Geoana: Eurolista PSD reprezinta asaltul nostru catre influenta in Europa

Marti, 07 Aprilie 2009, ora 17:41
2167 citiri
Geoana: Eurolista PSD reprezinta asaltul nostru catre influenta in Europa

PSD a depus marti, la BEC, lista candidatilor pentru PE si 1.241.000 de semnaturi de sustinere, Mircea Geoana declarand ca PSD doreste sa castige 15 locuri de europarlamentar

In plus, presedintele PSD sustine ca partidul care va castiga alegerile ar trebui sa propuna comisarul european.

"Pentru PSD, aceasta lista de forta reprezinta si asaltul nostru catre influenta in Europa. Nu ascundem faptul ca dorim sa avem la acest scrutin 40% din voturile romanilor si sa dam in PE cei mai buni 15 barbati si femei pentru Romania, pe care social-democratia ii poate furniza astazi.

Nu va ascund faptul ca, de scorul si de victoria noastra, va depinde si o alta propunere pe care o vom face, cea de comisar european din partea Romaniei. Consideram ca este legitim ca partidul care face scorul cel mai bun la aceste alegeri poate sa desemneze un reprezentant pentru a ocupa un portofoliu de influenta, anvergura si importanta pentru Romania, mult mai bun decat cel pe care il ocupam astazi in Europa" a precizat Geoana.

Potrivit liderului social-democrat, candidatii PSD pentru europarlamentare stiu deja in ce comisii din PE vor intra si au un plan de influenta pentru a putea obtine pentru Romania pozitiile de decizie in grupul socialist-european, in conducerea PE, sau la presedintiile de comisii din PE. .

"Vremea in care stateam spectatori pasivi in deciziile europene trebuie sa inceteze", a mai spus presedintele PSD.

Geoana, a facut apel la generatia tanara sa vina la vot pe 7 iunie, aratand ca tinerii sunt cei care vor profita de apartenenta Romaniei la spatiul european.

Primii 10 candidati de pe lista PSD sunt Adrian Severin, Rovana Plumb, Ioan Mircea Pascu, Silvia Ticau, Daciana Sarbu, Corina Cretu, Victor Bostinaru, Sabin Cutas, Catalin Ivan si Ioan Enciu.

Lista continua cu Vasilica Dancila, Aristide Roibu, Viorel Dragomir, Marius Oprescu, Alin Antochi, Stefan Musoiu. Adriana Pana, Ioan Corjuc, Daniel Luca, Victor Negrescu, Geanina Boicu, Adrian Burlan, Ana Tapardel, Mihaela Hunca, Maria Pop, Ucu Faur, Adrian Vlad, Iuliana Lascu, Costin Bicau, Alexandru Steriu, Odagiu Buhaescu, Ioan Sologon, Florin Iura, Vasile Neagovici, Vili Constantin, Florin Babarada, Alexandru Farcas, Doina Dretcanu, Penelopa Jipa, Andrei Iucinu, Alexandru Cazacu, Maria Negoita.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...