Curtea Constitutionala a respins ipocrizia

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 12:52
9203 citiri
Curtea Constitutionala a respins ipocrizia
Fotomontaj Ziare.com

De ce a mai fost nevoie de o saptamana de incertitudine pentru o Romanie obosita, fara guvern, fara bani de la FMI si, aparent, fara busola?

De ce a fost nevoie sa ciuruim din nou cu vorbe pline de suspiciuni grave si nedovedite institutii esentiale, de la birourile electorale unde ar fi fost falsificate procese verbale, la Ministerul de Interne, STS si corpul diplomatic care ar fi fost complice la marea frauda?

De ce a fost nevoie sa aruncam o umbra penibila de suspiciune asupra democratiei din Romania printr-o contestare facuta de cei care stiau ca furasera cel putin la fel de mult ca acuzatii, stiau ca nu au "camioane de probe" si ca nu au respectat nici macar procedura?

De ce a mai fost nevoie de o renumarare stupida pe banii statului, nervii, timpul si efortul unor oameni nevinovati?

De ce a fost nevoie de o tentativa, nedemna pana la urma, de delegitimare a insasi institutiei prezidentiale, esentiala inclusiv in relatiile externe ale Romaniei?

Pentru ca Mircea Geoana a incercat cu disperare sa transforme o infrangere usturatoare intr-o victimizare care sa-i scape pielea. Pentru ca el si echipa lui au pus propriile interese cu mult mai mult decat interesul national cu care, altfel, umbla in gura de dimineata pana seara, chiar si in somn.

Ca dovada, in primul discurs de dupa decizia CCR, Mircea Geoana a avut grija sa puncteze ca va conduce si pe viitor PSD. Adica nu-si depune mandatul, dupa cum promitea in urma cu cateva luni in ipoteza infrangerii. De ce sa-l depuna cat timp n-a fost infrant, ci fraudat, nu-i asa?

Mircea Geoana si echipa sa, total lipsiti de onoare, au comis un gest impardonabil sanctionat in unanimitate de judecatorii constitutionali. In unanimitate.

Cel mai revoltator aspect din demersul PSD consta in chiar probele aduse: social democratii au invocat, pentru repetarea alegerilor, practici pe care le-au inventat si consacrat pentru fraudarea tuturor alegerilor de pana acum si pe care, cu siguranta, le-au folosit si de aceasta data: turism electoral, morti timisi la vot, CNP-uri false, mita electorala cu mancare si bani.

Este o infinita nesimitire sa invoci in favoarea ta propria incorectitudine si imoralitate.

Social-democratii ameninta acum cu o comisie parlamentara de ancheta, nu e clar daca ea va actiona inainte sau dupa ce Mircea Geoana se va fi prabusit cu jalba in brate pe scarile CEDO.

Nici nu e nevoie de comisie, stim de acum ce vor descoperi. O multime de nereguli, comise si de unii si de altii. Da, tot ce invoca PSD s-a intamplat in realitate, pentru ca ei insisi au comis cel putin jumatate dintre faptele reclamate. Si se va intampla mereu cat timp legea si mentalitatea vor permite.

In loc sa caute copitele cailor morti pe care i-au calarit si ei la fiecare scrutin, social-democratii ar putea face ceva cu adevarat util. Exact ceea ce ar trebui sa faca si Traian Basescu daca vrea sa stearga cel putin pacatul tuturor pungilor cu mancare impartite de PD-L.

Si unii, si altii, si indureratul Crin Antonescu ar trebui sa lupte din rasputeri pentru modificari legislative si de logistica electorala astfel incat asemenea nereguli sa nu mai fie posibile. In sectiile de votare trebuie sa apara computere cu softuri, care sa nu mai permita votul multiplu, trebuie sa apara cel putin votul prin corespondenta, daca nu si cel electronic, si sa dispara sectiile speciale, trebuie ca toti cei prinsi ca au votat de mai multe ori sa stea mult la puscarie, colegi de celula cu cei prinsi in operatiuni de mituire electorala.

Dar nu de partide si lideri tine totul. Tine si de noi. Mita electorala si votul multiplu sunt posibile pentru ca exista oameni dispusi sa voteze de mai multe ori sau sa-si vanda votul pe macare ori pe un pumn de arginti. Nu doar legea trebuie sa se schimbe, ci si mentalitatea.

Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicuşor Dan, actualul primar al Capitalei se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi...
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a avut în ultima perioadă reacții acide despre unii candidați la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele sociale un text surprinzător, în care...
#CCR decizie alegeri repetate, #alegeri repetate PSD , #alegeri
Comentarii
Poza Anti-Virus
Anti-Virus
rank 1
Curtea Constitutionala a acceptat ipocrizia validand un hot muribund - Basescu!
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
14 din carti . Cam asta este figura "maretului conducator" Geoana . Care a stiut sa capaciteze si sa adune pe langa el numai oameni dispusi la blestematii .