NATO îi dă o lovitură în plin lui Putin: Ucraina primește un drept în premieră de la începutul războiului

Vineri, 23 Februarie 2024, ora 02:49
20840 citiri
NATO îi dă o lovitură în plin lui Putin: Ucraina primește un drept în premieră de la începutul războiului
Stoltenberg a făcut un anunț important pentru Ucraina FOTO: Nova

Războiul lui Putin trece în al treilea an, însă armata Moscovei înregistrează un eșec răsunător, fără să-și atingă obiectivele inițiale de a subjuga țara vecină. Acum, NATO, prin vocea secretarului general Jens Stoltenberg anunță un drept pentru Ucraina, în premieră de la începutul războiului: Kievul va putea lansa atacuri cu avioanele F16 asupra țintelor din interiorul Rusiei.

NATO face o mutare ce ar putea fi decisivă pentru soarta războiului, dând undă verde Ucrainei, atunci când va primi avioanele americane F16, oferindu-i dreptul la autoapărare contra agresiunii Moscovei, inclusiv lovirea țintelor militare din Rusia, potrivit Interfax.

El a declarat acest lucru într-un interviu acordat Radio Liberty. Întrebat când Ucraina va putea disloca avioane de luptă F-16, Stoltenberg a spus că este imposibil de spus. El a reiterat că toți aliații Ucrainei le doresc acolo mai devreme decât mai târziu, dar a remarcat că impactul F-16 va fi mai mare dacă piloții sunt bine pregătiți, iar echipajele de întreținere și alt personal de sprijin sunt bine instruiți.

Londra dezvăluie mutarea secretă a lui Putin: Și-a reactivat o forță mai periculoasă ca niciodată

„Deci, cred că trebuie să ascultăm experții militari exact când vom fi pregătiți sau când aliații vor fi gata să înceapă să trimită și să livreze F-16. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine”, a spus el.

După cum notează Radio Liberty, „Ucraina a căutat în mod activ avioanele de luptă F-16 fabricate în SUA pentru a o ajuta să contracareze superioritatea aeriană a Rusiei. În august, Statele Unite au aprobat trimiterea de F-16 în Ucraina din Danemarca și Țările de Jos, de îndată ce pregătirea piloților va fi finalizată."

China se sperie de mutările SUA: Putin sub mare presiune, Beijingul închide ușa Rusiei

Potrivit lui Stoltenberg, fiecare aliat va decide singur dacă va furniza Ucrainei F-16, iar aliații au politici diferite. Dar, în același timp, a spus el, războiul din Ucraina este un război de agresiune, iar Ucraina are dreptul la autoapărare, inclusiv lovirea țintelor militare ruse legitime în afara Ucrainei.

În august anul trecut, două țări, Olanda și Danemarca au promis că vor furniza Ucrainei 61 de avioane de luptă F-16 de fabricație americană, un atu important pentru trupele Kievului de a obține victoria contra Rusiei.

Ucraina doboară pe capete ”bestiile” Rusiei: Nimicirea ”diamantelor” armatei lui Putin, cheia pentru înfrângerea Moscovei VIDEO

Recent, a devenit cunoscut faptul că Țările de Jos plănuiau să pregătească șase F-16 suplimentare pentru Ucraina. Piloți ucraineni sunt pregătiți în Danemarca, Statele Unite, dar și în România.

Anterior, postul de televiziune american CNN a raportat că primul grup de piloți ucraineni, format din patru persoane, va finaliza programul de antrenament F-16 până în vara anului 2024.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un nou complot lovește inima Rusiei: Coșmarul pentru Putin, răstoarnă tot ce știa despre acest război
Un nou complot lovește inima Rusiei: Coșmarul pentru Putin, răstoarnă tot ce știa despre acest război
Războiul lui Putin din Ucraina a trecut și de ziua cu numărul 777 și liderul de la Kremlin merge în continuare orbește înainte, chiar dacă pierderile armatei sale sunt imense. Dar acum un...
Furia lui Putin este fără margini: Marele său aliat ajută Ucraina să lovească Rusia
Furia lui Putin este fără margini: Marele său aliat ajută Ucraina să lovească Rusia
Războiul nimicitor al Rusiei din Ucraina este într-o continuă dinamică, iar deznodământul rămâne unul imprevizibil, mai ales că ajutorul Statelor Unite pentru Kiev întârzie. Acum furia...
#razboi Ucraina, #NATO Ucraina, #avioane F16 ucraina, #Ucraina avioane Rusia, #atacuri Ucraina, #lovituri ucraina , #Razboi Ucraina