ambasada SUA a considerat-o "o indepartare de la statul de drept, care va afecta economia", cea a Marii Britanii, "un motiv de ingrijorare privind lupta anticoruptie", iar a Germaniei a cerut sa nu se mai faca presiuni pe institutiile anticoruptie.

Mircea Diaconu (PNL) ataca dur ambasadorii straini: Cenzureaza Parlamentul

Calimente nu stie daca e asa rau

Desi a votat modificarile la Codul Penal, "superimunitatea" prin care parlamentarii sunt exonerati de prevederile unor legi, Calimente spune ca nu stie daca acestea vor produce schimbari sau nu.

"Parerile sunt impartite, unii spun ca produce niste modificari, altii ca nu. Eu nu reusesc sa-mi dau seama. Probabil ca vor fi analizate de Parlament, in sensul asta s-au exprimat si domnul Ponta, si domnul Antonescu.

Povestea aia cu functionarul public si demnitarul cred ca era indreptatita, acum cum e el redactat acolo si daca prin aceasta chestie parlamentarii pot scapa de anumite invinuiri, nu e ok, dar in opinia mea n-au cum sa scape. Daca furi-furi, daca omori-omori, nu poate functia de demnitar sa te absolve. De aia spun ca nu inteleg care ar fi modificarea care sa te scape de asemenea dezastre. A, ca sa scapi de sicanele ANI? Da, de multe ori s-a dovedit ca ANI s-a legat, in baza povestii cu functionarul, de tot felul de nimicuri", a mai comentat Calimente.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Calimente ambasade Basescu, #reactie ambasade Cod Penal , #parlamentari