Editorial: Votati Caragiale presedinte!

Vineri, 08 Mai 2009, ora 08:33
1693 citiri
Editorial: Votati Caragiale presedinte!

Parintele nostru spiritual rade de-i tremura aura, mandru de mostenirea sa. Ca taman "Triumful talentului" trebuia sa se cheme textul pe care sa-si dea educatorii gandirii corigenta.

"Nici unul dintre elevii nostri n-au avut nimic de suferit", a corectat realitatea, involuntar, Ecaterina Andronescu, punand cruce oricarei sperante ca poporul roman nu s-a nascut, totusi, poet, deci are sanse sa se astearna vartos cu burta pe carte.

Greva dascalilor, dezumflata initial ca o parasuta care atinge pamantul, a avut succes. Iar daca sindicalistii n-au reusit sa explice norodului ca instructia nationala se face cu stiinta, dar mai ales cu managementul ei, iar incompetenta, oriunde s-ar afla ea, are un picior pe pamant, si alt picior in guvern, o vor face copiii care s-au trezit ca trebuie sa comenteze un text incoerent din cauza unui nume gresit.

Gresit de cea mai competenta persoana in materie de literatura, care pana sa gestioneze dezastrul, l-a dezvaluit copiilor pe Caragiale intr-un context simpatic citit din manual: "Comedia este specia genului dramatic ce se particularizeaza prin efectul produs asupra spectatorului: rasul, buna dispozitie. Comedia se remarca prin conflictul lipsit de profunzime, determinat de vanitate, de idei fixe ridicole ale unor personaje. Intriga se datoreaza frecvent unor incurcaturi, unor confuzii, cunoscute spectatorilor, ce provoaca un sir de rasturnari de situatie imprevizibile, desfasurate intr-un ritm alert".

Doar ca in prestatia la clasa nu se exemplifica din viata de dincolo de geam, pentru ca trebuie sa incerci sa le explici elevilor ca in carti se spun multe, fara legatura cu adultii in viata, responsabili de viitorul lor luminos. Si pitoresc, doar traiesc in Romania.

De unde rezulta ceea ce caraim din tot sufletul, noi aici, in forumul electronic, dumneavoastra acasa, unde nu spargeti peretii de furie pentru ca nu aveti autorizatie de la primarie: Domnu' Trandafir e un penibil, un burtos cu maieu pana la buric care striga la copiii din fata blocului, cu frustrari ca nu s-a facut sofer de tir in loc de educator la o clasa de tampiti care nu-l inteleg.

Nu rezulta ca acolo, unde se croseteaza legi (era sa spun strategii?), domina incompetenta, pentru ca realitatea flagranta nu poate fi consecinta unei cercetari. Aerul si budinca de orez nu trebuie demonstrate.

Dar daca aici, in materia formata din consecventa imposturii, nu mai trebuie desfacut nimic pe premise pentru a verifica un rationament, ne ramane materia intunecata, o substanta din cosmos descoperita relativ recent, a carei existenta a fost stabilita doar teoretic, deoarece nu emite radiatii.

Dar transmite mesaje: monser, sunteti atat de prosti incat sunt mandru de voi!

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#caragiale teza unica, #teza unica romana , #presedinte