Presa de azi: Baietii buni, baietii rai

Marti, 23 Iunie 2009, ora 07:25
1892 citiri
Presa de azi: Baietii buni, baietii rai
Foto: 1235.ro

Dragnea si-a cerut scuze "printre dinti", PD-L s-a facut ca le accepta, titreaza Evenimentul Zilei in editia de marti.

Tirul de jigniri si injurii dinspre PSD catre PD-L, scurs in presa dupa intalnirea de vineri, de la Turnu- Magurele, a avut, luni, ca deznodamant o sedinta a coalitiei cu scrasniri de dinti si consens asupra unui mesaj unitar care sa fie transmis public: cele doua partide nu se preocupa de scandal, ci de criza.

In spatele usilor inchise, la aceeasi masa cu "tasti-bastiul" Emil Boc, "tampitul" Radu Berceanu si Vasile Blaga care "da lectii dimineata, ca dupa-amiaza are o problema", vicele PSD Liviu Dragnea n-ar mai fi fost insa la fel de vehement ca la partid, cerandu-si chiar scuze, chiar daca mai mult "printre dinti", sustin surse din coalitie.

Iar PD-Listii, atentionati de focus grupuri ca scandalul dauneaza electoral, s-au prefacut ca le accepta.

PSD catre PD-L: nu va injuram daca Blaga nu incepea cu interviul din Gandul, scrie Gandul. Pedelistii au trebuit sa isi inghita luni nemultumirea provocata de atacurile PSD din dorinta de a poza in lideri responsabili, mai ales ca pesedistii au invocat interviul secretarului general Vasile Blaga pentru Gandul ca motivatie pentru ploaia de insulte din sedinta desfasurata la Turnu Magurele.

La sedinta Coalitiei - desfasurata luni dimineata in lipsa lui Mircea Geoana, plecat in China - pesedistii le-au transmis, din capul locului, aliatilor, ca, daca Vasile Blaga nu "incepea", dand acel interviu in care ii ameninta pe ministrii PSD cu exmatricularea, social-democratii nu ar fi facut declaratiile incinse din week-end.

Ministrii PD-L au evitat camerele de luat vederi toata ziua, replicand intr-un singur glas ca, de dragul tarii si din cauza crizei, nu au de gand sa se coboare la nivelul partenerilor de guvernare.

Pesedistii au facut pe nevinovatii. "Nici nu am fost certati!", a raspuns, zambind, Dan Nica, dupa sedinta Coalitiei, desfasurata dupa reuniuni separate ale liderilor PD-L si PSD la Camera Deputatilor.

Silentio stampa. Coalitia ocoleste << razboiul >> declansat la Turnu Magurele, noteaza Gardianul. Dupa controversata sedinta a Comitetului Executiv National al PSD de la finele saptamanii trecute, liderii social-democrati au dat, luni, piept cu colegii din coalitie.

La finalul reuniunii, vicepremierul Dan Nica a declarat ca social-democratii si pedelistii nu au cum sa se impace pentru ca "nici nu am fost certati" si a adaugat ca s-a decis sa se ceara reprezentantilor celor doua partide "retinere" in declaratiile politice.

Insa, ministrul economiei, Adriean Videanu, a mentionat ca il asteapta pe presedintele Mircea Geoana sa se intoarca din "indepartata China", pentru a-si justifica afirmatiile, dupa care il va actiona in instanta pentru calomnie.

Si premierul Emil Boc a ocolit subtil conflictul, rezumandu-se sa declare ca este dezamagit "personal si institutional" de atacurile partenerilor, sustinand ca mesajul, comportamentul si limbajul social-democratilor sunt greu de acceptat, dar interesul general trebuie pus inaintea orgoliilor personale.

Din Romania libera aflam ca PD-L mizeaza in razboiul cu PSD pe cartea "partenerului lucid". Dupa doua zile in care au refuzat sa reactioneze la atacurile si jignirile PSD, liderii PD-L au mizat ieri pe cartea "partenerului lucid", subliniind repetat ca pentru ei este mult mai importanta depasirea crizei decat "orgoliile si dezamagirile personale".

Inainte de a da ochii cu social-democratii in prima sedinta a coalitiei de dupa episodul Teleorman, democrat-liberalii s-au strans in biroul presedintelui Camerei, Roberta Anastase. S-au ferit si de data aceasta sa faca declaratii, pastrandu-se pentru dupa intalnirea cu Dan Nica, Liviu Dragnea si Viorel Hrebenciuc.

Social-democratii prezenti la sedinta au incercat sa acrediteze ideea ca nu trebuie sa dea explicatii "nici PD, nici altcuiva" despre ce au vorbit la Comitetul Executiv de la Teleorman si ca pe agenda coalitiei sunt alte subiecte, precum asumarea Codurilor sau motiunile depuse de opozitie.

La randul lor, democrat-liberalii au decis sa mizeze pe cartea "partenerului lucid". Adica, pentru ei depasirea crizei ar fi mult mai importanta decat "orgoliile" social-democratilor, care ar fi mai preocupati de tensiunile interne din PSD decat de bunul mers al Guvernului.

Baietii buni, baietii rai, titreaza Jurnalul National. Liderii PSD si PD-L au incheiat luni un nou episod din telenovela certurilor in coalitie, pupandu-se in piata publica dupa ce s-au porcait si s-au amenintat cu divortul.

Scenariul se repeta la virgula de cateva luni: week-end-ul este plin de acuze si injurii intre cele doua partide, iar luni dimineata, la sedinta coalitiei, nu se discuta decat problemele tarii. Pentru rolul baietilor buni disputa e inca in toi; rolul baietilor rai se acorda prin rotatie.

Ziua de ieri a debutat cu reuniuni separate ale liderilor PSD si PD-L, a continuat cu o sedinta a coalitiei, iar la pranz fiecare din tabere s-a retras in garnizoana de partid pentru cate o intrunire in cadru extins.

Dupa nici una dintre intalniri, nici pesedistii, nici pedelistii n-au vrut sa intinda pelteaua conflictului declansat la Turnu-Magurele.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#razboi coalitie, #PSD PDL Guvern, #cearta PSD PDL , #stiri PSD