O expertă occidentală a deslușit paranoia lui Putin: Folosește 3 trucuri permanente

Miercuri, 28 Februarie 2024, ora 06:03
7845 citiri
O expertă occidentală a deslușit paranoia lui Putin: Folosește 3 trucuri permanente
Putin se întreține cu Sergei Soigu, despre războiul din Ucraina FOTO: Business Insider

Analista franceză Marie Mendras, expertă în studii despre Rusia, a publicat recent o carte în care a deslușit paranoia președintelui Vladimir Putin legată de războiul din Ucraina și de izolarea economică și diplomatică a Moscovei. Profesoara de la Universitatea de afaceri internaționale din Paris explică cum Putin folosește 3 trucuri permanente pentru a rămâne la putere.

Putin trebuie să rămână într-o stare permanentă de război pentru a-și consolida puterea, scrie politologul Marie Mendras în noua sa lucrare, potrivit Business Insider.

Putin își menține puterea prin violență politică, conflict și război perpetuu, 3 metode la care apelează, spune Mendras. În ciuda izolării economice și diplomatice, Putin este de așteptat să câștige un al cincilea mandat prezidențial.

”Oamenii nu-i vor spune și va fi prea târziu pentru a supraviețui”: Putin nu știe pericolul din Rusia, dezvăluie un istoric

Președintele rus Vladimir Putin trebuie să se asigure că țara sa rămâne într-o stare permanentă de război pentru a-și consolida puterea, potrivit unei noi cărți a lui Marie Mendras, profesor la Școala de Afaceri Internaționale a Universității Sciences Po din Paris.

„Are logica unui lider paranoic”, a declarat Mendras luni pentru France 24. „Omul este în modul de supraviețuire”, a adăugat Mendras, a cărui ultimă carte despre Rusia intitulată „La Guerre permanente: Ultime stratégie du Kremlin” sau „Războiul permanent: strategia supremă a Kremlinului” a fost lansată săptămâna trecută. Este disponibilă în limba franceză.

Mendras, care a scris mai multe cărți despre Rusia, a spus că Putin a reușit să rămână la putere din 1999 – când a fost numit prim-ministru al Rusiei de către președintele de atunci Boris Elțin – folosind „din ce în ce mai multă violență politică”, precum și conflicte. și războaie. Acestea includ cinci războaie din Cecenia, Georgia, Donbas, Siria și Ucraina.

Dezvăluiri despre acțiunile ascunse din Ucraina: Spionii unei mari puteri văd toate mutările lui Putin

La urma urmei, el era un om relativ necunoscut înainte de ascensiunea sa neașteptată la un loc de conducere de top în Rusia, în urmă cu două decenii. „El se gândește imediat, pe termen scurt: „Ce pot face pentru a teroriza pe toată lumea, astfel încât să-mi accepte dorințele și domnia mea?””, a spus ea pentru France 24.

Este puțin probabil ca Rusia să fie martoră la o revoluție sau la o rebeliune majoră, deoarece este o „dictatură periculoasă”, a spus Mendras. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a declanșat sancțiuni occidentale ample împotriva Moscovei, izolându-i economia și slăbind Rusia din punct de vedere diplomatic.

În timp ce economia Rusiei pare rezistentă, Mendras a avertizat să ia cifrele la valoarea nominală. „Situația economică și socială nu este bună și nu ar trebui să avem încredere în statisticile oficiale”, a spus ea.

Zelenski dezvăluie un secret despre Putin: Ciudat că el nu are așa ceva, deși mulți copii au

Rusia a înregistrat o creștere a PIB-ului de 3,6% în 2023, după ce s-a contractat cu 1,2% în 2022. Experții spun că creșterea Rusiei este determinată în primul rând de cheltuielile de război și subvenții.

Putin caută un al cincilea mandat prezidențial la viitoarele alegeri din martie din Rusia. Liderul rus, în vârstă de 71 de ani, este de așteptat să câștige cursa împotriva a trei adversari.

Declarație neașteptată a unui diplomat occidental. Știe mutarea surpriză a lui Putin de a opri războiul, în 5 minute
Declarație neașteptată a unui diplomat occidental. Știe mutarea surpriză a lui Putin de a opri războiul, în 5 minute
Războiul declanșat de președintele rus în Ucraina a depășit 790 de zile, însă deznodământul acestuia rămâne unul imprevizibil, chiar și pentru experți. Dar acum, un diplomat...
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
#razboi Ucraina, #paranoia Putin, #Putin putere Rusia, #Putin Kremlin, #Putin razboi, #razboi Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina