Primarii asuda din greu in ceasul al doisprezecelea

Marti, 22 Aprilie 2008, ora 11:40
1478 citiri
Primarii asuda din greu in ceasul al doisprezecelea

Dupa cum e obiceiul la romani, edilii locali ingrasa porcul in ajun. Astfel, cu foarte putin timp inainte de startul campaniei pentru alegerile locale, primarii se iau la intrecere si isi etaleaza realizarile din timpul mandatului, dornici sa convinga alegatorii ca sunt foarte buni gospodari si mai merita votati inca o data.

Cei mai vocali sunt primarii sectoarelor bucurestene, informeaza Realitatea TV.

Astfel, primarul PNL al sectorului 1, Andrei Chiliman, a inaugurat la sfarsitul saptamanii trecute, cu mare pompa, primul centru medical deschis in Romania de o autoritate locala, dedicat persoanelor cu venituri mici. Centrul ofera, gratuit, servicii medicale pentru persoanele cu venituri reduse si cu dizabilitati.

Candidatul PSD la sectorul 2, actualul primar Neculai Ontanu pare in aceasta perioada mai in verva ca niciodata. Primarul a anuntat modernizarea pasajului pietonal de la Obor unde au fost puse si scari rulante. In plus, el se mandreste si cu daramarea garajelor ilegale din sector.

In sectorul 5, campania electorala este vazuta altfel de primarul PSD Marian Vanghelie, care se va lupta pentru inca un mandat. Acesta nu se mai axeaza pe lucrari, ci trimite scrisori tuturor cetatenilor din sector si imparte batranilor sacose cu alimente.

La Sectorul 6, actualul primar si viitorul candidat PD-L, Cristian Poteras nu a scapat nici el ocazia sa le arate cetatenilor capacitatile sale organizatorice. In urma cu cateva saptamani a demarat mai multe proiecte de investitii care cuprind lucrari de canalizare, alimentare cu apa si reabilitari ale sistemului rutier pe mai multe strazi din cartierele sectorului. Tot Poteras pune de zor garduri pentru protejarea zonelor verzi, a sadit brazi si copaci, mai ales in zona mall-ului din Drumul Taberei. In plus, luni a participat la deschiderea unei gradinite care a fost mansardata pentru marirea numarului de locuri pentru copii.

Nici primarii din tara nu se lasa mai prejos. La Iasi, primarul PSD Gheorghe Nichita a demarat la inceputul lui aprilie asfaltarea de prioritate zero, mai precis in locurile unde carosabilul este foarte degradat si abia mai permite circulatia autovehiculelor.

Cu siguranta urmeaza o perioada mult-asteptata de cetateni, in care pomenile electorale se vor impleti armonios cu demararea de noi proiecte si de finalizarea celor de care uitase toata lumea.

Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#primari, #inaugurare, #mansardare, #asfaltare , #stiri politice