PSD si PD-L s-au certat in Senat pe numirea directorului de audit

Vineri, 03 Iulie 2009, ora 11:48
841 citiri
PSD si PD-L s-au certat in Senat pe numirea directorului de audit

PSD si PD-L s-au certat in sedinta de luni a conducerii Senatului din cauza numirii directorului de audit, democrat-liberalii acuzandu-i pe colegii de guvernare ca incearca sa-si numeasca un om la directia respectiva.

Secretarul general al Senatului, Ion Moraru, a sustinut in Biroul Permanent al Senatului ca este nevoie sa fie numit directorul general la Directia generala audit, control si contencios, argumentand ca structura este proaspat infiintata si ca este nevoie ca problema sa fie rezolvata inainte de intrarea in vacanta.

Potrivit stenogramei sedintei, Moraru i-a informat pe cei din Birou ca au in mape propunerea de Regulament a directiei si CV-ul unui anumit Popescu.

Vicepresedintele Senatului, Anca Boagiu (PD-L), a sustinut ca nu este normal ca social democratii sa incerce sa intervina doar pe o parte a organigramei, in conditiile in care intreaga organigrama va fi aprobata in septembrie.

Mai mult, ea a sugerat ca PSD incearca sa-si impuna un om pentru acest post.

"Domnule secretar general, eu am mai trecut prin niste ministere si, de obicei, nu-mi angajam sau nu-mi aduceam un personaj", a continuat Boagiu.

"Luam o casuta din aceasta organigrama in care punem un om. Atunci, sa vina si Grupul parlamentar al UDMR sa-si ia o casuta sa puna un om, mai luam si noi o casuta pe aici, una dintre ele si mai punem un om si spunem ca ei vor lucra resurse umane, ca ne trebuie resursele umane, de exemplu. Nu stiu, salarizarea o cere UDMR, numeste acolo un om ca stie ca avem un profesionist in structura; PNL o sa mai ceara un om; punem patru oameni sa lucreze pana la toamna. Deci catre asta ne-ati dus in acest moment", i-a mai criticat ea pe reprezentantii PSD.

Secretarul Senatului a explicat ca inexistenta acestei functii inseamna ca nu se poate organiza pana in septembrie Directia, care este una nou infiintata.

"Efectiv, nu vad dificultate. Avem in fata o propunere de organizare la nivel de servicii ale structurilor Senatului Romaniei si un Regulament de functionare si o propunere.

Haideti sa transam aceasta chestiune", a sustinut si presedintele Senatului, Mircea Geoana. Democrat-liberalii, prin Alexandru Peres, au cerut in schimb amanarea luarii unei decizii pana in ziua urmatoare, motivand ca nu au suficiente informatii, insa propunerea lor a cazut la vot.

Constantin-Dan Vasiliu (PDL), secretar general adjunct al Senatului, a sustinut chiar ca nu a fost consultat de Moraru.

"Organigrama n-a fost discutata cu mine nici macar o clipa. M-am trezit intr-o buna zi, aceasta este organigrama. N-am fost consultat, intrebat, in vreun fel. S-a dorit asa, foarte bine. Nu m-am opus, dovada ca organigrama a trecut. In privinta nominalizarilor, nominalizezi pe cineva pe ce post? Un post care nu exista in statul de functii? In privinta serviciilor si a birourilor, este corect, s-a facut fara niciun fel de abatere de la ceea ce s-a convenit. Dar inca o data vreau sa va aduc la cunostinta ca era, poate, colegial, frumos, << ai fost secretar general patru ani si jumatate, spune-ti o parere despre noua conceptie de organigrama >>. Nu s-a intamplat acest lucru", s-a revoltat el.

"Dam la o parte propunerea nominala, daca asta deranjeaza. Ne reintoarcem la organigrama si la Regulament. Este atat de complicat sa facem o chestiune normala pentru munca noastra? ", a sustinut si Mircea Geoana.

Pana la urma, membrii Biroului au cazut de acord cu aceasta propunere, insa nu au rezolvat problema Regulamentului Directiei, deoarece sedinta se apropia de sfarsit si urma sa inceapa plenul comun al Parlamentului.

Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#sedinta senat cearta, #numire director audit , #senatori