Raluca Turcan, prima reacție, după ce mai mulți lideri PSD i-au cerut demisia în scandalul azilelor groazei. „Semnarea acreditării, o obligație legală”

Luni, 17 Iulie 2023, ora 13:07
6725 citiri
Raluca Turcan, prima reacție, după ce mai mulți lideri PSD i-au cerut demisia în scandalul azilelor groazei. „Semnarea acreditării, o obligație legală”
Raluca Turcan a fost ministrul Muncii, FOTO: Gov.ro

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat luni, 17 iulie, că ministrul Culturii, Raluca Turcan, ar trebui să îşi dea demisia, pentru că este una dintre persoanele care au avizat "azile ale groazei".

Nu este prima astfel de reacție din PSD în ultimele zile.

La scurt timp, ministrul Culturii, Raluca Turcan, a transmis că „semnarea acreditării este o cerință administrativă și o obligație legală, dacă sunt întrunite condițiile prevăzute de lege”.

„La momentul acreditării centrului din Voluntari toate lucrurile erau în regulă din punctul de vedere al formalităților legale.

Semnarea acreditării este o cerință administrativă și o obligație legală, dacă sunt întrunite condițiile prevăzute de lege.

Sunt acreditați peste 5.500 de furnizori de servicii sociale publice sau private la nivel național (pe an sunt de ordinul sutelor).

Oricine intervine pentru a acoperi nereguli în activitatea unor astfel de centre, pentru a ascunde nerespectarea obligațiilor în derularea activității, sau pentru a bloca aflarea adevărului, trebuie să plătească.

Sunt ferm convinsă că ancheta va scoate la iveală cine se face vinovat de astfel de lucruri și că făptuitorii vor fi pedepsiți”, a transmis Raluca Turcan.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat luni că ministrul Culturii, Raluca Turcan, ar trebui să îşi dea demisia, pentru că este una dintre persoanele care au avizat "azile ale groazei".

Lucian Romaşcanu a fost întrebat dacă preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut şi alte demisii din administraţia publică locală în urma neregulilor găsite în azilele de bătrâni.

"În plan politic, Gabriela Firea şi Marius Budăi şi-au făcut analizele şi au decis să-şi dea demisia de onoare. Cred că şi doamna Turcan, fiind una dintre persoanele care au avizat azile ale groazei, ar trebui să facă un pas în spate. E un gest de demnitate politică. Nu o acuz pe doamna Turcan că ar fi făcut ceva direct, care să influenţeze direct activitatea acelor aşezăminte, dar şi-a asumat să avizeze un azil care s-a dovedit a fi al groazei, la sfârşit", a spus Romaşcanu la sediul central al PSD.

El a adăugat că şi în USR sunt câteva exemple de oameni politici implicaţi în scandalul "azilelor groazei".

"Până la domnul Budăi sunt vreo 4-5 paliere de decizie, la fel şi în cazul doamnei Turcan. Domnul Budăi a înţeles să îşi dea demisia de onoare, doamna Turcan, nu. Este doar un exemplu de persoană politică care ar trebui să urmeze exemplul demisiilor de onoare din cadrul PSD, mai ales că în momentele extrem de fierbinţi ale investigaţiilor de la azilele groazei toată zona extra PSD a fost extrem de vocală. Nu mai vorbim de partea de USR, ca să vedem că la doamna Clotilde sunt câteva azile care au mari probleme, la Dominic Fritz la fel, la Consiliul Judeţean Ilfov la fel. Dacă suntem egali în faţa poporului şi a populaţiei privind deciziile politice pe care le luăm, haideţi să fim egali până la capăt", a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.

Întrebat dacă primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, ar trebui să facă un pas în spate, Romaşcanu a spus: "Este vorba despre toţi cei care au avut un impact sau o responsabilitate politică în zona respectivă".

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu a declarat luni, despre controalele în azile şi contrele pentru persoane vulnerabiler că este ferm convins că în zilele următoare vor fi suficiente destituiri, peste tot unde au existat nereguli. Despre o demisie a ministrului Raluca Turcan, premierul a precizat că a solicitat toate documentele de la Ministerul Muncii, pentru a vedea ce implicări sunt a celor care au condus Ministerul Muncii.

”Astăzi mi-au venit foarte multe hârtii, în urma controalelor efectuate. Părerea mea, şi mulţi colegi din ţară, astăzi au intervenit preşedinţi de Consilii Judeţene care au atras atenţia că anumiţi oameni nu şi-au făcut treaba la nivel judeţean şi de la anumite AJPIS-uri care sunt ferm convins că în zilele următoare vor fi suficiente destituiri, peste tot unde au existat nereguli”, a spus preşedintele PSD.

Întrebat dacă şi ministrul Culturii, Raluca Turcan, ar trebui să demisioneze, Ciolacu a răspuns: ”Haideţi să vedem toate documentele, eu nu am cerut nici demisia domnului Budăi, nici demisia doamnei Firea, ca să fie foarte clar. Aş dori să văd toate documentele de la Ministerul Muncii, le-am solicitat, să vedem ce implicări sunt a celor care au condus Ministerul Muncii”.

Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Reprezentanţii USR au transmis că PSD s-a lăudat că scoate păcănelele din localităţile cu până la 15.000 de locuitori până la finalul acestei luni, dar este o minciună şi de data...
”Îi cerem public demisia!”. Reacție la declarația hazardată a lui Marcel Ciolacu: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”
”Îi cerem public demisia!”. Reacție la declarația hazardată a lui Marcel Ciolacu: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 25 aprilie, într-o conferință de presă la Timișoara că ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”. Afirmația...
#Raluca Turcan, #demisie, #ministerul muncii, #PSD , #stiri Raluca Turcan