Marele punct de cotitură al lui Putin din război. Ucraina într-un moment critic

Joi, 07 Iulie 2022, ora 23:16
6929 citiri
Marele punct de cotitură al lui Putin din război. Ucraina într-un moment critic
Putin se află într-un punct de cotitură al războiului FOTO: Daily Beast

Războiul declanșat de Vladimir Putin în 24 februarie 2022, care a depășit borna de 130 de zile, a ajuns într-un punct mare de cotitură, după ce forțele ruse au ocupat o regiune cheie din estul Ucrainei. Moscova a ajuns la ocuparea a 20% din teritoriul țării vecine și poate căpăta multă încredere în avansarea spre alte orașe, pe când trupele Kievului sunt într-un moment critic, deoarece mai au foarte puține muniții, în timp ce încearcă să treacă la sistemele de armament occidentale.

O schimbare de strategie a Rusiei a dat armatei lui Putin o victorie importantă, cucerirea orașului Lysychansk, una dintre ultimele fortărețe din regiunea Lugansk, care ar putea fi semnalul unei noi etape îngrijorătoare, în războiul devastator din Ucraina, potrivit The Daily Beast.

Analiștii internaționali remarcă faptul că succesul Rusiei nu a fost un accident. În timp ce forțele ruse au fost blocate de pașii greșiți anteriori în război luni de zile, acum ele devin din ce în ce mai bune pentru a-și executa planurile.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Putin a realizat o coordonare mai eficientă între cele două grupuri majore de armată, spre deosebire de fazele anterioare ale războiului din Ucraina. Astfel, cele două corpuri de trupe ale Moscovei, gruparea centrală comandată de generalul-colonel Alexandr Lapin și gruparea de sud, condusă de generalul Serghei Surovikin, au conlucrat mult mai bine.

Putin dă cu flit Europei: A câștigat 24 de miliarde de dolari de la două țări non-UE, în timpul războiului din Ucraina VIDEO

Experții militari spun că evoluția deosebit de alarmantă a armatei roșii, anunță semnele că Rusia nu se va opri la Lugansk. Evaluarea actuală a Statelor Unite arată că Rusia încă își menține planurile de a lua toată Ucraina.

Astfel, în zilele următoare, forțele ruse și-ar putea îndrepta atenția către alte teritorii din estul Ucrainei, inclusiv din vecinătatea regiunii Donețk. Putin a cerut trupelor sale să-și continue atacul.

Însă acest lucru ”nu înseamnă că Moscova se va îndrepta spre victorie”, susține Michael Kofman, director în cadrul organizației independente Center for Naval Analyses din Statele Unite, expert în probleme legate de Rusia.

Gândirea bolnavă din mintea lui Putin: 5 motive pentru care el nu va opri războiul din Ucraina VIDEO

”Acesta este un moment critic pentru armata Ucrainei, deoarece sunt câteva luni în care are foarte puține muniții și încearcă să treacă la sistemele de armament occidentale. Nu au încă multe din ele sau nu le au pe deplin puse în funcțiune și se antrenează pe ele”, a spus Kofman.

”Această fază actuală a războiului este în mare parte pentru Ucraina, una de supraviețuire și de încercare de a lua înapoi teritorii cucerite de ruși”, a explicat expertul.

Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
#razboi Ucraina, #putin, #Putin razboi, #Putin razboi Ucraina, #Ucraina, #Ucraina razboi, #Ucraina razboi Rusia , #Razboi Ucraina