In ce politicieni mai au romanii incredere - sondaj CSOP

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 11 Iulie 2014, ora 17:07
8204 citiri
In ce politicieni mai au romanii incredere - sondaj CSOP

Mugur Isarescu este personalitatea politica in care romanii au cea mai mare incredere, 29%, releva un sondaj CSOP, remis Ziare.com. Guvernatorul BNR este urmat in acest clasament de Victor Ponta, cu 25%, si Sorin Oprescu cu 21%.

Urmeaza Traian Basescu, cu 15%, Catalin Predoiu si Calin Popescu Tariceanu, cu 14%, Mihai Razvan Ungureanu -13%, Vasile Blaga - 12%, Monica Macovei - 11%, Crin Antonescu - 10% si Elena Udrea - 9%.

Crin Antonescu, Dan Diaconescu si Elena Udrea conduc topul neincrederii populatiei. 83% dintre cei chestionati au declarat ca nu au incredere in ei. 82% nu au incredere in Corneliu Vadim Tudor, iar 81% in Traian Basescu, Emil Boc si Dan Voiculescu. In Mihai Razvan Ungureanu nu au incredere 73% dintre respondenti, iar in Klaus Iohannis 67%.

Politicianul cu cel mai mic procent de neincredere este Catalin Predoiu, cu 63%.

Sondajul CSOP a fost realizat in perioada 27 iunie - 4 iulie la comanda PDL, pe un esantion reprezentativ de 1040 de persoane si avand o marja de eroare de +/-3,1%.

Daca in iunie ar fi avut loc alegeri parlamentare, doar 35% dintre cei intervievati s-ar fi dus la vot. 40% ar fi votat cu PSD+PC+UNPR, in timp ce PNL si PDL ar fi obtinut acelasi scor - 15%. UDMR ar fi luat 6%, in timp ce PP-DD si PMP, cu 4% nu treceau pragul electoral.

Sondajul CSOP arata ca 51% dintre romani nu sunt interesati de viata politica, 37% nici interesati, nici dezinteresati si numai 13 % se declara interesati.

43% dintre participantii la sondaj considera ca locurile de munca reprezinta aspectul cel mai arzator, de care guvernul ar trebui sa se preocupe cu prioritate. Urmeaza, pentru 11%, coruptia, iar pentru 6%, situatia economica si nivelul de trai.

74% dintre cei chestionati sunt nemultumiti de activitatea guvernului si doar 20% multumiti. Procente asemanatoare apar si in cazul presedintelui 78% numultumiti si 16% multumiti.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#sondaj de opinie CSOP, #incredere politicieni partide , #stiri politice