Editorial: Inghite!

Autor:
Joi, 08 Ianuarie 2009, ora 10:22
1827 citiri
Editorial: Inghite!

Apare cate unul la televizor si spune ca betonul se toarna de jos in sus, iar nea Gogu, aflat la a doua portie de parizer prajit in ou, scapa furculita din mana.

Cameramanul trage cateva cadre stand in cap, betonul umple armatura, si nea Gogu se prinde: "aaa, sunt eu prost".

Romania mea, formata din subsemnatul si nea Gogu in fiecare scara de bloc, in fiecare apartament, cu ochiul in aceeasi farfurie, se afla pe alta planeta. M-am prins in cele din urma, ca fusesem cam prost.

Dar cu totii, dupa ce-am stors un kil de lamai intre doua paini unse, am spus despre colaborarea dintre PD-L si PSD ca de vreme ce este, pesemne ca exista, iar ceea ce exista te ajuta sa cunosti. Iar daca stii, n-oi fi chiar animal.

Normal ca am inghitit, si dupa cateva imbucaturi plimbate o juma de ceas prin gura si trimise in cele din urma in jos, parca esofagul s-a mai netezit, iar stomacul nu mai suspina.

Si am inghitit deoarece asa-i omul, se agata de oricare firisor de argument care-i reaseaza mintea in lacasul drept, obosit sa mai lupte cu principiile, ca tot nu-i tin de foame. Sau poate ca omul e iertator, ca e mai cuminte sa ingadui ce nu poti pricepe, si mai iute salta inima in piept daca trece cu vederea.

Oamenii, noi astia din bloc, gasim resurse sa pricepem ca daca vecinul gandeste altfel inseamna ca poate o sti alte lucruri. Si pana la urma ne impacam, pentru ca nu orgoliul ne mana in lupta.

Politicienii insa nu sunt oameni. Iar printre ei, in topul fiintelor care nu pricep, deoarece au organul gandirii scurt, o linie intre doua puncte asezate pe podea, se detaseaza deputatul Ioan Oltean.

La cateva saptamani dupa ce am acceptat, neputand schimba, ca stanga si dreapta pot coabita in interesul nostru (exista Mos Craciun!), pedelistul gaseste ca e momentul sa reanalizeze: "PSD este cel mai raios broscoi, pe care trebuie sa-l inghitim, dar doar dupa o betie".

Cum toate circurile din peisajul de la televizor au la origini vorbe aruncate aiurea, rod al orgoliului, prostiei sau inconstientei, si politicianul roman nu are in fondul principal de cuvinte si in temperament masura, ma gandesc unde am putea ajunge daca vreun reprezentant al tabarei vesele si neobosite din PSD sa gandeste sa replice.

Unde s-ar opri bulgarele? La mine si la nea Gogu in usa scarii blocului mai treaca-mearga, dar daca-i prinde pe Boc si pe Geoana (pe Geoana nu, ca e in vacanta) intr-un moment mai dificil, ii aude vreo secretara si-o scapa la presa? Care atata asteapta, doar n-o sa arunce pe foc ditamai prilejul in foamea dupa rating, deci incasari.

Si cum suntem noi maestri in a izbi cu mucii-n fasole, tare m-oi mira daca afirmatia lui Olteanu nu reuseste sa zgandare echilibrul de-abia gasit intre vechile aripi ale FSN, care si-au luat fiecare lumea-n cap si au ajuns la cate-un capat al ideologiei (hm!), iar acuma trebuie sa-si tuguie buzele reciproc spre a ne scoate naibii din 2009 teferi.

Cristian Mihai Chis

Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
#politicieni decizii, #Guvernul Boc, #PSD PDL , #stiri PSD