Dumitru Buzatu, vizitat la închisoare de fostul prefect și de consilierul personal. Ce cărți i-au adus aceștia și ce au discutat

Luni, 12 Februarie 2024, ora 17:55
3384 citiri
Dumitru Buzatu, vizitat la închisoare de fostul prefect și de consilierul personal. Ce cărți i-au adus aceștia și ce au discutat
Fostul baron de Vaslui, Dumitru Buzatu FOTO: Facebook/CJ Vaslui

Apropiații lui Dumitru Buzatu nu l-au uitat pe fostul președinte al Consiliului Județean chiar dacă acesta este acum în închisoare. Ba chiar mai mult, fosta șefă de cabinet îi face programările la vorbitor.

Aceasta i-a chemat pe „nașul” Ioan Țibulcă și pe consilierul personal, Vasile Mariciuc pentru o întâlnire cu Buzatu în cursul zilei de ieri la penitenciarul Vaslui.

Cei doi i-au adus fostului șef doar câteva cărți, potrivit Vremeanouă.ro. Vasile Mariciuc le-a spus jurnaliștilor că sunt cărți de filosofie și teologie, dar i-a adus și un roman, „Lucrarea”, cu iz teologic. Pentru studiu filozofic, Mariciuc a ales „Fundamentul capitalismului”.

Nașul lui Buzatu spune că nu i-a adus nimic, dar nu va fi certat

Țibulcă este nașul lui Buzatu și a fost numit de-a lungul timpului în mai multe Consilii de Administrație ale unor companii din subordinea CJ Vaslui, potrivit sursei citate. Acum, acesta a mai rămas doar în CA-ul de la Aquavas.

În timp a deținut și funcții în administrația publică locală. A fost subprefect în perioada 1992-1996, prefect în perioada 2000-2004, dar și câteva luni în anul 2009.

Acesta a spus reporterilor că îl leagă o prietenie lungă de Dumitru Buzatu.

"Da, este finul meu, este și consătean, am crescut în copilărie împreună, suntem și rude, mă rog, ce să fac, sunt mai multe… Am venit împreună cu domnul Mariciuc. Nu am venit cu bagaje și nici nu o să mă certe pentru acest lucru, că doar eu sunt nașul, nu el.

Mariciuc i-a adus două cărți, eu nu i-am adus că eu citesc alt gen de cărți. Buzatu este cu filosofie, eu mai mult cu inginerie și atunci nu cred că trebuia să-i aduc ceva de calculul rezistenței la materialul de construcții.

Am să vorbesc… Dacă o să-i trebuiască, am să-i aduc manualul zidarului sau manualul dulgherului sau a tâmplarului. Da, sunt pentru prima dată, aici, la Penitenciar.

N-aș fi vrut să ajung aici vreodată, este prima oară, dar, mă rog, asta-i viața! Eu cu el n-am vorbit la telefon și nici de când este aici’."

"Este normal ca să plătească pentru greșeala lui”

Întrebat despre vinovăția lui Buzatu, Ioan Țibulcă a declarat că are încredere în decizia instanței dar are îndoieli în privința existenței unei dovezi clare a faptului că Buzatu ar fi cerut acea sumă de bani găsită în mașina sa.

"Ca să răspund presei, va trebui să aflăm ce spune instanța. Dar sunt niște lucruri neclare în anchetă. Nicăieri nu se spune că a cerut el banii ăia. Cel puțin din ce am citit în presă, dar este normal ca să plătească pentru greșeala lui.

Dacă n-a greșit, va trebui să demonstreze. Eu personal nu cred că a cerut suma aceea. Dacă a făcut o înțelegere (n.r. cu Emil Savin de la Transmir), mă rog, ceea ce nu cred, că Buzatu are minte, nu cred că a cerut atâția bani…

DNA-ul a spus ceva de 2 milioane de lei, că atât ar fi fost în stoc, dar nu au fost atâția, iar el n-a luat banii în mână.

Faptul că n-a luat banii în mână este o probă bănuiesc, chiar dacă, în presă se spune că era cu praf pe mână, dar nu pot să spun nimic, nu am nici o știre, nici o posibilitate și nici o informație de genul acesta”.

Cei doi nu au detaliat ce alte subiecte au fost abordate în cadrul vizitei.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Alegerea primarilor în două tururi a fost la un moment dat un subiect foarte dezbătut pe scena politică și în spațiul public. Ideea a fost însă abandonată după alegerile locale din...
Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu: Vom câștiga toate alegerile, ”vom da viitorul preşedinte al României, pe Marcel Ciolacu”
Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu: Vom câștiga toate alegerile, ”vom da viitorul preşedinte al României, pe Marcel Ciolacu”
Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, vineri la Târgu-Mureş, că partidul e într-o situaţie similară cu cea din anul 2000, atunci când a câştigat toate alegerile. Ministrul...
#PSD, #Dumitru Buzatu, #Vaslui, #vizita, #penitenciar, #prefect, #carti , #PSD