Editorial: Copiii lui Hoffa. Mici istorii cu sindicalisti

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 08:52
4311 citiri
Editorial: Copiii lui Hoffa. Mici istorii cu sindicalisti

Ale cui slugi sunt liderii sindicali? Un subiect in care daca intram, riscam sa nu mai ajungem la serviciu, ramanem fara leafa si nu mai putem plati cotizatia la sindicat.

Asa, golanii disperarii nu vor mai avea bani, deci nu vor mai exista suspiciuni ca Blocul National Sindical l-a ajutat pe un fost presedinte al Bancii Dacia Felix sa spele bani, sau ca a crosetat unele dintre cele mai manoase afaceri imobiliare, sau ca a batut palma cu domnul Verestoy pentru profituri valorice din bonuri de masa, sau cu Vadim, ca sa intre niste amaresteni in Parlament.

Dar cine este acest Dumitru Costin de la BNS, un tip care nu merge niciodata la stomatolog dar afiseaza o morga de lider apretat si cere FMI sa nu achite a treia transa "pentru a da o lectie politicienilor", in realitate pentru a pierde Traian Basescu voturi din cauza imposibilitatii achitarii pensiilor?

Sa ne intelegem, nu fac o pledoarie pentru seful statului (imi dau seama ca precizarea trebuie sa fie explicita, pentru ca sunt urangutani care inteleg din orice lauda un semn de boala mintala si niste arginti, si din orice critica alt semn de boala mintala si alti arginti).

Spun doar ca daca vrei sa-i infingi lui Traian Basescu un glont in cap, trebuie sa fii un tip credibil, ca altfel obtii efectul contrar, iar plumbul are efect de racheta bagata in fund.

Deci cine este? Probabil un tip care nu are rude care-si fac la sfarsit de saptamana o supa dintr-un cartof si o fidea - internautii sunt de regula niste tipi care nu au grija zilei de maine, dar sa stiti ca jalea, in tara asta, e atat de mare, incat mai bine sa nu vi-o imaginati.

Are colegi care de la deplans soarta dascalimii s-au trezit cu buzele lipite de nadragii unui sef de partid si amici din alte confederatii transformati in sfetnici de campanie (varianta hard) sau servitori electorali la indicatii de moguli (varianta soft).

Deci imi este imposibil sa cred, in asemenea conditii, ca un exponat ca Dumitru Costin poarta interesul multimii. Clasa sindicala nu se deosebeste de clasa politica, s-ar putea chiar s-o intreaca.

Sindicalistii stiu ca de FMI sunt legate salariile si pensile (e criminal ca Romania ajuns in aceasta situatie, dar asta-i realitatea), dar mai stiu ca Fondul ne obliga la reforme structurale, care se traduc si prin reducerea cheltuielilor de personal, prin urmare de unde cotizatie?

Sindicatele cer responsabilitate de la politicieni, dar n-au miscat un deget pentru promovarea legilor reformiste, dimpotriva. Se tem ca li se reduce bazinul electoral. Asta nu ar insemna sa-si ia adio de la vile si masini de lux, pentru ca le au deja, dar pierd din sentimentul pe care-l da puterea unei vite incaltate.

In final, ma intorc la inceput. Ale cui? Pai nu toate organele de presa au publicat stirea cu Dumitru Costin-diriginte.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#sindicalisti Romania manevra, #Dumitru Costin BNS , #stiri politice