Liiceanu: L-am crezut pe Predoiu, am fost prost - Predoiu: Sunteti incorect cu mine!

Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 01:16
10047 citiri
Liiceanu: L-am crezut pe Predoiu, am fost prost - Predoiu: Sunteti incorect cu mine!
Foto: Facebook/Catalin Predoiu

Scriitorul Gabriel Liiceanu il critica dur pe Catalin Predoiu pentru ca nu a vrut sa se retraga din cursa pentru Primaria Capitalei si sa il sustina pe Nicusor Dan.

El subliniaza ca, astfel, "Predoiu are acum pe constiinta acest deznodamant".

"Neretragandu-se, asa cum promisese, domnul Predoiu are acum pe constiinta acest deznodamant. A avut, se pare, destinul Bucurestiului in mana si a preferat sa ne sacrifice. Si, culmea ipocriziei, prima declaratie pe care a dat-o dupa ce s-au aflat rezultatele a fost ca trebuie de-acum 'sa unificam dreapta' (?!), adica exact ceea ce impiedicase chiar el sa se petreaca", a scris Gabriel Liiceanu in Revista 22.

Scriitorul a relatat o intalnire de la sediul Grupului pentru Dialog Social, care a avut loc cu zece zile inainte de alegerile locale din 5 iunie, si la care au participat Catalin Predoiu si Nicusor Dan.

"Cu ocazia acestei intalniri, Catalin Predoiu a reafirmat ca, in cazul unui sondaj care l-ar plasa in urma lui Nicusor Dan, ar urma sa se retraga pentru a lasa sansa victoriei primului plasat. Ca are acordul partidului in acest sens. Si a afirmat ca va face acest lucru chiar daca Nicusor Dan nu se angajeaza ca, la randul lui, sa-i urmeze gestul.

L-am crezut, banuiesc, nu putini dintre cei care eram acolo. Era firesc. Unii intelectuali imping uneori credulitatea pana la prostie. In contextul acela am facut urmatoarea afirmatie: 'D-le Predoiu, aveti un avantaj: sunteti mai bun decat partidul d-voastra. Dar nu sunteti si liber de el. Trageti dupa dumneavoastra istoria lui din acesti ultimi patru ani. Dumneavoastra veti plati la urne oalele sparte de el'", povesteste Liiceanu.

Scriitorul afirma insa ca astazi nu mai crede ca Predoiu este mai bun decat partidul sau.

"In schimb, am ramas cu convingerea ca, cel putin eu, dintre toti cei aflati acolo, am fost prost. In saptamana care a precedat alegerile s-a conturat clar faptul ca, potrivit sondajelor, Catalin Predoiu era in urma lui Nicusor Dan. In loc sa-si respecte angajamentul facut in mai multe randuri, domnul Predoiu a aparut intr-o emisiune la Realitatea TV fluturand o hartiuta din care ar fi trebuit sa rezulte ca sondajul pe care-l invoca USB-ul era facut de o firma codusa de... un securist bulgar. N-a dat electoratului, asa cum promisese, semnalul retragerii sale. Dimpotriva. (..)

Regulile aritmeticii ii spuneau - si ne spuneau tuturor - ca impartirea voturilor pe versantul, sa-i spunem, "dreptei" va arunca din nou capitala, pentru patru ani de zile, in bratele celui mai corupt partid din Romania de dupa '90", mai spune Gabriel Liiceanu.

Citeste mai multe despre decizia lui Catalin Predoiu de a nu renunta la candidatura

Predoiu: Domnule Liiceanu, sunteti incorect cu mine!

Catalin Predoiu s-a aparat insa, pe Facebook, afirmand ca scriitorul Gabriel Liiceanu este incorect cu el.

"Domnule Liiceanu, sunteti incorect cu mine! Inregistrarea discutiilor de la GDS arata limpede ce-am spus si ce nu am spus in dezbatere. Iar dupa sedinta v-am spus "off the record" ca nu exclud personal nicio formula care sa o stopeze pe Firea, inclusiv a retragerii, dar ca, tocmai, nu pot angaja partidul deocamdata si ca e important ce opinie publica se formeaza...", a scris pe Facebook Catalin Predoiu.

Totodata, candidatul PNL la Primaria Capitalei sustine ca sondajele manipulatoare aruncate pe piata au "mutat" votul util.

"Cat priveste scorul si sondajele, cu cateva zile inainte ordinea era inversata pe pozitiile 2 si 3, fata de cea rezultata in final. Ce a determinat inversarea in cateva zile? In opinia mea, tocmai faptul ca sondajele manipulatoare aruncate pe piata au "mutat" votul util, la care s-a adaugat absenteismul, au inversat ordinea clasarii pe 2 si 3. De aceea am incercat sa atrag atentia asupra manipularii. Ce constat la randul meu, cu un gust amar, este ca in trei saptamani nu va mai 'trec fiorii' la ideologia 'nici de stanga, nici de dreapta, nici de centru'. In ciuda acestor lucruri, va salut cu respect", conchide Predoiu.

I.O.

Citește și:
De ce are AUR succes în ”afacerea” politică. Comparativ, ”business-ul” USR e în faliment: ”Nu există acolo unde a câștigat alegerile”
De ce are AUR succes în ”afacerea” politică. Comparativ, ”business-ul” USR e în faliment: ”Nu există acolo unde a câștigat alegerile”
AUR și USR sunt în opoziție, însă se pare că doar unul dintre cele două partide are succes în ”afacerile politice”, pe când celălalt arată tot mai mult ca un business în...
Doi jurnaliști au fost amendați de CNA cu 10.000 de lei pentru că și-au permis să discute despre doctoratul plagiat al lui Lucian Bode VIDEO
Doi jurnaliști au fost amendați de CNA cu 10.000 de lei pentru că și-au permis să discute despre doctoratul plagiat al lui Lucian Bode VIDEO
Jurnaliștii postului B1TV, Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, au primit o amendă din partea CNA pentru o emisiune în cadrul căreia au dezbătut subiectul lucrării de doctorat plagiate de...