Tariceanu: "Pe un tintar facut cu parlamentarii din toate partidele, excluzand PNL, USR, PMP, motiunea va trece"

Vineri, 28 August 2020, ora 16:30
3559 citiri
Tariceanu: "Pe un tintar facut cu parlamentarii din toate partidele, excluzand PNL, USR, PMP, motiunea va trece"
Calin Popescu Tariceanu FOTO: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Presedintele ALDE, senatorul Calin Popescu Tariceanu, a declarat vineri, la Galati, ca asa cum se prezinta astazi lucrurile in Parlament, motiunea de cenzura, ce urmeaza sa fie votata luni, va trece.

"Astazi, pe un tintar facut cu parlamentarii din toate partidele, excluzand PNL, USR, PMP, motiunea va trece", a afirmat Tariceanu.

Potrivit acestuia, noul guvern va trebui sa fie unul condus de un premier tehnocrat si va trebui sa aiba o structura supla, cu putine ministere, misiunea Executivului fiind organizarea corecta a alegerilor.

"Solutia pe care o vad in continuare este de un guvern care sa gestioneze o criza politica si care va trebui sa aiba ca principala misiune organizarea corecta a alegerilor. Am auzit formula de uniune nationala, ori guvern de uniune nationala presupune o negociere intre toate partidele din Parlament. Pai, trec alegerile pana se termina negocierile. Deci, trebuie un guvern condus de un tehnocrat, cu ministri apolitici, cu o formula restransa de guvern, cu un numar mic de ministere si care va avea misiunea de organizare corecta a alegerilor", a spus liderul ALDE.

Calin Popescu Tariceanu a inceput vineri, la Galati, un turneu politic de verificare a stadiului de pregatire al filialelor ALDE din tara pentru alegerile locale din 27 septembrie. Dupa vizita la organizatia ALDE Galati, Calin Popescu Tariceanu va ajunge la filialele din Constanta si Ialomita.

#PNL, #USR, #PMP, #Tariceanu , #stiri politice